IMR - Rakovica

I mene to zanima, i posto je sada?

ja sam u zadnje vreme video dosta novih rajki 76 dv po planini.....volem kad vidim novu masinicu....sa kinezima sam razocaran

- - - - - - - - - -

a kad pitam za kvalitet svi kazu vremece pokazati

video sam fotona 504 sa 21radni sat propisalo ulje hidraulike nafta propisala klima nije radila.....ovako domaci

- - - - - - - - - -

makar moogu da opravim

Jel zna neko sta moze da bude uzrok da traktor bez opterecenja dimi znaci kad prska ili baca vestacko cim malo oseti opterecenje od dimi kao da vuce nez sta i putem ako nije ravano dimi u pitanju je rakovica 76 traktor je nov 2013 god ima samo 140rh da napominjem iz servisa su bili menjali su dizne ali nije to uzrok izgleda,malo i duva na odusak...

Sve sam proverio bili su iz servisa jedno 3 puta sad me pitaju dali ste menjali ulje da nije do toga 3 puta sam menjao ulje za ovih 140 sati,kad radi u mesto ne dimi nista cim nesto nosi ili vuce dimi kao da mu tesko a ustvari nosi prskalicu kad mu zakacim nesto na primer sejalicu dimi kao lud,ja sa njim radim samo povrsinske poslove ovi iz servisa su rekli da nadjem plug sa 2 brazde da ga opteretim pa da vidimo sta ce da bude ne znam vise dali su normalni kad on sa prskalicom dimi oni bi plug i sve kazu to tako treba to nije nista kad god dodju svako ko vidi kako dimi po njivi se cudi a ne vuce nista da napominjem da dimi samo kad postize radnu temperaturu....

Znam za jednu 76-icu iz moje okoline koja se dosta grejala u radu, covek vise nije znao sta da radi sve poslove je zavrasavao sa 65-com iz servisa su mu bili te menjali dizne, te skidali glavu i radili ventile i nakraju covek sam probao skinuo od neke starije 76-ice hladnjak i stavio na njegov traktor samo za probu i nije vise bilo problema, posle kupio nov hladnjak jer je onaj fabricki original bio uzi. A isto se ponasala kad se malo optereti pocinje da se greje i da dimi kao da vuce voz, cak sam jednom bio tu kad je radio silazu pocela da se pusi servo pumpa od temperature i jos dodatno otezavala motoru rad i poceo je da se gasi na ler.
josif92@ Probaj kako su ti rekli iz servisa opetreti je plugom da vidis kako se ponasa dali ce da se greje ili ce samo da dimi inace ne zna sta da tui kazem

Pa ne ostaje mi nista drugo rekli su iz servisa da ce u ponedeljak da se jave i kad oni dolaze da probamo u oranje...sad sam pogledao merac ulje je spalo sa max ma min samo je prskao ceo dan,meni je bilo sumnjivo od prvog dana sto je kapljelo ulje na odusak ali rekao nov dok se ne legne na mesto sve ali izgleda ovo ide na gore.

Moglo bi biti do nameštanja a možda i nije.... Mi smo tako prošli 2004-te kada smo kupili nov S-44 za imt-a,da nam je ulje išlo na auspuh i gore na cev i dole na rupu na izduvnoj grani. S početka smo ga uradjivali bez opterećenja ali je curenje ulja bilo sve gore i gore. I onda smo bili prinudjeni da idemo u prevoz sa njim jer drugi traktor nismo imali. Zakačili smo mu jednu Zmajevku i kad je par puta provozao po njivi curenje je počelo da se smanjuje. Vrlo ubrzo je dobio plug,takodje jer je morao a curenje je ubrzo prestalo. Evo taj motor i dan danas radi... pa mogu reći besprekorno. Jeste da više ne ore od 2011 ali zato ga koljem u transportu,što je ponekad teže nego oranje. Upregni ti rajku da ona radi nešto teže dok je još u garanciji. Ili neka ti priznaju garanciju i kasnije ako sad nemaš gde da je upregneš-opteretiš. Drugar je tako uradio sa Rusom 105-icom. Isto mu je troškario ulje i malo dimio. Garancija mu je važila do decembra a on se žalio da motor troši ulje. I onda su mu serviseri rekli dolazimo kad otopli i rastavljamo motor. Tako je i bilo. Garancija je istekla ali su oni odradili motor i priznali mu garanciju.

Ne znam vise sta da radim serviseri su bili jedno 15 puta kod mene za godinu dana,drugog dana kad sam ga uzeo dosli su zbog menjaca kap ulja nije bilo na sta su rekli da niste vi ispustili ulje ja sam na to rekao DA LI STE VI NORMALNI kao ovo se nikad nije desilo slikali su da pokazu direktoru pa onda menjali su zupcanik pa bruji ne moze da se sedi u kabini opet menjaj pa onda ispada iz brzine i nisu uradili nista jedno 5 puta otvaraj menjac dok ja nisam platio iz svog cepa prevoz do fabrike gde su ubacili noc menjac i diferencijal i od tada to je reseno,krece 2 problem pukne drzac toplinga (gde se kaci sa 3 rupe)tu sam cekao nedelju dana u sezoni da donesu deo kao greska u izlivanju posle dve nedelje hidraulik nece da dize ispalo nesto tako opet cekaj,pa onda otisla lamela pocelo nesto da lupa kad se stiska kvacilo,posle nekog vremena crkla je i pumpa volana,sad poslednje su menjali dizne i to doneli nove dizne neispravne(zemljo otvori se) pa sam cekao druge i te koje su dosle morao sam kod bosiste na stelovanje i dalje dimi sve gore ja ne znam sta ce da me snadj jos sa njim!

To sto dimi i tesko joj je moguce da je PVP losa,a vec sto se tice potrosnje ulja...ili je optereti muski ili otvaranje motora...

Kod mene ni jednom nisu serviseri dolazili.Kad sam je kupio oprostio sam se od garancije i servisera i majstor koji mi odrzava svu mehanizaciju radio je servise.Za mesec dana joj je tacno godina od kad je kod mene i za sad ni jedan problem nismo imali.Verovatno sam imao srece prilikom odabira...

Ja mislim da otvaranje motora ne gine kao za i kakvi su klipovu u motoru cuo sam da ugradjuju manji kao u tamicu sa tim opterecenjem nece postici nista 90% sam siguran jer prosle godine bas sam je vozio u zetvi suncokreta nedelju dana i bila je pod opterecenjem jer ove kod mene je brdovit teren ali neka nek probaj sve neka se uvere jer oni nista sem reci To tako treba ne znaju.Ja sam pre ove 76 imao 47 traktorom nikad ni jednog problema trebao mi je jaci traktor i sa prednjom vucom,izgleda da ovde je sve kako se koji potrefi

Kad bi vi znali koji se problemi isto javljali osamdesetih godina, te u garanciji zablokirao druk lezaj, te zakovao lezaj na spojnickoj i sjebao spojnicku, jednom kod mene u selu su 85 godine u garanciji rasturali par puta menjac zbog nekih lezajeva, tako da je i tad bilo problema koji su se resavali, a sad tek kad je sve raspusteno mogu da zamislim kako se radi tamo

Nazad
Vrh