Licno nemam Rakovicu ali imam dosta iskustva sa R65, jedino na ovom sajtu i na jos par sajtova mogu da procitam da taj traktor ne valja, sto uopste nije tacno.
Kad je deda(ocev ujak) 91 kupio novu R65 do danasnjeg dana na njoj nista nije crklo, sve fabricki a preorala je stotine hektara crne smolnice. Posto zivi blizu mene a mladji su u inostranstvu, stalno me zvao da mu pomognem oko poljoprivrede. Tako sam polako poceo da vozim ucim kako se radi, to je traktor sa kojim sam naucio da vozim,orem,tanjiram,drljam, transportujem itd itd. Sto je deda bio stariji sve vise me je zvao da mu zavrsim neki posao sa tom R65, danas je deda izdao njive u zakup a rakovica stoji parkirana vec duze vreme(jednostavno covek ima 80god nije mu vise do traktora ni do poljoprivrede)... Danas vozim tastovu kada zatreba da mu nesto pomognem u poljoprivredi , R65 kupljena nova 95te, za razliku od ove dedine tastova ima hidro volan pa se lakse rukuje,cak i sa mehanickim volanom rakovica se lako mota, na njoj se od 95te do danas nista nije pokvarilo, zadnja krila sam mu vario par puta i sva je umazana od ulja, kaplje na pojedinim mestim ali bez obzira na to ona ide odlicno.
Stric ima R60 77god motor sam mu radio pretprosle godine prvi put otvaran, nikad pipan.
R65 u oranju ide bolje od imt560, kada sam orao zajeno sa zetom uvek sam bio brzi za pola kruga, kad zavrsim brazdu za tren oka se okrenem i vec sam u drugoj brazdi dok on sa 560 bez kocnica to ne moze.. Za IMT-a u toj klasi rakovica je limuzina. 558 sa rajkom smesno je porediti.