Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Код мене данас били сервисери и заменили хидро пумпу волана. Почела да пени, отишли семеринзи, а они комплет заменише.
Сем пумпе, сваку ситницу коју сам поменуо као проблем они су се потрудили да реше, све похвале за ИМР сервисере.
Мени није пуштала већ је пенила у резервоару волана што је знак да је (су) попустили (не знам да ли има један или више) семеринзи на пумпи па вуче фалш ваздух. Ја сам мислио да ће они доћи и заменити семеринге али оно оде цела пумпа. Кажу, то је проблем произвођача (ПрваПетолетка) а не њихов и целу пумпу враћају произвођачу да је он сервисира. Још ми сервисер показао шта треба да радим ако се поново то деси а трактор изађе из гаранције. Ваљда има и неких овлашћених сервисера, ови су били баш из ИМР-а и ја сам задовољан са њима.Nisam bio prisutan neko vreme pa sad vidim tvoj post. I kod mene je pocela da pusta na spojevima i sve,meni su samo rekli da pumpu oni ne prave nego da to rade prva petoletka i da je oni samo ugradjuju,nisam imao snage da se raspravljam sa njima ,ja cu morati da skinem i odradim pumpu sam .
Drugari, remontovao sam pumpu na Rakovici.
Stavljeni FAG ležaji i neki semering nepoznate marke. Sva creva zamenjena, proizvođač Top Spider (nije bilo drugih, i ta su za IMT 549). Stavljen GoodYear kaiš, nazubljen, 13x1225.
Sve vraćeno kako je bilo, naliven antifriz. Traktor sam upalio da radi jedno desetak minuta, možda i manje. E sad, uvek je držao temeperaturu ispod zelenog polja, a tada je počeo da diže i zašao duboko u zelenu zonu. Gornje crevo hladnjaka i dalje je bilo hladno. Tad sam se dosetio da možda ima vazduha negde. Odvrnuo sam čep na kućištu termostata i tu je bilo prazno. Posle par sekundi na čepu se pojavio antifriz. Zatvorio sam čep i upalio traktor. Termostat je tada normalno otvorio, gornji deo hladnjaka je postao vruć, temperatura na kazaljki bila je na uobičajenim vrednostima -u belom polju ispod zelenog. Kratko sam provozao traktor uz jedno brdo i čini se da je sad sve OK. Nema više da cvili ništa kao pre.
Šta mislite, ima li šanse da sam nešto zeznuo? Malo brinem jer nisam stigao da ga detaljno testiram, a moj otac nema naviku da prati instrumente tokom rada pa ako nešto pođe po zlu biće velikih problema.
Na 533 sam par puta remontovao pumpu takođe sam i sve je iz cuga proradilo uvek.
Iznenadio me ovaj vazduh u sistemu jer nikada nisam imao taj problem na traktorima (a na kolima uvek )
Drugo što me zanima je da li neko zna čemu služi štaf koji je iza pumpe na kućištu razvoda? Steže se šrafcigerom (zaboravih da slikam )
Od iza pumpe mi je uvek curilo ulje. Dakle, ide površina kućišta razvoda, pa lim, pa dihtung, pa pumpa. Tu negde je curilo ulje. Taj šraf nije labav. Ja sam sve spojeve namazao silikonom, pa ću videti šta će da bude.
I još nešto moram da naglasim: Ona četiri šrafa koja drže propeler su KONJI u fabrici ušrafili loše, uništili navoj na njima i delimično na remenici pumpe. Jedva sam odvio šrafove, a još teže ih zašrafio posle. Morao sam da stavim nove i da pročistim navoje u remenici. Sve je to sad OK, propisno stegnuto i pravilno ušrafljeno. Samo ne shvatam zašto im je teško da prvih par krugova uvrnu šrafove ručno, a ne odmah pištoljem.
Da nema 170 ks .?
Da li se mozda secate koliko ste platili semering i da li bi neko mogao da mi preporuci neki bolji posto sam sa indijskim koji je oko 300 din imao neuspesan pokusaj remonta,imam novu pumpu ovu bih sredio za rezervu.
Zato sto to nije ni g od good year.Stavi optibelt i videces,Imam ga par godina na traktoru i ne mrda.Ja sam juče primetio par kapi antifriza ispod pumpe, što mi se ne sviđa. Nadam se da će semering vremenom da prilegne. Semering je neki no-name, otprilike tu do 300din
A GoodYear kaiš koji sam stavio je počeo sam od sebe da spada, pa sam morao da vratim stari. Razlog- nepoznat.