IMR - Rakovica

ima neki deo koji se stavi nzm i on je kupio sa tim ubrzanjem znam samo da kosta 70000din

Pisano je vec o tome, ali da ponovimo! Dekli pozadi gde je kardansko vratilo se skine i stavi se drugi dekli koji je malo siri i ima dva zupcanika za prenos brzine.
A postoji varijanta koju mnogi rade, ali to sam procitao ovde na forumu da se uzme od Landina komplet osovina kardanskog vratila i zupcaniuk jer je kod njega brzi prenos.

Код мене данас били сервисери и заменили хидро пумпу волана. Почела да пени, отишли семеринзи, а они комплет заменише.

Сем пумпе, сваку ситницу коју сам поменуо као проблем они су се потрудили да реше, све похвале за ИМР сервисере.

Nisam bio prisutan neko vreme pa sad vidim tvoj post. I kod mene je pocela da pusta na spojevima i sve,meni su samo rekli da pumpu oni ne prave nego da to rade prva petoletka i da je oni samo ugradjuju,nisam imao snage da se raspravljam sa njima ,ja cu morati da skinem i odradim pumpu sam .

Drustvo crko mi hidraulik na Rakovici 65... Desava se sledece kad upalim traktor i podignem samo veliku rucku za poluge nista se ne desava ma koliko radio traktor,e sad cim podignem i onu manju polugu sa onim tockicem za blokiranje iste,hidraulik odmah podigne (momentalno) ali isto ne do kraja kao nekad (fali jedna 10cm).. I kad su obe rucke tako podignute do kraja cim ugasim traktor poluge istog momenta padnu dole!!!! A kad ponovo upalim traktor poluge se podignu gore (ne do kraja fali malo) i kad krenem traktorem (bez iceg na polugama) one se spuste na pola,cim ih ja pritisnem na dole one se podignu,kad nema opterecenja one padnu opet na pola.... Sta to moze da bude???? Kod mene u kraju ni jednog majstora za hidrauliku nema (samo neki sto kao znaju)... Sta to moze da bude moram da krenem to da popravim do oranja jer ovako nemoze da se ore...

Nisam bio prisutan neko vreme pa sad vidim tvoj post. I kod mene je pocela da pusta na spojevima i sve,meni su samo rekli da pumpu oni ne prave nego da to rade prva petoletka i da je oni samo ugradjuju,nisam imao snage da se raspravljam sa njima ,ja cu morati da skinem i odradim pumpu sam .
Мени није пуштала већ је пенила у резервоару волана што је знак да је (су) попустили (не знам да ли има један или више) семеринзи на пумпи па вуче фалш ваздух. Ја сам мислио да ће они доћи и заменити семеринге али оно оде цела пумпа. Кажу, то је проблем произвођача (ПрваПетолетка) а не њихов и целу пумпу враћају произвођачу да је он сервисира. Још ми сервисер показао шта треба да радим ако се поново то деси а трактор изађе из гаранције. Ваљда има и неких овлашћених сервисера, ови су били баш из ИМР-а и ја сам задовољан са њима.
Е сад, код тебе су вероватно мало заптивке попустиле ако се не варам.

I ovi su bili direktno iz imr,pa i meni malo peni u onom rezervoaru,ali radi bez problema. Jesti ti primetio neke probleme sa servom ili ??

Код мене је запенило и почело да избацује уље (пену) из резервоара када сам први пут приметио. После је само пенило, кад отвориш чеп на резервоару не видиш уље, само жута пена. Радио је, само се мало чуо, као да свира док окрећеш волан и за нијансу теже се окретао.

Drugari,
da li neko zna koji ležaji i koji semering ide u vodenu pumpu na rakovici 47? Pre neki dan sam primetio da ležaji cvile na ler gasu i da se propeler i remenica pomalo klate. Još uvek ništa ne curi.

Takođe, pre par dana mi je iz oba akumulatora počela da izlazi kiselina i razlila se po držačima i naniže. Zamenio sam regler jer sam pretpostavio da preterano puni. Šta mislite, da li će to rešiti problem?

Drugari, remontovao sam pumpu na Rakovici.
Stavljeni FAG ležaji i neki semering nepoznate marke. Sva creva zamenjena, proizvođač Top Spider (nije bilo drugih, i ta su za IMT 549). Stavljen GoodYear kaiš, nazubljen, 13x1225.
Sve vraćeno kako je bilo, naliven antifriz. Traktor sam upalio da radi jedno desetak minuta, možda i manje. E sad, uvek je držao temeperaturu ispod zelenog polja, a tada je počeo da diže i zašao duboko u zelenu zonu. Gornje crevo hladnjaka i dalje je bilo hladno. Tad sam se dosetio da možda ima vazduha negde. Odvrnuo sam čep na kućištu termostata i tu je bilo prazno. Posle par sekundi na čepu se pojavio antifriz. Zatvorio sam čep i upalio traktor. Termostat je tada normalno otvorio, gornji deo hladnjaka je postao vruć, temperatura na kazaljki bila je na uobičajenim vrednostima -u belom polju ispod zelenog. Kratko sam provozao traktor uz jedno brdo i čini se da je sad sve OK. Nema više da cvili ništa kao pre.
Šta mislite, ima li šanse da sam nešto zeznuo? Malo brinem jer nisam stigao da ga detaljno testiram, a moj otac nema naviku da prati instrumente tokom rada pa ako nešto pođe po zlu biće velikih problema.
Na 533 sam par puta remontovao pumpu takođe sam i sve je iz cuga proradilo uvek.
Iznenadio me ovaj vazduh u sistemu jer nikada nisam imao taj problem na traktorima (a na kolima uvek :) )

Drugo što me zanima je da li neko zna čemu služi štaf koji je iza pumpe na kućištu razvoda? Steže se šrafcigerom (zaboravih da slikam :( )
Od iza pumpe mi je uvek curilo ulje. Dakle, ide površina kućišta razvoda, pa lim, pa dihtung, pa pumpa. Tu negde je curilo ulje. Taj šraf nije labav. Ja sam sve spojeve namazao silikonom, pa ću videti šta će da bude.

I još nešto moram da naglasim: Ona četiri šrafa koja drže propeler su KONJI u fabrici ušrafili loše, uništili navoj na njima i delimično na remenici pumpe. Jedva sam odvio šrafove, a još teže ih zašrafio posle. Morao sam da stavim nove i da pročistim navoje u remenici. Sve je to sad OK, propisno stegnuto i pravilno ušrafljeno. Samo ne shvatam zašto im je teško da prvih par krugova uvrnu šrafove ručno, a ne odmah pištoljem.

Drugari, remontovao sam pumpu na Rakovici.
Stavljeni FAG ležaji i neki semering nepoznate marke. Sva creva zamenjena, proizvođač Top Spider (nije bilo drugih, i ta su za IMT 549). Stavljen GoodYear kaiš, nazubljen, 13x1225.
Sve vraćeno kako je bilo, naliven antifriz. Traktor sam upalio da radi jedno desetak minuta, možda i manje. E sad, uvek je držao temeperaturu ispod zelenog polja, a tada je počeo da diže i zašao duboko u zelenu zonu. Gornje crevo hladnjaka i dalje je bilo hladno. Tad sam se dosetio da možda ima vazduha negde. Odvrnuo sam čep na kućištu termostata i tu je bilo prazno. Posle par sekundi na čepu se pojavio antifriz. Zatvorio sam čep i upalio traktor. Termostat je tada normalno otvorio, gornji deo hladnjaka je postao vruć, temperatura na kazaljki bila je na uobičajenim vrednostima -u belom polju ispod zelenog. Kratko sam provozao traktor uz jedno brdo i čini se da je sad sve OK. Nema više da cvili ništa kao pre.
Šta mislite, ima li šanse da sam nešto zeznuo? Malo brinem jer nisam stigao da ga detaljno testiram, a moj otac nema naviku da prati instrumente tokom rada pa ako nešto pođe po zlu biće velikih problema.
Na 533 sam par puta remontovao pumpu takođe sam i sve je iz cuga proradilo uvek.
Iznenadio me ovaj vazduh u sistemu jer nikada nisam imao taj problem na traktorima (a na kolima uvek :) )

Drugo što me zanima je da li neko zna čemu služi štaf koji je iza pumpe na kućištu razvoda? Steže se šrafcigerom (zaboravih da slikam :( )
Od iza pumpe mi je uvek curilo ulje. Dakle, ide površina kućišta razvoda, pa lim, pa dihtung, pa pumpa. Tu negde je curilo ulje. Taj šraf nije labav. Ja sam sve spojeve namazao silikonom, pa ću videti šta će da bude.

I još nešto moram da naglasim: Ona četiri šrafa koja drže propeler su KONJI u fabrici ušrafili loše, uništili navoj na njima i delimično na remenici pumpe. Jedva sam odvio šrafove, a još teže ih zašrafio posle. Morao sam da stavim nove i da pročistim navoje u remenici. Sve je to sad OK, propisno stegnuto i pravilno ušrafljeno. Samo ne shvatam zašto im je teško da prvih par krugova uvrnu šrafove ručno, a ne odmah pištoljem.

Da li se mozda secate koliko ste platili semering i da li bi neko mogao da mi preporuci neki bolji posto sam sa indijskim koji je oko 300 din imao neuspesan pokusaj remonta,imam novu pumpu ovu bih sredio za rezervu.

Danas pre podne malo majstorisao drugaru hidro volan na Rakovici 65(96 god).Fabricka ugradnja.Ima problem.Volan i motanje je jako lako,da kazem kao pero lako ali volan se jako cudno ponasa,prebacuje levo-desno u voznji,i u mestu kad stoji i kad se daje gas tockovi se malo pomere,kad se mota samo se malo pomeri volan u zeljenom pravcu i on polako smota sam tockove a i volan se pokrece.Ako se drzi ruka na volanu to se nece desiti.
Pumpa je nova zupcasta ali je stavio bez sigurnosnog ventila na sebi(Caproni)ali orbitrol ima sigurnosni ventil integrisan na sebi(mislim da je Lifam).
Trap,paralelnost tockova,motanje,granica pri motanju(orbitrol ne propada,ima kraj)klip remontovan prosle godine,sve OK,jedino sto u voznji prebacuje levo-desno,lakse receno kad se malo vrdne desno on oce jos desno i obrnuto.
Sta tu moze da bude.....problem....

Da nema 170 ks .?

Moj drugar ima rakovicu sa mečkinim motorom od 160 ks pored nje ima i dajca agrotrona 150 kad treba da se kači tanjirača od 36 diska kači se samo za rakovicu i samo za nju zato što je pošteno uravnotežena za razliku od dajca i kad se meri potrošnja ona troši mnogo manje od dajca jer dajc skakuće ko magarac da je IMR pravio sve rakovice sa mečkinim motorom i sa IMT-ovom hidraulikom bio bi zlato od traktora a ovako prpa neće niko tako....

Da li se mozda secate koliko ste platili semering i da li bi neko mogao da mi preporuci neki bolji posto sam sa indijskim koji je oko 300 din imao neuspesan pokusaj remonta,imam novu pumpu ovu bih sredio za rezervu.

Ja sam juče primetio par kapi antifriza ispod pumpe, što mi se ne sviđa. Nadam se da će semering vremenom da prilegne. Semering je neki no-name, otprilike tu do 300din :)

A GoodYear kaiš koji sam stavio je počeo sam od sebe da spada, pa sam morao da vratim stari. Razlog- nepoznat.

Ja sam juče primetio par kapi antifriza ispod pumpe, što mi se ne sviđa. Nadam se da će semering vremenom da prilegne. Semering je neki no-name, otprilike tu do 300din :)

A GoodYear kaiš koji sam stavio je počeo sam od sebe da spada, pa sam morao da vratim stari. Razlog- nepoznat.
Zato sto to nije ni g od good year.Stavi optibelt i videces,Imam ga par godina na traktoru i ne mrda.

Nazad
Vrh