IMR - Rakovica

mogu svaki dan nije problem,nego mi glupo ovde a ima tema o Zadrugaru al tamo izgleda niko nezalazi...

te podloske sluze kao da ne prenosi toplotu sa potisne ploce na opruge izrezi to od debljeg klingerita ,ja da sam na tvom mestu ne bih se opterecivao sto fale nekoliko

pa taj traktor kad je proslajfovala lamela je parkiran i vise nije koristen,sad kad sam rasklopio vidim da su opruge ocajne,a platne samim tim jos pritezu opruge (koliko se ja razumem u ove stvari,jel tako ?) pa bi ja ipak tu stavio neki lim umesto klingerita
kabina je kupljena,nije ona koju sam ja hteo nego je cale nasao nesto za 400e

na IMT-u i ZETOR-u su od klingerita landina nisam radio i rakovicu da bi ti znao reci

Lim je ko izmišljen da prenese toplotu na opruge a kad se to desi opruge oslabe. Dalje znaš šta sledi.... Iseci krug od lima i tačkašem napravi te vrhove.Kad budeš sastavljao,sa malo silikona zalepi podloške za korpu da se ne bi i tebi desilo što i prethodnom mešteru.... Limovi se smaknuli i ispali ili se oštetili.

ovu sam ja hteo kabinu al je oko 120km od nas i 700e
c2a627b9c4c3800x600.jpg

a cale nasao i kupio ovu za 400 ili 450 neznam sad tacno i 25km od nas,fali zdnje staklo i jedno na vratima razbijeno i fali komplet brisac sa motorom ,dobili far i stop lampe nove
dscn0800uy.jpg
dscn0798dd.jpg

e boja je najveci problem,posto nas trojica nemozemo se dogovoriti za boju pa se svadjamo
pazi on je bio fabricki zut ceo a felne sive(koliko znam) pa ga je neko prefarbao u narandzasto, ja bi ga u zuto ili narandzasto opet,felne sive kabinu crnu a krov kabine ili beo ili zut/narandzast
a cale hoce motor,mennjac.... sivo i felne , haubu i blatobrane u narandzasto i ostaje kako kabinu dal narandzasto ili sivo

nemoze u plavo onda nije fabrika ! ja bi u zutu al neda cale a kabinu u crno posto kabina nije fabrika

Nikad necu razumeti te sto napravili tegove za rakovicu 60 pa zar nisu mogli malo lepse da ih naprave a ne ovako kao blokovi...

narucio sam podloske al najverovatnije nece stici ove nedelje,i sat obrtomtra nema za njega pa sam uzeo od 533 starog tipa... prednje tegove trazim isto one poprecno sto stoje,nasao sam jedan drugi ali onaj prvi noseci nemogu naci, znaci delovi ce biti raznog godista ;)

Prvi teg od 65-ce neces naci to ti ja garantujem,iseci uske sa sledeceg tega,izbusi rupe kod metalostrugara i ufrezenkuj da mogu srafovi da se potope i posle samo pakuj tegove dalje.

- - - - - - - - - -

Video sam neki dan na otpadu 2-3 tega od rakovice 65,cena 50 dinara kila kad kupujes.

da,tako sam i ja planirao a menije nudio jedan po 40 din al nisu to ti tegovi sto mi trbaju

Ssurla imaš li kakve tegove, ako imaš bilo kakav teg od 558( ili možeš da nađeš), ja imam onaj prednji nosač pa može da se namontira na landina, mpgu ti slikati ako te intresuje.

mislis onaj okvir sto se sastrane stafi ? za taj okvir imam tegova i imam 4 original al to ce mi biti dugacko,i onda moram nabudziti nesto za poteznicu kroz tegove a to mi vec nece biti lepo,razumes.a i ti original su ruzni u pm

Onda ok, ja sam na mog landina napravio nosač i stavljam tegove od 65-tice, nemam onaj prvi teg što se šafi na kolevku, pa sam improvizovao.

Nazad
Vrh