IMR - Rakovica

E vala si mu rekao svaka ti je na mestu meni je bilo doslo da odem do Grabovca izvinjavam se (Beograda-Obrenovca)i da ga pitam licno sta je to marsej ili fend ili jon promenio na motoru zadnjih 50 godina sem 20kg elektronike koja kosta kao 3 rakovice
Dzabe bi dolazio jer bi prvo morao da naucis kako se zovu proizvodjaci traktrora,u suprotnom te nista ne bih razumeo.

Dragane- Na ovoj Rakovici 47 sto trenutno vozim isto tako stoji filter i nemoguce je izvaditi ulozak dok neskines komplet.... To je stvarno mudro odradjeno da padnes u nesvest.... A jos lakse je zameniti jedan obican osigurac na mojoj Rakovici 65 treba mi trojica da rasturimo kabinu i da podignemo haubu... :haha:

Dragane- Na ovoj Rakovici 47 sto trenutno vozim isto tako stoji filter i nemoguce je izvaditi ulozak dok neskines komplet.... To je stvarno mudro odradjeno da padnes u nesvest.... A jos lakse je zameniti jedan obican osigurac na mojoj Rakovici 65 treba mi trojica da rasturimo kabinu i da podignemo haubu... :haha:

Koliko sam samo puta psovao konstruktora Rakovice zbog toga... :osmeh:

Ajde to za filter manje vise jer ga ne menjas tako cesto,ali za osigurac cesto sam se tu namucio. Desavalo mi se kad npr ikljucim ventilaciju,radne farove na kabini i nor rotaciju da svaki pout iskoci osigurac. Problem je bio jer je bila tanka masa sto ide sa kabine na traktor. Svaki put sam morao da odvrcem kabinu i podizem na kipu. Sledeci put kad bude bi oiskocio resio sam da pojacam masu i da osigureace ubacim negde u kabinu.

Vlado ne menjas ga cesto to se slazem ali izduvavanje je obavezno svaki dan ako traktor radi u prasini od ujutru do uvece.

@ddragan То кућиште филтера је причвршћено са 4 вијка у две вертилале. На прву вертикалу, до поклопца, подбаци се онолико подлошки колико је потребно како би се кућиште закренуло за одређени угао и несметано филтер вадио напоље.
То је предлог ИМР сервисера.
Иначе, и овај и проблем осигурача нису конструкторски пропусти јер се Раковица консруисала као трактор без кабине а код таквог ових проблема нема.
То са филтером још нисам направио код мене, надам се ускоро, а са осигурачима немам проблема, фабрички су измештени испод хаубе, изнад филтера и заиста ми нејасно како је код мене тако а код других стари принцип (бар код оних који су прошле године пазарили трактор), волео бих да чујем оне који су ове године пазарили, како је код њих.

na mojoj 47 taj filter nisam ni cistio terao sam traktor kako je izasao iz fabrike dok se nije ugasio jer je zacepio filter,posle sam terao bez filtera godinu dana i nakraju ugradio ispod haube od 542 uljani i sad je mnogo lakse za odrzavanje.Osiguraci na ovoj 47 su zezali ali to meni i nije bitno i stace mi na traktoru toliko instalacije,vazno je da moze nekako da upali i da ide

Evo jedne modifikovane 47 uradjena generalka tj. na bazi zamene motora.

attachment.php

@ddragan То кућиште филтера је причвршћено са 4 вијка у две вертилале. На прву вертикалу, до поклопца, подбаци се онолико подлошки колико је потребно како би се кућиште закренуло за одређени угао и несметано филтер вадио напоље.
Иначе, и овај и проблем осигурача нису конструкторски пропусти јер се Раковица консруисала као трактор без кабине а код таквог ових проблема нема.
То са филтером још нисам направио код мене, надам се ускоро, а са осигурачима немам проблема, фабрички су измештени испод хаубе, изнад филтера и заиста ми нејасно како је код мене тако а код других стари принцип (бар код оних који су прошле године пазарили трактор), волео бих да чујем оне који су ове године пазарили, како је код њих.
Kod mene su osiguraci iznad filtera kao kod tebe.
Ovo za filter nemam reci danas sam to primetio i iznervirao se odma,umesto da se za 5 min obavi posao potrebno je pola sata.Prvom prilikom kad budem imao vremena to cu da modifikujem i povucem ceo nosac ka bloku za 10-ak cm.

- - - - - - - - - -

na mojoj 47 taj filter nisam ni cistio terao sam traktor kako je izasao iz fabrike dok se nije ugasio jer je zacepio filter,posle sam terao bez filtera godinu dana i nakraju ugradio ispod haube od 542 uljani i sad je mnogo lakse za odrzavanje.Osiguraci na ovoj 47 su zezali ali to meni i nije bitno i stace mi na traktoru toliko instalacije,vazno je da moze nekako da upali i da ide
Nije mi jasno kako je mogao da ide godinu dana bez filtera a da mu motor nije crko,jos si ga prethodno naceo sa zapusenim filterom.

Nije ona konstruisana da bude bez kabine,jer na starim kabinama se prednje staklo podize pa onda bez problema mozes da dignes haubu.a ove nove kabine su pravljene za super-ku a kod nje se hauba dize na unapred...

pa kod mene se skine onaj lim sa strane i onda ozadje filter za vazduh ja nikad neduvam jel nikad neradi u jakoj prasini ali kad menjam ulje svakoh 150 sati promenem filter veliki a svaki drugi put i mali

Nije mi jasno kako je mogao da ide godinu dana bez filtera a da mu motor nije crko,jos si ga prethodno naceo sa zapusenim filterom.

pa isao je i ide i dan danas jos nisam radio generalnu,sat je stao posle 3 godine kad je kupljena nova,stanje je slicno kao na slici dragana kovaceva samo sto sam ja stavio gume 13 ke kad sam poderao prve gume i stavio sam sire felne od rakovice 65 mislim na spoljni deo bez srca to sam ostavio.

Bravo to je za svaku pohvalu... Odmah cu da se ugledam na tebe.. Dozvoliti da se ugasi traktor od zacepljenog filtera a posle voziti bez njega..... Pa to nije za dalju diskusiju to je za plakanje....

- - - - - - - - - -

za koliko mogu da se nadju krila za rakovicu 65?

Ja moja prodao za 100e... Ponudio sam ih ovde na forumu...

pa ja slabo odrzavam traktor,i pored toga dobro se pokazao,meni je najvaznije da imam goriva u njemu vode i srafciger da mogu da prespojim na alanser da upalim posto bravica neradi.spominjali ste neku cenu oko 7000 za novu 47 razmisljam i o novoj

Brale izvini ali stvarno svasta sam procitao i video al da se neko hvali neodrzavanjem i zapustanjem traktora nisam...Pretezno oni koji ne mare za nesto sto im zaradjuje tj traktor imaju neki izgovor za to al da se neko hvali ne..ti si prvi..pa majku mu jel tesko na dan odovojiti sat-dva da se dotegne,ocisti,zameni neka sitnica...ne mislim nista lose,tvoja stvar ali jednostavno nije to to..

I ja sam svasta video ali ja mislim da je ovo vrhunac... Ni mene nije briga ali ako si ga vec kupio (ako si ga ti kupio) pa valjda bi trebao malo da se potrudis da ti i traje ili ne???? Ja na svaku zamenu ulja u motoru zamenim i u filteru operem ga i nije to neki posao...

kupio sam je licno ja i ne stedim je traje ona i ovako jako dobro,jeste da nije vizuelno lepa ali kad bi se oprala na vruce pranje i popeglala limarija i izvarila bila bi lepa ko mlada,a ulje u motoru menjam odprilike kad vidim da je crno i da se tesko brise sa koze ruku,filter ne menjam uvek

Nazad
Vrh