nesto2
Član
Kako ga održava - tako će ga i služiti traktor. Ako se njemu tako sviđa neka radi tako. Njegov traktor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ulaganja u proizvodnju novog traktora su ogromna,da ne kazem da fabrika kao sto ej imr nema tih kapaciteta. Odakle ce onda da nabavlja svu instalaciju,opremu i sl . Pa prenji most uvoze iz italije. U zastavu su ulozene velike pare ,pa sta je napravila? Jednog te istog juga 30 god. To je zato sto ti radnici koji rade u FAS-u misle da im je to zastava,koji hoce da ne rade nista poceo dan i da primaju platu. Ako ti ne odgovara radno mesto,uvek mozes da ga napustis. Nacices puno komentara ljudi koji su zadovoljni sa tim poslom ,jer primaju redovno platu,redovno im se uplacuje penziono,socijalno... To je sve stvaar naseg mentaliteta. Kad sam bio u IMR-u mozes da vidis radnike kako sede i piju rakiju?!?! i boli njega uvo dali ce da zavrne sraf,ili da sipa ulje.ili sto je se meni desilo da lose poveze instalaciju koja je dobila spoj pa se zapalila. Jer on ne odgovara za ono sto napravii
Da je drzava uradila isto sto je uradila pre dolaska fijata i ulozila isto koliko placa fijatu i zastava bi napravila nov model automobila. Sta ce da bude kad drzava bankrotira i prestanu placanja plata radnicima u fijatu i davanje para fijatu ??? Ostace fijat da proizvodi kola u Kraguejvcu??? Po dinkicu imt u ne gine gasenje izgleda?
I nije tacno da su naucili da ne rade nista nego su italijanu ubrzali trake pa ljudi padaju na nos i ne mogu da stignu da zavrse .
Izvinjenje za
Da ali lako je tebi jer ti radis 50 h sa pet traktora.Ja radim toliko sa dva.Rakovica 65 i imt 539 tako da neznam gde cu pre.Plus imamo 6 krava pa sad u prolece nisam ni zavrsio setvu a vec treba traktor za kosenje detalina,baliranje,prevoz,pa onda kao i svi , i mi se borimo za svaki dinar pa u jesen je jesenja setva a uporedo treba i traktor za sumu za drva.A,da bih zaradio neki veci traktor ili nekog radnika da platim za to treba novac.niko mi nije u inostranstvu drugih prihoda sem ovih navedenih nemam tako da se opet vracamo na pocetak da treba vise raditi ali je premalo vremena.Premalo je vremena barem kod mene za toliko lickanje masina.Ja imam najodrzavanije masine u selu mozda i u okolini iako su sve dobro upregnute.Ali kod mene posle zavrsetka sezone svaka masina se popravlja eventualni kvar i proverava kompletna podmazuje pere..parkira.Ja ne cekam pred sezonu da proveravam masine.dan pred vrsaj ja isterajem kombajn i sipam gorivo i krecem isto tako i za berac...I opet da potvrdim Claas kombajn skupi su delovi kao vatra originalni ali je kvalitet.Dok za rakovicu skupo a dobijes 0.odrzavam je non stop i opet nesto cikne.popravis jedno ono strada drugo.Rusi i amerikanci su otisli u svemir pre 50godina a rakovicini inzinjeri ne mogu ni dan danas da naprave hidraulik kao svet.Ja moje masine odrzavam maksimalno ali maksimalno i isto tako me i sluze MAKSIMALNO ja se nesecam kad me je neki traktor izneverio... Kod nas je to postala rutina isto kao i sa kolima dodjes kuci a traktor usvinjen odmah je tu masina za pranje i pod supu ili garazu... Sutra sednes ponovo u cisto i vozi.. (naravno to ne vazi kad su uslovi jako teski blato na sve strane a mi oremo tad peremo tek na kraju). Tako radimo od kad znam za sebe ja i cale i nasi traktori su jedni od naj odrzavanijih u selu i nevidim sta sam tu izgubio???? Lako je ovima po mom selu imaju jednu njivu pozovu komsiju da ih povuce da upale traktor da idu da oru 50 ari i vrate se i kraj,a mi sto poremo 50+h da nas stalno recimo slepaju ili da na njivi nesmemo da ugasimo traktor kakoav je to posao onda???? OD kad vozim Rakovicu nisam polupao ni jedan zmigavac ili ni jedno staklo... Traktor mi donosi pare za zivot i ja se tako ophodim prema njemu..... Ko me razume razume a ko ne on ce idalje po svom...