IMR - Rakovica

Kvalitetno rade i veoma su korektni,pricam iz licnog iskustva.Ne znam samo da li im je garancija i dalje mesec dana ili su je produzili...

Ja ih zvao da pitam da mi poprave orbitrol,kazu kupi drugi a taj baci,cim propusta i levo i desno tu popravke nema,kazu samo ce ti neko uzeti pare bezveze ali orbitrol pogotovo mator kao moj za koji nema delova se ne popravlja,baca se.Posteno sa njihove strane,iznenadio sam se na savetima.

Mislim da su uzimali oko 15000 za poravku ploce hidraulika za rajku,ili sam ja to nesto pobrljao u glavi:sta:

Ja ih zvao da pitam da mi poprave orbitrol,kazu kupi drugi a taj baci,cim propusta i levo i desno tu popravke nema,kazu samo ce ti neko uzeti pare bezveze ali orbitrol pogotovo mator kao moj za koji nema delova se ne popravlja,baca se.Posteno sa njihove strane,iznenadio sam se na savetima.

Mislim da su uzimali oko 15000 za poravku ploce hidraulika za rajku,ili sam ja to nesto pobrljao u glavi:sta:
15 000???pa jel ubacuju zlatne ventile u nju?ja sam menjao dva radna ventila i zamenio sve gimice,bolje je,ali i dalje hoce ponekad da "cupne"tj podigne poluge posto popuste malo...a zanimljivo kada traktor je ugasen,preko cele noci ne popusti ni milimetra sa zakacenom masinom...

I ja sam ih zvao (Mikron). Za pupmu je cena oko 9000 din, a za plocu hidraulika oko 13000 din, i to je za R60. Covek mi je objasnio da je to cena za kompletan remont, ako je nesto ispravno cena naravno ide nanize. Moze se poslati postom, a ako imaju na lageru remontovane delove, mogu ti odmah poslati, a mozes sacekati i remont svojih.

Na to se i ide. Da se svi nasi moguci kapaciteti za proizvodnju uniste da bi mogli strani ulagaci za sitnu lovu da sklapaju svoje proizvode i valjaju nam. Bolje da su im dali neki podsticaj nego sto su ih konstantnim zanemarivanjem ostavili na milost i nemilost trzisne vetrometine da pokusavaju da se takmice sa zastarelom tehnologijom i praistorijskim pogonom. Ista stvar sa imt-om. Zato i hoce da ih spoje pa da djuture ih prodaju za sitnu lovu. Posle ce da bude kako su uradili odlican posao sa domacom industrijom. Oni je bukvalno razvalili i prodali za tepsiju ribe.

Ma kakvi crn podsticaji to su rupe bez dna,fabrike pune neradnikA i pijanaca. Bolje i da je prodaju FIAT-u pa da daju neke subvencije za kupovinu traktora,belarus je slican nasim imt i imr,100x je dokazano da su drzavne fabrike leglo nerada i nemara.

Kako svi razmisljate,samo da je daju,a zasto,i neznate kako IMR posluje,rastura se od posla kao u srecna vremena,izvoz za afriku cveta,radi se nesto,100% domaci proizvod od srafa do bloka.To nekom treba da unovci i sve zezne.I sta ce posle Fiat da proizvodi u toj fabrici,svoj traktor koji ce seljak iz centralne srbije znas kad da kupi za 8700 eura koliko sad kosta 65-ca.Koji fijat ima za te pare.
I jos nesto gde na Fijat autu koji je sklopljen u Kragujevcu(ne proizveden)pise Made in Serbia.Srbija se nigde ne spominje,pa fiat nije kupio Zastavu u kompletu,samo liniju za sklapanje auta,a sta je sa DMB-om,21 oktobrom i ostalima,za njih ste zaboravili.Kao Zastavi je svanulo ali zato je ostalim smrklo i veoma veliki broj radnika je zavrsio na ulici.

I jos nesto IMR trenutno nema dugovanja,sve placeno,nikom zivom,ni kooperantima neduguju ni dinar,unapred placaju nabavke,ostalo je da se regulisu jos neke plate iz 1998 i sve je cisto 100%,posluju sa dobrom zaradom.

Svi ste jeli piktakovokremice i znate kakav je kvalitet bio dosao je draskovic i sve upropastio posto zivim preko puta pikove kremare znam sta se desava opstina nije dala lokalnom bogatasu da je kupi i eto propade velika firma.da ne idem u :off_topic:

Kako svi razmisljate,samo da je daju,a zasto,i neznate kako IMR posluje,rastura se od posla kao u srecna vremena,izvoz za afriku cveta,radi se nesto,100% domaci proizvod od srafa do bloka.To nekom treba da unovci i sve zezne.I sta ce posle Fiat da proizvodi u toj fabrici,svoj traktor koji ce seljak iz centralne srbije znas kad da kupi za 8700 eura koliko sad kosta 65-ca.Koji fijat ima za te pare.
I jos nesto gde na Fijat autu koji je sklopljen u Kragujevcu(ne proizveden)pise Made in Serbia.Srbija se nigde ne spominje,pa fiat nije kupio Zastavu u kompletu,samo liniju za sklapanje auta,a sta je sa DMB-om,21 oktobrom i ostalima,za njih ste zaboravili.Kao Zastavi je svanulo ali zato je ostalim smrklo i veoma veliki broj radnika je zavrsio na ulici.

I jos nesto IMR trenutno nema dugovanja,sve placeno,nikom zivom,ni kooperantima neduguju ni dinar,unapred placaju nabavke,ostalo je da se regulisu jos neke plate iz 1998 i sve je cisto 100%,posluju sa dobrom zaradom.

Mirko ,taj traktor se nije menjao u zadnjih 40 god,sve sto se ugradjivalo tad,ugradjuje se i sad.Sami sti je sad kvalitet losiji. Malo je ipak neumesno porediti fiat i imr . Fiat jeste skuplji ali je neuporedivo bolji ikvalitetniji traktor,koji bi uz neku subvenciju ipak bio dostizan za kupovinu. Ako hoces slikacu ti ja mog punta sutra na njemu pise Made in Serbia. Ne znam koliko si upoznat ali u kragujevcu posluju fiatovi kooperanti tipa manjeti marelo,johnson control,promo magneto,HTL... Pitanje je kolice imr jos moci da izdrzi sa toliko zastarelim traktorima. A da vlada javasluk u fabrici ,i to stoji. Kad kupis traktor molis boga da ga ne isfusere,ja sam za moju rakovicu dao 13 000e i kad je cekas pojedes se razmisljajuci da li ce on da sve sklopi ili ce nesto da zezne. I tako ej isto stanje bilo u zastavi dok nije dosao fiat,sad se ipak nesto radi,izvozi...

A šta bi bilo da oni daju rakovici 1000e po radnom mestu i sve te podsticaje kao što daju i kao što planiraju da daju fijatu dž fabriku i dž radnike koje će država da plaća? Misliš da oni ne bi znali da proizvedu nešto novo? Na sve strane hvale fijat a hvali ga samo dinkić i italijani. Samo pogledaj komentare radnika na medijske članke o blagostanju u fabrici. Misliš da je veseo i srećan radnik pre neki dan oštetio tridesetak automobila? Jedna te ista fora se obrće. Tako će i arapi da dobiju podsticaje ako dođu. Niko nije ni nudio domaće poljoprivrednike sa takvim podsticajima i beneficijama.

Ulaganja u proizvodnju novog traktora su ogromna,da ne kazem da fabrika kao sto ej imr nema tih kapaciteta. Odakle ce onda da nabavlja svu instalaciju,opremu i sl . Pa prenji most uvoze iz italije. U zastavu su ulozene velike pare ,pa sta je napravila? Jednog te istog juga 30 god. To je zato sto ti radnici koji rade u FAS-u misle da im je to zastava,koji hoce da ne rade nista poceo dan i da primaju platu. Ako ti ne odgovara radno mesto,uvek mozes da ga napustis. Nacices puno komentara ljudi koji su zadovoljni sa tim poslom ,jer primaju redovno platu,redovno im se uplacuje penziono,socijalno... To je sve stvaar naseg mentaliteta. Kad sam bio u IMR-u mozes da vidis radnike kako sede i piju rakiju?!?! i boli njega uvo dali ce da zavrne sraf,ili da sipa ulje.ili sto je se meni desilo da lose poveze instalaciju koja je dobila spoj pa se zapalila. Jer on ne odgovara za ono sto napravii

Mirko ,taj traktor se nije menjao u zadnjih 40 god,sve sto se ugradjivalo tad,ugradjuje se i sad.Sami sti je sad kvalitet losiji. Malo je ipak neumesno porediti fiat i imr . Fiat jeste skuplji ali je neuporedivo bolji ikvalitetniji traktor,koji bi uz neku subvenciju ipak bio dostizan za kupovinu. Ako hoces slikacu ti ja mog punta sutra na njemu pise Made in Serbia. Ne znam koliko si upoznat ali u kragujevcu posluju fiatovi kooperanti tipa manjeti marelo,johnson control,promo magneto,HTL... Pitanje je kolice imr jos moci da izdrzi sa toliko zastarelim traktorima. A da vlada javasluk u fabrici ,i to stoji. Kad kupis traktor molis boga da ga ne isfusere,ja sam za moju rakovicu dao 13 000e i kad je cekas pojedes se razmisljajuci da li ce on da sve sklopi ili ce nesto da zezne. I tako ej isto stanje bilo u zastavi dok nije dosao fiat,sad se ipak nesto radi,izvozi...
Vlado nisi bio u IMR-u pa tako i pricas a vidim da i ostatak srbije bi sve rasprodalo samo da im se pruzi sansa.Kvalitet rakovice sad i pre 30 godina je isti,samo sto se 1985 godine uopste nije obracala paznjadali ti nesto fali na traktoru.Sad kad pricam sa starijim ljudima koji su kupovali novu Rajku,svaki je imao neku zamerku u startu i problem ali je na to zaboravio pa sad kao pricaju o nekvalitetu.Srbin je kratkog pamcenja,to ne zaboravi.Drugo,u moj kraj je stiglo jako puno novih Rakovica,da kazem svaka druga kuca je ima i svi su zadovoljni sa novim,garancija je dobra i uredna,na vreme.Koji ce seljak da kupi novog Fijata,bas bi voleo da vidim??U Srbiji 10-20%,ali zato zastarelu Rajku svi.Srbinu to i treba,traktor za nase uslove rada.Ja prvi nebi kupio traktor savremeniji od starog IMT-a ili IMR-a.Za mene i moje potrebe od par hektara je sasvim dovoljna takva masina.Stace mi klima i ostala cuda na traktoru.
Nemojte razmisljati ravnicarski,nija Srbija samo ravnica,ima ona i planina i brda gde takvi fensi traktori nemogu da rade,gde da bi dosao do njive od 30 ari treba da sahranis i izlomis traktor.

Na novom Fiatu 500 nepostoji made in srbija.Ja na njemu nigde ne vidim natpis Zastava.

- - - - - - - - - -

Zasto si kupio novu Rakovici kad je grobina i kad su je sklopile pijandure??Sto lepo nisi kupio neki drugi strani trktor za tih imaginarnih 13000 eura.

Mirko kad smo kupovali traktor ja sam rekao prodavcu da zelim direktno iz fabrike,ne sa placa jer vidim da svako tamo dolazi i aka traktore,dodaje full gas motor nerazradjen ,teraju sa upaljenom prednjom vucom po betonu,a ja sam po prirodi malo picajzla :cool: rekao mi je kad budemo isli za traktor ti ces ici sa vozacem . proslo je mesec dana covek me zove i ikaze traktor je gotov ,vozac krece u fabriku pa da ti ides sa njim . Dodjosmo mi u fabriku kad tamo stoji nekoliko traktora ali nema moje rakovice 76 klasicne sa DV. Odemo mi kod onog dispecera kaze jbg ,ovi u strajku ja misli bice gotovo. Seli mi tamo kod njega on kuka,psuje majku svima ,kaze nece biti traktora danas,od posla nema nista. Moj traktor stoji tamo nisu montirane gume ni haubu nije zavrseno farbanje, ne sme dao d kod majstora oterace ga u tri lepe . Da napomenem nije znao da je moj traktor u pitanju. Poe da price kako su se radnici bili napili pa jedan uhvatio direktora za kravatu,hteo da ga udavi. Saznao sam jos 100 nekih stvari tamo,zeludac mi je se prevrnuo jer das toliko para a neko se tako bahato ponasa. Ajde da krenemo mi da vidim osta se desava i tako setamo po fabrici raspad sistema, radnici piju neku domacu,sede,neki spavaju. Da da kazem da je rekao da ukradeno cini mi se 20 blokova motora u vrednosti od 20 000 e,neko je to prosto "izneo iz fabrike"... da ne duzim jedva smo iscupali traktor ,kad smo ga pokupili jos je farba na poteznicama bila sveza. Onaj ko ima par hektara njemu i nije potreban nov traktor,jer je to suludo ulaganje.

- - - - - - - - - -

Zasto si kupio novu Rakovici kad je grobina i kad su je sklopile pijandure??Sto lepo nisi kupio neki drugi strani trktor za tih imaginarnih 13000 eura.
Traktor me je na kraju sa novom kabinom izasao 15 000e,a razlog sto smo je kupili je subvenija i povoljan kredit. Inace kad se doda pdv na tu cenu i cinjenica da je traktor poskupeo sasvim je jasno da on ne vredi te pare.
Da ne ulazim u preduboku raspravu,javise bih zeleo kad bi imr i imt uspeli da naprave dobar i kvalitetan traktor ali nazalost to je nemoguce. A mi kao trziste smo premali da bi oni samo nas snabdevali,i prosto je normalno da firma posrce i nestaje i onda zivi na racun svih gradjana,to mozda trenutno nije slucaj sa imr ali jeste svakako sa imt-om

Bezveze da ne tupimo sam po forumu,posto imam nekog u IMR-u znam kako je tamo i sta se desava bolje od svakog clana ovog foruma.Batalite te zanimljive price.Svima nevalja Rakovica a svi je kupuju.A jel znas zasto je svi kupe,zato sto traktor od 76 konja sa Karero prednjom vucom nedaje niko za 13000 eura bez para.

I jos nesto,sramota je sto vecina forumasa misli da sitni poljoprivredni proizvodjaci u svetu poljoprivrede nisu bitni i da treba da oru njivu sa volovima.

Ja znam iz prica da rakovice koje su dolazile u mom selu 88god. i 89,90,91 itd svaka je imala neku falinku, za dve sigurno znam da su ugaranciji na obe stradali lageri na spojnickoj i da su se3rviseri dolzaili i razdvajali traktor.
Drugo da je po drzavnim firmama rasulo top stoji i sam sam se uverio kao clan Vlada 90 da se tamo ne radi toliko tj. radi ko kako hoce i koliko hoce, e sad i radnici nisu tu toliko krivi, kad bi firma postala privatna i isto da posluje i radi i ste modele da pravi ja mislim da se niko nebi tako ponasao

Mirko ja nisam rekao da neko ko radi par hektara treba da radi sa volovima,ali ti ako radis 5 ha ti neces kupovati nov traktor i dati tolike pare za njega,nego ces uzeti nesto polovno ... Pazi da imr-u nije afrike mogli bi odavno da ga ugase jer smo premalo trziste.
@ borko jagodinac pa naravno da ne bi smeli jer privatnik ne zeli da vidi radnika pijanog,ili da sedi ,ili da fuseri ( ovo zadnje rade firme koje ne opstaju dugo na trzistu),jer svaka greska koju radnik napravi izbija novac iz njegovog dzepa.

Bezveze da ne tupimo sam po forumu,posto imam nekog u IMR-u znam kako je tamo i sta se desava bolje od svakog clana ovog foruma.Batalite te zanimljive price.Svima nevalja Rakovica a svi je kupuju.A jel znas zasto je svi kupe,zato sto traktor od 76 konja sa Karero prednjom vucom nedaje niko za 13000 eura bez para.

I jos nesto,sramota je sto vecina forumasa misli da sitni poljoprivredni proizvodjaci u svetu poljoprivrede nisu bitni i da treba da oru njivu sa volovima.
E vala si mu rekao svaka ti je na mestu meni je bilo doslo da odem do Grabovca izvinjavam se (Beograda-Obrenovca)i da ga pitam licno sta je to marsej ili fend ili jon promenio na motoru zadnjih 50 godina sem 20kg elektronike koja kosta kao 3 rakovice

Pitanje za clanove koji imaju ovakav filter za vazduh na Rakovicama,da li je moguce da svaki dan treba skidati kompletan filter napolje da bi se ulozak ocistio ili postoji neki trik za vadjenje uloska.Evo kako to stoji kod mene.
fotografija08051.jpg

Nazad
Vrh