IMR - Rakovica

Neki dihtung zbog koga mora motor da se vadi iz kartera, a to povlaci skidanje prednjeg mosta.
Ne mora da se vadi motor. Karter silazi kad razdvojiš prednjicu i kad izvadiš brezone iz zvona kvačila.... A što se tiče semeringa.... To se zna da noviji M motori koriste semering radilice od S motora a takvi semerinzi nemogu da procure na 20rs taman da su bez opruge ugradjeni. Da ne budem ni ja pogrešno shvaćen, da u fabrici fušeriraju-fušeriraju itekako...

Pa kako sklope 65 i 76 tako i 47,kvalitet izrade isto.Sto rece lepo zamisljen traktor,ali opet nije los,kako koga snadje.
I Dare ruske gume vise nisu 3000 din sad su 8000.

Ne sećam se tačno koji je dihtung bio ali znam da je skidan prednji trap i karter.
A semering je curkao po malo pa me je naveo na loš trag i zbog toga sam kasnije opet odvajao traktor. Prvo je zbog tog curkanja zamenjen semering, ali pošto je i dalje prskalo ulje na rešetki s desne strane zvona -pristupilo se ponovnom odvajanju i daljem rasklapanju. Davno je bilo, ne sećam se svih detalja sad. Na kraju smo tako skinut motor upalili da bismo bili sigurni da ništa ne curi jer niko nije želeo treće odvajanje motora.

- - - - - - - - - -

I Dare ruske gume vise nisu 3000 din sad su 8000.
Verovatno je povećana tražnja, a i kvalitet se pokazao kao dobar. Ja sam ih uzeo na 3000 s unutrašnjim. Odneo ih u selo i jedva navukao na felne koliko su jake. Pokajao sam se što se nisam vratio tih 12 km do vulkanizera. Ali do danas se ni jedna nije izbušila.

btw za nivu sam kupovao kamu i-511 na 5500din čim se pojavila, a sad je skoro 9500...

Imam jedno pitanje za vas...Na r65 su gume od 14coli RECORD-ove i posle 2300rh su se istrosile i na leto bi kupili nove .Neki nam kazu da uzmemo od 16coli..Pa da vas pitam kakve su razlike izmedju 14coli i 16coli , a koristi se za ove poslove (oranje,prprema,transport,tanjiranje) prednosti i mane .. ? Hvala unapred.. :ppozdrav:

Prednost-dobija se malo na brzini,mana-gubi se malo na snazi.Ipak,treba imati u vidu prikljucke koje imate,ako ima nesto viska snage u oranju,pripremi i tanjiranju,onda bi mogle 16.Ako ne,onda opet uzeti 14 i ostaviti na fabrickoj preporuci

Ovako,14-ke rumine su malo manji kalup,kao nekad 13.6-28.Trajalove 14-ke su pravi format,a 16-ke su prilicno skuplje od 14-ke.Moj savet kupi 14-ke koje i idu na rajku.

slika52.jpg

Dokumentujem odmah, da se ne pomisli da nesto imam protiv IMR-a
Da li moze ovaj novi tip semeringa da se ubaci na starije modele koji imaju onu vrpcu umesto semeringa ?

Pa cvejo ako mislis na stare motore od ferdze,558,560 i rakovice 60 ima da se kupi deklo i semering umesto pletenice(plute).
Ovo na slici je Rajka sa DM motorom,tu je drugacija radilica i deklo.

Ovo je motor DM33/T. Ceo ovaj aluminijumski prsten se skida zajedno sa semeringom. A ubaciti semering u taj prsten, pa jos ravno da legne.... Umetnost.

Kod mene u selu ima dosta takvih... Ajde da ne preteram ali ima 7-8 komada... Neke skoro vise nemozes prepoznati ofarbani u plavo i dobili kabine isti kao rakovica...

opet ja sa pitanjima ::pomoc:;na ovoj slici u ove tri rupe jel idu kuglice sa oprugama,jer nisu bile ?
dscn0693s.jpg

i ovaj lezaj od kardanskog vratila jel mora ovakav opet ili moze neki kuglicasti ?
dscn0700v.jpg

Idu kuglice u te rupe i opruge,a ide i kuglica izmedju osovina,ali mnogi to ne stavljaju,bude meksi menjac na saltanju.
Lezaj ide kao na slici.

- - - - - - - - - -

Jel brzi kardan ili je neko stavio spori od Rajke.

nije to nista budzeno nikad ja sad rasklapam prvi put,jedino sam primetio da je poklopac od menjaca i hidraulika skidana
neznam ni koliko se vrti taj dole kardan ?
a kako mislis izmedju osovina,ovih za 1-R i 2-3 tu kuglica ? ja moram staviti u desnu za R-1 jel kad se pomeri malo zapinje zupcanik,msm sama se pomeri

Nazad
Vrh