IMR - Rakovica

Kolege, pozdrav i molim za pomoc..! Gde kupiti novu pumpu hidraulike za R60, a najjeftinije proci? Ili Gde kupiti polovnu, neki otpad, provereni majstor, i slicno, vasa iskustva...?

E koliko ja znam ima ih više vrsti i zadnja dva broja na pločici,koja se nalazi na pumpi,označavaju dal je levi smer pumpe ili desni. Sve u svemu možeš tvoju staru da zameniš drugom remontovanom u firmi Mikron Čačak. Novu možeš da kupiš u MD komercu ili Prvoj Petoletki,a verovatno i u nekim drugim prodavnicama traktorskih delova ali evo meni trenutno samo ove padaju na pamet. A zašto je menjaš,ako sme da se zna? Možda ti je samo gumica u pitanju,unutar pumpe. Rastavi je nemaš šta da izgubiš. A možeš i slike da okačiš pa ti možda pomognemo da je sam remontuješ.

Ti si Sinisa doktor za Rakovice... Obozavam da citam tvoje komentare uvek naucim nesto... Bravo i samo napred... :bravo:

Hvala... Ma veruj mi druze, nema joj spasa, data je kvazi-majstoru na popravku, i otisla u persun..! mora nova, sve je unutra lose odradjeno..

Ti si Sinisa doktor za Rakovice... Obozavam da citam tvoje komentare uvek naucim nesto... Bravo i samo napred... :bravo:
Daleko sam ja od doktora.... Ali da me muka naterala da svašta probam e to jeste. Npr u takvu pumpu starog tipa sam jednom skrkao gumicu od mercedesovog filtera ulja jer nisam imao originalnu a čoveku je hitno trebao traktor. I operacija uspela! Gumica odradila posao naredne čini mi se tri godine! Čovek prezadovoljan a ja naučio nešto novo. Naravno ne bi ona izdržala toliko da čovek radi više zemlje. Mada i ovako je ok. A i nije obavezno kada pumpa gekne da je gumica u pitanju i da će joj tako neka kombinacija pomoći...
E sad što se tiče ovog dela : Bravo i samo napred...
Hvala,mada bih ipak više voleo da lepo kad ustanovim šta je kvar kupim deo ,tj da dobijem zeleno svetlo vlasnika da deo zamenim novim,a ne da moram lutati po radionici i po dvorištu da tražim šta i od čega bi moglo da štima i da se iskombinuje.... Muka je to brate koja teško može da se naplati! A o izgubljenom vremenu da i ne pričamo... Al ajd sad,šta da radim... Idem na varijantu da tako čuvam mušterije.... Valjda.

Poslednja izmena:
Znam o cemu pricas... Dodje lik kod mene i pita me jer moze to da se popravi a ja nista da ne kupim.. :haha: Kad pomenes novi deo hvataju se za glavu odmah... A kad uradim neki traktor (farbanje ili generalku) onda mogu pare samo preko suda da izvucem ali vise ce da me kosta advokat... :haha: Sad sam malo smanjio te neplatise.. Imam jednu vernu musteriju koja svaki dan dolazi i nema sta ne radim i nema dana da nesto ne polomi i ne zafrkne.. Star covek 82god.

- - - - - - - - - -

Danas mi je prijatelj dao da se malo posluzim sa njegovom Rakovicom 47 (dok je on u inostranstvu) i da je usput malo pretresem i namestim neke sitnice... Prvo sam namestio kocnice jer nije bilo sanse da se zaustavim sa njom,posle toga malo oko instalacije.pa cistio filter vazduha,pa promenio kajis i naravno oprao je koliko toliko da bi mogao da radim posto je bila blagi uzas... Ali razumem taj moj prijatelj ima 82god i kaze da mu je svega preko glave... Nema nikog (nema dece) samo on i zena vise nemoze da radi a ima 20 krava pa sve cesce sve njegove masine kod mene i sve mu ja obradjujem,nazalost on je sad u inostranstvu na operaciji pa sav posao pao na mene,oko polja i oko stale... Evo Rakovice morao sam malo da je popravim jer je od sad ja vozim skoro svaki dan... A od sutra ostale gegove traktore malo da sredim...

043013181245.jpg

043013181230.jpg

Koje je godiste ova Rakovica kad izgleda ovako jadno? I jel mozes da snimis malo rad motora pa da postavis? Ovde kod mene jedino ja imam r47 u celoj okolini pa nemam s kim da uporedim.

Neznam stvarno koje je godiste ali znam da ima samo 1300 radnih sati... Vlasnik jako malo mari za nju jer sam vec rekao coveku je svega dosta... A sto se tice rada motora nekako cudno radi kao da nesto nije ispravno,a vuce kao luda.... Snimicu kad budem radio nesto sa njom... :ppozdrav:

Pogledacu kad je budem vozio ponovo ali sve cesce se druzim sa njom... Obozavam je zbog okretljivosti i lakog volana... Gde se ona okrene IMT 539 nema sanse ja garantujem...

Veruj mi netrebaju kocnice... Gde se sa njom okrenem kod mene po dvoristu (odkad je kod mene) ja nemogu tu sa 539 tako lako da se okrenem.. Ali dobro ipak je ovo servo volan.... To joj mnogo mnogo znaci... Nekako je ova Rakovica 47 bolje napravljena od 65,kad sedim u mojoj Rakovici 65 nemgu noge komotno da drzim spustene dole na lim,mogu ja ali onda klizam iz sedista,ti limovi trebaju da budu bar malo vislje a na ovu 47 to nije problem lepse se sedi i komotnije se vozi... Mana ove 47 je sto nemozes filter vazduha da izvadis i zamenis dok ne skines komplet burence (smeta kabina) i sto su manometri tako postavljeni da ih skoro uopste ne vidis od volana.. Hidraulik ne perfektan na ovu 47 ne spusta naglo a dize momentalno cim podignem rucku...

47 je masina,samo da ima hidraulik precizniji i brzi kardan to bi bila masina za 100 godina.Probao sam i 47 i ferdzu sa hidro volanom,ipak 47 se okrene bolje.

Borko godiste rajke mozes da vidis na trupu samo na rajkama do 1992 godine,posle samo u saobracajnoj

R65 s kocastom haubom, da li se jos po necemu razlikuje od one s okruglom haubom?
Imam neku priliku da menjam fergusona za rakovicu, uz doplatu. Kakva je hidraulika na ovim rakovicama (uporedite je s onom na 539) , posto ja nemam ama bas nikakvog iskustva s rakovicama

R65 s kocastom haubom, da li se jos po necemu razlikuje od one s okruglom haubom?
Imam neku priliku da menjam fergusona za rakovicu, uz doplatu. Kakva je hidraulika na ovim rakovicama (uporedite je s onom na 539) , posto ja nemam ama bas nikakvog iskustva s rakovicama

Nema nikakve razlike osim u haubi, a hidraulik se dosta razlikuje kod rakovice od fergusona.
Hidraulik kod rakovice u odnosu na fergusona je dosta neprecizan, ali ko se navikne na taj rad i provali neke cake onda postaje svejedno, ali ipak posao koji moze da zavrsi u odnosu na 539 je ogroman.
Ne znam koliko zemlje radis i za sta bi ti sluzila, ali trenutno moja radi-oranje, setvospremiranje,tanjiranje,drljanje,prskanje,spartanje,baliranje,vuce berac kukuruza,prskanje, freziranje itd. (nemam drugi traktor), ali ja sam prezadovoljan, jer ipak je to sve stvar navike i kad sednem u neciji 539 i odem nesto da radim ja se nerviram ma ako to bio samo transport. Da sam na tvom mestu da imam prilike da menjam 539 za R65 ne bih se dvoumio :ppozdrav:

Ferguson mi radi setvu, prskanje, spartanje i transport, i to bi nasledila i rakovica, stim da bi vremenom dobila i vece prikljucke.

Nazad
Vrh