IMR - Rakovica

Pri dizanju ne moze biti bas toliko precizan kao kod IMt-a, ali moze priblizno, ali kod spustanja barem po meni jeste. Ali meni ne smeta toliko, kad koristim masine kod kojih treba preciznost tad koristim malu rucicu, zablokiram je do koje visine da se spusti orudje
i tako svaki put odradi. E sad ne znam zasto je tebi toliko potreban da je precizan, koju masinu bi kacio ili hoces uopste da radi precizno?

- - - - - - - - - -

To se slazem sa tobom... Joj sta bi dao da Rakovica ima hidraulik kao IMT... Neznam ali nekako moja 65 bolje i brze reaguje nego od prijatelja 76 ona kad podignes rucku izadjes iz traktora odes nazad ona jos nije podigla... :sta:

Postoji neki problem, nije to samo od sebe

Pa i ja mu kazem da nesto ne stima... Ta rakovica nema ni 300 radnih sati novu je kupio od prvog dana iskace iz 1 brzine i to sa hidraulikom.. Ali on nece to da sredi...

Pri dizanju ne moze biti bas toliko precizan kao kod IMt-a, ali moze priblizno, ali kod spustanja barem po meni jeste. Ali meni ne smeta toliko, kad koristim masine kod kojih treba preciznost tad koristim malu rucicu, zablokiram je do koje visine da se spusti orudje
i tako svaki put odradi. E sad ne znam zasto je tebi toliko potreban da je precizan, koju masinu bi kacio ili hoces uopste da radi precizno?

Nemam nekog posebnog razloga i potrebe, čisto sam mislio na to da li može ili ne. (Pošto kod mene taj pozicioni rad nije radio kako treba, mislio sam da će posle štelovanja raditi.)

Sad vidim da radi, ali nije to - to. Tj. očekivanja su bila da će raditi kao kod IMT-a, a to ipak nije slučaj...

Pri dizanju ne moze biti bas toliko precizan kao kod IMt-a, ali moze priblizno, ali kod spustanja barem po meni jeste.
Borko ti izgleda nisi koristio hidraulik IMT-a,hidraulik Rakovice u odnosu na IMT-ov je kao neki poluproizvod,nedovrsen.Funkcionalan jeste do neke granice,ali hidraulik kao IMT i Masej nema nijedan stariji traktor(Zetor,Ursus,Rakovica,Univerzal....)ni blizu,sve sam ih probao podosta i popravljao.

Nema ljutnje,ali ako Rakovica(ne samo Rajka) podigne hidraulik u milimetar kao IMT,ja pojedem ceo traktor.Ja sam vozio bar jedno 50 Rajki,u mom selu je to nacionalno vozilo i kod svih je u sustini isti hidraulik,na presretanje.

- - - - - - - - - -

Nemojte me pogresno shvatiti,ja volim Rakovicu ali vozim IMT.

Kolege treba mi pomoc, skorije sam kupio R65 i danas otisao sa setvospremacem da radim njive, poteram 100m i hidraulik spusti setvospremac skroz u zemlju.Kako da nastelujem da drzi setvospremac na odredjenoj visini.Nemam tockove na setvospremacu...

Obavezno ih nabavi,jer to je problem sa njenom hidraulikom. Zbog toga aj sam uzeo setvospremac sa tockovima,da ne bi slucajno spustila i pokidala opruge.

Moze i bez tockova da se radi ja sam tako radio samo lepo nastelujem dubinu iz toplinga i Rotora... E javlja se problem ako je rotor na federima i nema mogucnosti da se steljuje kao kod mene pomocu navoja... Za moj spremac tockovi samo smetali...

To je onda druga stvar,ali koliko ja znam danas se prave svi sa federima,i moj spremac ih ima. A i kad ga ustelujem ne moram da brinem da il ce hidraulika da popusti pa da se zabije u zemlju.

Danas sam uspeo da ustelujem visinu hidraulika i radio bez problema do pred kraj kada sam prilikom jednog podizanja hidraulika krenuo napred a setvospremac je bio u zemlji na pola dizanja, onda je hidraulik poceo da trese i podize prednji kraj traktora gore-dole.posle toga bi u svakom 8-om,9-om dizanju ponovo tresao hidraulik da li neko zna sta sam zeznuo?

Када нема разлике у брзини спуштања хидраулике без обзира у ком положају разводни вијак био шта чинити?
Наиме, спушта брзо и у једном и у другом положају.
И скроз дигнутог положаја почиње да спушта тек кад ручица дође скоро до доле и онда тресне оруђе.
До сада, за сетвоспремач и није тако страшно али сејачица је већ друга прича.
Претражих мало ове странице не бих ли нашао нешто на ову тему али слаба вајда.

Када нема разлике у брзини спуштања хидраулике без обзира у ком положају разводни вијак био шта чинити?
Наиме, спушта брзо и у једном и у другом положају.
И скроз дигнутог положаја почиње да спушта тек кад ручица дође скоро до доле и онда тресне оруђе.
До сада, за сетвоспремач и није тако страшно али сејачица је већ друга прича.
Претражих мало ове странице не бих ли нашао нешто на ову тему али слаба вајда.

Probaj malo presteluj malu rucicu hidraulicnog podizaca, a posle mozes i nju da koristis za preciznije dizanje i spustanje.
Ali samo treba sve dobro da se usteluje i onda mora lagano da spusta

20042013092.jpg

20042013091.jpg

Evo malo slika za ljubitelje Rakovice... Uskoro ce snimak iz rada....

jedno pitanje?!rakovica ponekad oce pod teretom da upusti,pa zatim podigne masinu...to im je mana,da znam,ali gle ovo-ostavim je podignutu sa masinom preko noci,ujutru stoji kako je ostavljena,nista spustila nije?i jos nesto-dignem masinu,na onaj sraf na poklopcu hidraulika zakrenem na izvode za kipovanje i tako nosim masinu da ne upusti ni milimetar ma koja distanca bila...a onako bi malo-malo upustila-pa podigla i tako u krug...sta je u pitanju,unutra su nove gumice i ventili.

jedno pitanje?!rakovica ponekad oce pod teretom da upusti,pa zatim podigne masinu...to im je mana,da znam,ali gle ovo-ostavim je podignutu sa masinom preko noci,ujutru stoji kako je ostavljena,nista spustila nije?i jos nesto-dignem masinu,na onaj sraf na poklopcu hidraulika zakrenem na izvode za kipovanje i tako nosim masinu da ne upusti ni milimetar ma koja distanca bila...a onako bi malo-malo upustila-pa podigla i tako u krug...sta je u pitanju,unutra su nove gumice i ventili.
Tako isto radi i kod mene....

I kod mene, s' tim da je to cimanje na svake 3-4 sekunde. Majstor mi kaže da je to zbog glavnog ventila, ali da je sad teško naći kvalitetan (tj. kompletna ploča sa svim ventilima se menja), pa smo ostavili tako do sajma da vidimo direktno kod Rakovice...

Danas mi je ponovo blokirao alternator, a pre dva dana ga nosio kod autoelektričara iz istog razloga (rekao mi je da je promenio ležajeve i rotor). Danas mi kaže da je to zbog prašine i da moram da ga redovno izduvavam kompresorom, al' je ipak promenio zadnji ležaj. Pitao sam ga kako to da do sad (preko 25 god) prašina nije smetala alternatoru, a sad posle samo jednog dana rada na njivi prašina ga onesposobi.

Nazad
Vrh