IMR - Rakovica

Juce uzeo da operem traktor i bas sam se razocarao u kvalitet kabine MD metal.. Na par mesta sam video na blatobranu da izbija rdja. Nije mi jasno da nisu mogli da potrose 300gr osnovne farbe da to zastite. A i stakla su im loseg kvaliteta cale slucajno zakacio malo staklo na vratima ono se razbilo na milion komadica,a uopste nije bio jak udarac. Uzeli smo novo 2000 din. Za staklo manje vise ali za rdju,zaista veliki minus!! Nadam se da nece da mnogo pokaze da sledece godine presmirglam blatobrane i da porucim auto farbu da prespricam i da pre toga zastitim osnovnom

Evo sa cime sam se ja zanimao protekle dve nedelje.Obe su Rakovice 65.
27032013734.jpg

29032013740.jpg

A ujedno i mojoj R65 kuci stradala bos pumpa pa je i to izremontovano.
27032013738.jpg
Da li ti je na ovoj poslednjoj slici varen blok ili mi se cini?

Prvi je 40kg , a dodatni po 30 .

@nikola indjija
Ako izdize sto nebi smeo , ja kad gazim silazu stavim 5 kom.

I kod mene u selu skoro svi koji imaju hidraulican volan drze sve tegove... A mi sto nemamo mnogo nam je i jedan teg bez tereta pozadi... :haha:

pukao mi je blok na rakovici R65 tu iza bos pumpe i da bi to zavario treba da skinem pumpu,odvrnuo sam ova tri srafa sa kojima ja pricvrscena i skinuo ove cevcice za odvod goriva ali ne mogu da je skinem,nisam otvarao tu gde je uzubljena pa me zanima jel treba tu jos nesto da se otkaci ???

pukao mi je blok na rakovici R65 tu iza bos pumpe i da bi to zavario treba da skinem pumpu,odvrnuo sam ova tri srafa sa kojima ja pricvrscena i skinuo ove cevcice za odvod goriva ali ne mogu da je skinem,nisam otvarao tu gde je uzubljena pa me zanima jel treba tu jos nesto da se otkaci ???
Pogledaj gore moju sliku.Skida se hladnjak,kompresor pa poklopac onaj okrugao,pa ispod njega imas tri srafa sa osiguracem odvijes njih i izvadis pumpu.Ali pre toga si trebao da zabelezis pumpu u kom je polozaju da ne promenis stepen paljenja.Takodje kad skidas kompresor nemoj da ga okreces kad ga izvadis jer ces poremetiti posle hidraulicnu pumpu.To ti je ukratko laicki odgovor.

hvala ti,al posto sam ja laik i ne razumem se bas najbolje u mehaniku i nisam imao koga da pitam kako to ide,da li kad se bude vracalo moze bez tog obelezavanja dobro da se namesti mislim da se nista ne poremeti.

hvala ti,al posto sam ja laik i ne razumem se bas najbolje u mehaniku i nisam imao koga da pitam kako to ide,da li kad se bude vracalo moze bez tog obelezavanja dobro da se namesti mislim da se nista ne poremeti.
Malo teze ali moze.Onda kad sve namontiras ne zategnes maksimalno ta tri spoljna srafa na bos pumpi ,upalis traktor da radi na ler gasu i onda okreces pumpu u oba smera i gde najbolje radi i najmalje dimi tu ga ostavis i zategnes srafove.
Kod predhodnog gazde naprsao blok nije varen samo zamazan sa tecnim metalom i tako ide 10 godina i ne curi.

Juce uzeo da operem traktor i bas sam se razocarao u kvalitet kabine MD metal.. Na par mesta sam video na blatobranu da izbija rdja. Nije mi jasno da nisu mogli da potrose 300gr osnovne farbe da to zastite. A i stakla su im loseg kvaliteta cale slucajno zakacio malo staklo na vratima ono se razbilo na milion komadica,a uopste nije bio jak udarac. Uzeli smo novo 2000 din. Za staklo manje vise ali za rdju,zaista veliki minus!! Nadam se da nece da mnogo pokaze da sledece godine presmirglam blatobrane i da porucim auto farbu da prespricam i da pre toga zastitim osnovnom

Meni je na R47 sva farba oko tockova otpala posle prolaska kroz prvo blato. A od motora je gotovo sva farba otpala kad sam ga prao. Takodje, na zadnjim blaobranima imam 3-4mm debeo sloj gita, kao da su peglani posle udesa. I sve to fabricki :udri:

aj da razumem da je ovo fabricka kabina,pa da su samo preleteli,ali ipak privatna firma,pa 300 gr osnovne ne kosta 300 din,a kabina kosta 1 500 e.

aj da razumem da je ovo fabricka kabina,pa da su samo preleteli,ali ipak privatna firma,pa 300 gr osnovne ne kosta 300 din,a kabina kosta 1 500 e.
Ako hoces da me poslusas najbolje da skines kabinu i haubu da je osmirglas lepo vodeno i da prefarbas kvaliteno sa kvalitetnom bojom i miran si.Pod kvalitetnom bojom podrazumevam akrilnu ne reparatur.Jeste da je to investicija ali se isplati.Inace ovako nesmes da je peres sa pumpum pod pritiskom.

Ma to sam i planirao,ali necu jos da diram, Ako se puno prosiri to cu uraditi jesenas ,mada se nadam da ce izdrzati do sledece jeseni. Ne perem ja pod pritiskom nego pod crevom...

Nazad
Vrh