IMR - Rakovica

Zasto??? Mislite da ih necu moci izbiti???

Posto se mnogi pitaju da li Rakovica 65 moze vuci vucenu tanjiracu, a i ja sam se ranije pitao. Evo odgovora
dsc00561.jpg

dsc00560.jpg

Probao sam kada sam je uzeo, ide prvom brzinom, i lepo uradi posao u dva prohoda, ulazi u zemlju od 10-15 cm.... Rakovica hoce malo da proklizava, ali nije strasno, moze da uradi posao...

Ako proklizava moze je vuci samo po ravnom i nizbrdo,uzbrdo vuce 24 klasicnu nosenu a 28 oce da eksplodira.

Kad li cemo doziveti tu kisnu godinu... :haha: Kise leti nema ni za lek,tanjiraca je spas kad nemozes da izores za zito...

Цењени поштоваоци и власници Раковице, има ли неко фотографију Р55 дв турбо и Р85 дв турбо? Ову другу сам још негде видео али 55-цу никад, а баш би волео да видим како је то изгледало и ставим у своју архиву.
Јел имао неко 85-цу, какав је трактор? Колико ми је познато на свим Раковициним тракторима једино се мотор мења а све остало је исто, па пошто већ код Р 76-це дешава проклизавање ламеле могу да замислим како је то код 85-це.
Зна ли неко нешто о тим тракторима, зашто није заживела производња тих турбо мотора, нека већа мана или једноставно беспарица?

Posto se mnogi pitaju da li Rakovica 65 moze vuci vucenu tanjiracu, a i ja sam se ranije pitao. Evo odgovora
dsc00561.jpg

dsc00560.jpg

Probao sam kada sam je uzeo, ide prvom brzinom, i lepo uradi posao u dva prohoda, ulazi u zemlju od 10-15 cm.... Rakovica hoce malo da proklizava, ali nije strasno, moze da uradi posao...

Probaj nabaviti još jedan par tegova na zadnje točkove i videćeš da će bolje ići neće proklizavati.

Razmisljao sam o tome, ali kako da ih zakacim. Da stavim duze sravofe, sto drze tegove?

Цењени поштоваоци и власници Раковице, има ли неко фотографију Р55 дв турбо и Р85 дв турбо? Ову другу сам још негде видео али 55-цу никад, а баш би волео да видим како је то изгледало и ставим у своју архиву.
Јел имао неко 85-цу, какав је трактор? Колико ми је познато на свим Раковициним тракторима једино се мотор мења а све остало је исто, па пошто већ код Р 76-це дешава проклизавање ламеле могу да замислим како је то код 85-це.
Зна ли неко нешто о тим тракторима, зашто није заживела производња тих турбо мотора, нека већа мана или једноставно беспарица?

evo sta sam ja naso u skoli u nekoj knjizi..
Rakovica 85 dv turbo ima motor TS44T, to je motor iz familije S44T.Snaga motora je 62,5 kw pri 2000 orbraja u min. Razlikuje se sa motorom S44T: povecanje maksimalne snage za 20% a maksimalnog momenta za 25%, smanjenje potrosnje goriva do 15%. karakteristike menjaca prednjeg pogonskog mosta i kidraulicnog podizaca su iste kao kod rakovice 55 dw turbo. Masa traktora je 3320 kg.

Rakovica 55 dw turbo ima motor TDM33T, menjac 6 napred 2 nazad, prednji most je sa centralnim diferencialom ima hidraulicni volan. Masa trakotra je 2740 kg a moze da dize 2000 kg.

Ja prvi put sad cujem o tim Rakovicama... Jer ima neke slike da vidimo kako izgleda.. Deluje mi kao dobra masina...

И ја о њима знам исто што cenejac написа, налетео сам на уџбеник за пољопривредне школе из 1988 године где се помињу ови модели. Мислим да су то исти мотори који се данас користе на Р47 и Р76 само са турбо пуњачем, мислим да је била јако кратка серија, чак једна 85-ца је била у мом селу али давно, не сећам се баш најбоље, али ову 55-цу никад видео ни чуо па ме баш занима имали неко неку информацију о овим моделима нашег произвођача.

Razmisljao sam o tome, ali kako da ih zakacim. Da stavim duze sravofe, sto drze tegove?
Skini postojeće matice, zavrni 3 brezona , okači teg stegni ga maticama i vozi dalje.

- - - - - - - - - -

Zamolio bi forumaše ko ima hidraulični volan na rakovici da mi izmeri prečnik klipa, prečnik klipnjače i dužinu klipnjače. Hvala.

Da li neko zna od kog bi traktora mogao da se ubaci menjac sa 12 brzina napred i 4 brzine nazad u Rakovicu 65?

Nazad
Vrh