IMR - Rakovica

Ciro,moze da izgubi ulje bas najvise pri kipovanju,na spojnici izmedju traktora i creva ili na klipu prikolice

I ja da se ne setim da proverim (smatrajuci da sam sipao novo ulje i da ima)... Sad moram da kupim 10l hidrol 68 i da nalijem opt do maksimuma!!! Nije ovde tema (neznam ni dal postoji) ali sta ja mucim sa onim spojkama za kipovanje to nije normalno!!!! Ma promenio sam ih neznam ni sam koliko i ne valjaju,izdrze jedan-dva dana i kraj!!! Ili vise ne mogu da iskipam ili mi prikolica ostane onako podignuta a ako ni jedno ni drugo iscuri pola ulja pored spojnica!!! Nema negde stvarno kvalitetne da kupim da stavim na sve traktore i prikljucke i da vise zavrsim sa tim!!! ALi koje da gledam ima vise modela!! Imao sam one na zavijanje pa one sa krstom unutra pa sa onim jednim kao iglom i nista!!!!

ciro ja sam isto tako se zajebavo sa priključcim dok nisam naso u rumi na vaseru covjek prodaje nekoliko komada koji su napravljeni 80.god uzeo sam i rijesijo problem ovo je sad sve kinesko tursko itd.
pokusaj tamo moze se jos naci dobri stvari

Ma to je strasno ako mi verujes nemogu ja da kipujem dva dana sa novim onim prikljuckom i to da kazes da ga kupujem sa pijace nego uvek iz prodavnice (razlicite) i svaki put nista.. Evo da bi zavrsio posao morao sam da skinem oz Zmaja 132 sa hedera sto dize vitlo jer ne vredi!!! Neznam ako neko zna koj model da pogledam da nadjem bio bi mu zahlavan.. A ovaj sto sam stavio sa Zmaja sljaka bez problema na svim prikolicama i prikljucima bez problema!

onda imas ljudi koji prodaju raskodovane dijelove od kombaja i tamo ces rijesit problem

To sam i ja razmisljao da pokupujem te prikljucke sa kombajna i kraj price.. Nego kad sam bio da kupim kabinu za 141 ja zaboravio da kupim a covek imao punu avliju kombajna!..

Nikakvih ja problema nemam sa tim spojnicama..... Šta radiš ti sa njima crni ćiro? Kupim u jus..u par onih turskih i peglaj!

Ma sinisa neces mi verovati imam jednu punu kutiju sopojnica a ni jedna ne valja!! Sta se tu desava neznam,i ja kupim u paru promenim i na traktor i na prikolicu i kazem izdrzi maksimum 1-2 dana i izleti onaj osiguras iznutra sto drzi feder i kraj,ja ga vratim na mesto ali on opet i to me iznervira nije malo!!! Ostane mi prikolica iskipovana i nece da se vrati nazad,pa sad trazi kante pa flase da pretocim ulje a negde na njivi sam daleko (vucem stajsko djubrivo) i kako da mi ne ode ulje iz hidraulike???

Ma sinisa neces mi verovati imam jednu punu kutiju sopojnica a ni jedna ne valja!! Sta se tu desava neznam,i ja kupim u paru promenim i na traktor i na prikolicu i kazem izdrzi maksimum 1-2 dana i izleti onaj osiguras iznutra sto drzi feder i kraj,ja ga vratim na mesto ali on opet i to me iznervira nije malo!!! Ostane mi prikolica iskipovana i nece da se vrati nazad,pa sad trazi kante pa flase da pretocim ulje a negde na njivi sam daleko (vucem stajsko djubrivo) i kako da mi ne ode ulje iz hidraulike???
Što ne probaš sa ruskim sistemom na kugle-nije skupo a poprilici traje.Jedino bi morao da prepravljaš na svemu ali nije skupo

Pa na 820 su dobri oni ali sad mi je problem jer je na njima opruga jaka a na ovima sto kupujem nije pa kad ukljucim nemoze jedan drugog da otvore kako god okrenem nisam pametan.. Ma na leto cu sve to da pobacam i idem negde da gupim 6-7 para stvarno dobrih spojki i necu vise da se zezam sa ovima sa pijace i ovi turski po radnjama.. Ako nadjem negde nove ili ako ne polovne sa nekih masina a kvalitetni... Cuo sam da mogu ti stari i da se remontuju da ne cure.. Necu da idem vise u :off_topic: jer nema mozda neka tema za ovako nesto??? :sta:

Pa stavi spojnicu u kompletu, mozda ti ta razlika u jacini opruga pravi sve probleme, ja sam prosle godine natovario i iskipovao preko 30 prikoilca, a utovarivac je sa klipom, znaci svaka tura dva puta skidanje, i u pitanju je spojnica sa krstastim vrhovima, a ne turska sa kupastima, ta se zeznula vrlo brzo.

Mogu te spojnice da se remontuju ali je možda neisplativo..... Ako ti je samo zeger problem pokušaj na strugu poravnati od spojnice do te mere da holender od creva ili cevi dodje do zegera i "pridrži ga". Mada to je Zagrebancija ali eto to mi prvo palo napamet.... Inače Fadip -ove su dobre(možda i naj) nije loša ni AMA Italija ali i Turske iz Juse služe svrsi jedino što nisu standard pa ih moraš koristiti u paru. Takoreći svoje priključke i eventualno ako neko ima iste takve spojke.... Ah da,drugar je kupio neke nadrkane spojnice i žestoko ih platio samo ne mogu da se setim ko je proizvodjač i koliko su bile... Ali znam da u slučaju da se orudje otkači od traktora,npr vučna tanjirača,neće se crevo otkinuti nego će spojnica odreagovati i otkačiće se crevo. Kako ne znam nisam je baš mnogo zagled'o. Mlogo mi bila skupa....

Ma na rakovici sam stavio komplet (jer sam video da razlika u oprugama ne pije vodu).. Ali taj zeger iskoci posle nekoliko dana i nema sile kad ga vratim da on stoji jos par dana tu nego iskoci opet cim prikljucim,i sad sam srecan ako nece da kipa a ako nekako iskipa pa kad da vratim nece e tek tad sam nadrljao... Da ne pricam na beracu koliko puta bunker mi ostao podignut a ja sam morao pesaka kuci po kljuceve i kante... Tu gde stoji zeger ima jako mali kanal da ne kazem smesan za zeger!!! Na svim spojkama koje sam kupovao sutra cu da ih slikam neke koje nisam bacio pa da vidite... Ma nek su skupe Sinisa ali da valjaju bre,nemogu idem na silos recimo i nemogu da kipam pa se ubijem lopatom da rastovarim 4-5t!!!

Ma na rakovici sam stavio komplet (jer sam video da razlika u oprugama ne pije vodu).. Ali taj zeger iskoci posle nekoliko dana i nema sile kad ga vratim da on stoji jos par dana tu nego iskoci opet cim prikljucim,i sad sam srecan ako nece da kipa a ako nekako iskipa pa kad da vratim nece e tek tad sam nadrljao... Da ne pricam na beracu koliko puta bunker mi ostao podignut a ja sam morao pesaka kuci po kljuceve i kante... Tu gde stoji zeger ima jako mali kanal da ne kazem smesan za zeger!!! Na svim spojkama koje sam kupovao sutra cu da ih slikam neke koje nisam bacio pa da vidite... Ma nek su skupe Sinisa ali da valjaju bre,nemogu idem na silos recimo i nemogu da kipam pa se ubijem lopatom da rastovarim 4-5t!!!
pa baco za tebe je njabolje resenje onaj stari sistem sa navojem zašafiš I gotovo moze samo da prsne ja to imam kod mene na ferdzi

E taj sistem imam i ja na dva traktora ali problem je gde sad naci takve prikljucke... Kod mene nema nigde da se kupe svuda sam trazio... Ti prikljuci su zakon!!!

Manjam na R65 azbestnu pletenicu na radilici, sta mislite sta je kvalitetnije da joj stavim novu pletenicu ili silikonski semering? I jedno i drugo se lose pokazalo, kakva su vasa iskustva?

Manjam na R65 azbestnu pletenicu na radilici, sta mislite sta je kvalitetnije da joj stavim novu pletenicu ili silikonski semering? I jedno i drugo se lose pokazalo, kakva su vasa iskustva?

Ja sam na moju stavio semering i za sad lepo drzi.. (kupi naj bolji) Nisam hteo pletenicu.. Dok sam na 539 menjao i stavio semering i sutra dan sam opet morao da rastavljam traktor jer je cureo jos gore,rastavim traktor i ono ispale opruge i pocepao se semering i kaupim drugi i za sad je dobro..

- - - - - - - - - -

Imaš na rusu na 2007god i starijim napred 4 kom takve sa navojom.

Znam ali nije isto kao na Rusu..

Nazad
Vrh