IMR - Rakovica

Na jednu R-60 prosle zime sam radio generalku stavio sam novu pletenicu odmah je pocelo da pusta ali po malo i do danas nije povecalo tako po nekad kapne kap po kap, sad na tastovoj R-65 curi ulje na onoj rupi ispod zvona samo pisa pa bih da smanjim kolito toliko.

Na jednu R-60 prosle zime sam radio generalku stavio sam novu pletenicu odmah je pocelo da pusta ali po malo i do danas nije povecalo tako po nekad kapne kap po kap, sad na tastovoj R-65 curi ulje na onoj rupi ispod zvona samo pisa pa bih da smanjim kolito toliko.
A kakav pritisak ima,u kakvom su stanju lezajevi i radilica?

Moja Rakovica je jedna od naj starijih 65 u selu i u naj boljem stanju... Ali odrzavamo je uvek ide ulje Galax sae40 peremo je i ne forsiramo.. Ima 3700 radnih sati i zamenjena je samo lamela (kad je odvojena zbog lamele menjan je semering radilice mada nije pustala)...

Semering obavezno! I ne sme da curi odmah da je koliko nekvalitetan.Ako odmah procuri onda ili curi na pluti kartera ili opruge semeringa pa i semering nisu dobro ugradjeni.

I kod mene na R60 curi na spoju menjaca i motora, ali ne znam da li je menjacko ili motorno ulje. U motoru izmedju zamene mozda dolijem pola litre. A po mirisu mi se cini da je iz menjaca. Sta je problem ako je iz menjaca. Za radilicu ste objasnili.

Ako ti moča iz menjača onda ćeš kapljice pronaći izmedju menjača i zvona kvačila. Skroz dole pogledaj u pravcu kućišta volana i ima jedna špijunka fi 30 ako tamo nema ulja onda je ono ipak iz motora.

Semering spojničke osovine vučne i kardanske. Eventualno zaptivači.... Dimenzije ne znam napamet,al mogu pogledati sutra.... tj danas.

Meni na Rakovici malo vlazi ulje na levi (ili idak desni) nemogu sad da se setim tacno,rukavac sto podize poluge.. Sad sta tu ima kad se skine rukavac semering ili nesto drugo??? I jer nije tesko da zamenim to??? Sasvim malo se to javlja nije mnogo i samo na jedan...

Ima gumica, nema semering, ali ako ima lufta u biksnama nevredi menjati gumice procuriće opet najbolje rešenje zameniti i biksne i gumice, ako nema lufta zameni gumice.

Danas kupio biksne za trap na Rakovici,za centralni klin i onaj ispod motora... ZA koji dan krece Rasklapanje...

Uzeo sam u petrovcu 1400 din sve komplet.. Orginalne... Nisam hteo da uzmem i klinove dok ne vidim kakvi su moji a ako ne ima i to.. Onaj veliki napred je 1800din a onaj mali ispod motora je oko 1000din.. Nije skupo mislio sam da ce me izadje 100 i vise evra ali nece.. Meni otisle one biksne gde se prelama trap pa se mrda napred nazad...

Uzeo sam u petrovcu 1400 din sve komplet.. Orginalne... Nisam hteo da uzmem i klinove dok ne vidim kakvi su moji a ako ne ima i to.. Onaj veliki napred je 1800din a onaj mali ispod motora je oko 1000din.. Nije skupo mislio sam da ce me izadje 100 i vise evra ali nece.. Meni otisle one biksne gde se prelama trap pa se mrda napred nazad...
I meni te ciknule.Moracu i ja to da uradim sad dok je zima i ima se slobodnog vremena.

Nazad
Vrh