Ja sam o mojoj pisao nešto malo u prethodnim postovima. Sumljam da takav kvalitet danas postoi na nekom traktoru pa i zapadnim. Za 35god (30god koliko je jod mene i oca) motor samo jedna generalka nikakvih drugih problema ni pre ni posle generalke (sem pucanja bloka što je greška korisnika, ne vozila-ostala voda u sistemu za hlađenje na niskim temperaturama), jednom vodena pumpa rađena, menječ-diferencijal ništa (samo semerinzi na polu osovinama jednom zamenjeni), hidraulika servisirana klasičnom zamenom gumica, zamenjena lamela i obloge na kočnicama, rame kod kućišta volana koje je puklo. To je sve što je rađeno na traktoru za 30god eksploatacije i obavljanja svih poslova na jednom domaćinstvu od 25kj. Ne očekujem ni od jednog traktora danas kupljenog da tako nešto može da ponovi ali naravno sve to zavisi i od načina eksploatacije i održavanja a o tome se u mom domaćinstvu vodilo računa.
Što se upravljanja tiče, taj traktor spada u "tvrde" traktore ako se tako mogu izraziti, dosta težak na upravljaču ako ide sam (sa nekom priključnom mašinom je naravno drugačije), tvrdo kvačilo, menjač sa "dubokim" stepenima prenosa koji pri promeni brzine redovno "krče" ali zato ne može da se desi na Rakovici da iskoči iz nekog stepena prenosa. O hidrauliku imaš ovde na forumu pisano, ja sam u brazdi koristio točak iako ako se dobro podesi kažu da nema potrebe. Priključno vratilo (kardan) i hidraulični sistem su direktno povezani i to je mala mana kod ovih traktora ali naravno ne tolika da se sa njom ne može raditi.
Eto, to su moja iskustva, a ako sam bar malo pomogao biće mi drago.