Attila
Član
A šta ako je i serviser umešan u pripremu tu u našoj državi sve se može niko ne štiti kupca zato i sme tako nešto da uradi da je to uradio negde na zapadu odma mu bi zatvorili trgovinu pa nek on objašnjava odakle potiče traktor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da se nadovezem na kratko samo na ovo.Znam provereno da je IMT i IMR imao problema sa termostatima,los kvalitet i da na nekim traktorima nije ugradjivano!Jer,znali su dosta da se zaglave i crkne novi motor.I sam sam cuo tu pricu od odredjenog servisera jer sam hteo da kupim nov termostat(jer je moj 20g star crko) a doticni me je savetovao da teram tako jer moze skupo da me kosta!Kolege,ja sam kupio novu rajku 76 u avgustu prosle godine i za sada sam zadovoljan mada ima nekih sitnih propusta(....., zaboravljen termostat,....) ali masinom sam generalno zadovoljan mada joj je ova jesen da se pokaze.i...
Tačno! One što sam naveo su benzinci ali naprimer u WV-ove dizel a i benz. motore ide isti taj termostat. Možda ne sve ali u dobar deo starijih modela. Takodje i u Opelove dizel motore štima... A što se tiče raspona temperature tj otvaranja termostata imaš ih od 75 do 100-105. Sve u zavisnosti od toga koji sistem za hladjenje je pod haubom. Otvoren ili zatvoren. (Inače tu je podela termostata) Tako da nije problem ubosti termostat koji otvara na 90,što uputstvo za rajku toplo preporučuje. Mada ja lično sam više pristalica termostata koji otvara od 75 do 80 (1.2.3) Neka je motoru malo više tolerancije do ključanja (eventualnog)Sinisa,da ne zaboravimo da dizeli i benzinci ne rade na istim radnim temeraturama.
Da se nadovezem na kratko samo na ovo.Znam provereno da je IMT i IMR imao problema sa termostatima,los kvalitet i da na nekim traktorima nije ugradjivano!Jer,znali su dosta da se zaglave i crkne novi motor.I sam sam cuo tu pricu od odredjenog servisera jer sam hteo da kupim nov termostat(jer je moj 20g star crko) a doticni me je savetovao da teram tako jer moze skupo da me kosta!
Danas bio na jednom placu i stoji nova Rajka 65,glanc nova,stigla iz IMR-a covek kupio i nije hteo da je preuzme kad je video u kakvom je stanju.Posten da budem nisam ni ja zakeralo ali je i ja nebi uzeve sve sto sam video do sad nove su OK,klasican srpski proizvod,ali ova kao nogama da je sklopljena,farbanje kao kofom da su polili po motoru i haubi a finis farbanja zavrsili sa metlom,curilo i plakalo sacuvaj boze,ofarbali sve zivo i sto treba i sto netreba.Odlivci nesto bruseni mnogo kao da je lose odliveno pa dopravljali,auspuh smejurija ukoso zavaren kao da su coravi bili,ofarbali i gume po 5-10 cm sa strane,motor i svi spojevi na mortoru umazani silikonom crvenim sacuvaj boze pa ofarbali pa se to sad ljusti,ulje iscurilo na prednji semering i na zadnji do menjaca pa curi ispod,kaplje nafta na AC pumpi i curi ulje na srafljenju pumpe na blok.Sediste nije zavrnuto,samo 2-3 loze uvrnuti srafovi itd....Znam da su takvi traktori izlazili i pre 20 godina,nista bolje ali nije mi jasno sto se malo ne potrude da barem svaku stvar stave kako treba pa makar i bila nekvalitetna.Bas su me iznenadili,ove do sad sto su stigle u selo i sto sam video su bile dobre,cemu sad ovo....