savle
Član
Oko 3500e, ja za moju 60cu tražim 2900 ali teško ide.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Lucky, ako je ta situacija u oranju onda manjak snage može biti prouzrokovan razlikom kompletnog prenosnog odnosa na relaciji motor-podloga. Ne verujem da je fabrički poremećen prenosni odnos menjača i GP a s obzirom da su gume iste i max broj obrtaja onda je ovo i za mene misterija.
Maksimalna brzina traktora može biti različita ali samo promenom max brojem obrtaja, ali na određenom broju obrtaja brzina bi trebalo biti ista.
Baš me zanima šta drugi kažu na ovu temu.[/QUOTE
u mene je slicna situacija ima dovoljno snage za potegnit ali u saobracaju spora ko magare inace su rakovce na glasu kao malo brzi traktori i ja mislim da je u mjenjacu razlika ja sam usporedjivo sa drugim rakovcama koje su priblizno isti godina na istom broju obrtaja sve su bile brze jedino im je kardan bijo isti br.obrtaja
Koliko sam cuo,tu je razlika u podesavanju bosch pumpe.Zavisi koliko je otvorena.Ako je otvorena vise,brza je,ali ima manje snage.Gde se to podesavanje vrsi-ne znam.Imao sam r65 i u to vreme su imali iste u PKB-u.Mehanicar koji je tamo radio,a i odrzavao moj traktor,mi je to rekao.Nisam pitao za detalje,jer nisam hteo da izgubi snagu zbog malo vece brzineLucky, ako je ta situacija u oranju onda manjak snage može biti prouzrokovan razlikom kompletnog prenosnog odnosa na relaciji motor-podloga. Ne verujem da je fabrički poremećen prenosni odnos menjača i GP a s obzirom da su gume iste i max broj obrtaja onda je ovo i za mene misterija.
Maksimalna brzina traktora može biti različita ali samo promenom max brojem obrtaja, ali na određenom broju obrtaja brzina bi trebalo biti ista.
Baš me zanima šta drugi kažu na ovu temu.
Bos pumpa i nista vise.Sve ostalo je skoro pa isto zadnjih 50 godina.Koliko sam cuo,tu je razlika u podesavanju bosch pumpe.Zavisi koliko je otvorena.Ako je otvorena vise,brza je,ali ima manje snage.Gde se to podesavanje vrsi-ne znam.Imao sam r65 i u to vreme su imali iste u PKB-u.Mehanicar koji je tamo radio,a i odrzavao moj traktor,mi je to rekao.Nisam pitao za detalje,jer nisam hteo da izgubi snagu zbog malo vece brzine
Ali kvalitet nije kao pre 20 god . I za te rajke koje su proizvedene od 86- 90 su najbolje napravljene i vredi dati 5.000 - 6.000prodaju se 20 godina stare stanje nepoznato po 5000 ili 6000 evra ??? Pa nova je sedam i nesto hiljada nije mi jasno?