IMR - Rakovica

Samo odvrni jednu cev i malo razdrmaj da se holender otpusti i slepaj,sastavice.

Daj Boze da upali!Da nije mozda poluga za gasenje ostala u polozaju za gasenje jer kada je poceo da se gusi traktor ja sam ugasio na sajlu za gasenje?

To im je bolest regulator im se zablokira i ne možeš da upališ to se desilop i nama povuko je talog iz rezervara i od jednom počeo jače da dimi i da gubi snagu.Otkačiš sajlu za gašenje traktora sa boš pumpe i par puta kucneš boš pumpu u tom delu gde ide sajla za gašenje ručni gas staviš na malo manje od pola gasa i zaverglaš i vidiš i to ponoviš 2-3 puta. Kod nas je upalio u trećem pokušaju. Sad smo mu smanjili ler da kad ručni gas vratiš do kraja da se ugasi. I od tad radi ali ne sme da se gasi na sajlu za gašenje.

To je bolest svih rotacionih pumpi pa jos ako im je losa mrezica-filter u pvp.... A da ne spominjem ako se koriste neki losi filter.... Lepenica pokusaj to sa laganim kuckanjem po pumpi pa mozda i budes imao srece. Inace najlaksi nacin da vidis dal ce ti upaliti traktor je taj da skines skroz jednu bilo koju cev od visokog pritiska zaverglas motor i ako iz pvp baca naftu do dela gde je kvacilo taj motor ce upaliti. Ukoliko iz pvp samo bas malo curi nafta taj nece upaliti nikada. Naravno pod uslovom da je sistem izluftiran.

Al kod mene su 16,9-30 ne kroz 28 to sam ja hteo da radim al video sam da se ne isplati da je malo stavim na dole uostalom jer neko zna nekog majstora za pravljenje felni ili da mi neko kaže od kog traktora mogu ići felne na rakovicu :sta:

Ako neko ima da proda anlaser za rakovicu(ne onaj stari tip sa poklopcom)neka javi na PP.

Univerzal imaš tih felni u Rumi od rakovice 28 cola, ili pogledaj negde na otpadu poljo mehanizacije, ili kod ovih što rasturaju traktore, jeftinije je nego da ih praviš.

Koliko košta generalka za R60 i R65 al ono sve da se zamijeni i sredi? Kod komšije sa R60 (R65 motor valjda) o kojem sam pričao (proljetos je npr radio s 2.5 preteškom frezom, inače strašno gazi traktor) je motor počeo lagano da odlazi u vječna lovišta, duva na uberlauf i baca ulje, kad stavim ruku za tren umasti. Ovdje mu traže 500E "za sve" kako mi je rekao, pa me zanima ima li gdje jeftinije.

Ja sam sa tatom počeo danas da rasturam jednu R60 za generalnu, računali smo da za mašinsku obradu i delove treba oko 450 evra!

Ako je tako onda se ne isplati da dalje traži, ovako dobija dijelove na ruke i ne traži ništa za 500E, on će sam sve raditi (sem obrade naravno).

Ovo što smo mi računali je najjeftinije a da su delovi solidnog kvaliteta (TAFE Indijski)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh