IMR - Rakovica

Jesu li bar Rakovice zadržale neki nivo kvaliteta kad je IMT već otišao u majčinu? Zaista me zanima kakve su nove Rakovice, nemam nekog kontakta sa novijim modelima pa praktično ne znam kako su se pokazale.

Ja u šupi imam jedne od ferdže i jedne od rajke ,vidim da tvoji nisu kao i moji za rajku inače je 93 godište.
Pa da ti imas one kockaste plave za rajku. Takvi idu na novije r a na starije poluokrugli. Neka me neko ispravi ako gresim ali mislim da ne gresim. @zombie na putu samounistenja su i oni! Kvalitet novih rakovica nije los ali nije ni za pohvalu.

Poslednja izmena:
Pocerina,imam samo 1 stare 756,i to im losi raonici i daske se istanjile i dvoje 755,a orali sa 2 traktora pa da slaze bolje brazde,da ne razdvaja.

---------- Poruka napisana u 23:42 ---------- Prethodna poruka je at 23:35 ----------

kad budem sam orao njivu pa cu da kacim 756,bez tocka i da probam kako ore prema vasem uputstvu.

A kako funkcionise taj sistem-bez tocka,u strani i preko bregova,uvala,hocu reci kako kopira teren?

Ova rajka ore 23godine sa leskovackim plugom 14 col.
attachment.php

A kako funkcionise taj sistem-bez tocka,u strani i preko bregova,uvala,hocu reci kako kopira teren?

Odlicno [video=youtube_share;iH5Ny_9-PRY]http://youtu.be/iH5Ny_9-PRY[/video]

Ubacicu jos neki klip gde sam orao ovde ali samo malo nize, u jednom trenutku sam pomislio da cu da se preturim, a moram na dole da orem zbog vode i da malo izravnam breg

Ja sam uzeo rakovicu r65 2010 i bio malo uplasen sta ce biti ako bude problema.Medjutim bilo je nekih glupih sitnica na istalaciji,onda lose su farbane i stavljaju im lose gume.Ja vec imam skoro 500 sati za ove dve godine i mogu reci samo hvala i zao mi je sto nisam uzeo r76.Motor je zasad "zmaj" nigde necuri i vuce ko lud.Stari majstori kod nas kazu rakovica proizvodi motore za mnoge traktore ali najbolje stavlja u svoje traktore......

@Topalovic

Drago mi je ako je tako zbog ovog komšije. Radi podosta zemlje i nije bas jak s novcem (ko jeste?) i godinama je sve to radio sa prastarim IMT 540 koji je u takvom stanju kao da je preživio sve svjetske ratove (dugo radio u šumi prije nego što ga je ovaj kupio tamo '96. ili '97. godine). Sad će i njemu da svane, baš sam juče išao da pogledam mašinu i čestitam mu, stvarno je lijep traktor samo je šteta što nije imao novca za R65 sa prednjom vučom koja je neprocjenjiva za naš brdovit teren al i ovo je predobro. Godinama sam i ja radio sa, za naše uslove, slabim traktorom pa znam kakvo je olakšanje preći na jaču mašinu.

@Topalovic

Drago mi je ako je tako zbog ovog komšije. Radi podosta zemlje i nije bas jak s novcem (ko jeste?) i godinama je sve to radio sa prastarim IMT 540 koji je u takvom stanju kao da je preživio sve svjetske ratove (dugo radio u šumi prije nego što ga je ovaj kupio tamo '96. ili '97. godine). Sad će i njemu da svane, baš sam juče išao da pogledam mašinu i čestitam mu, stvarno je lijep traktor samo je šteta što nije imao novca za R65 sa prednjom vučom koja je neprocjenjiva za naš brdovit teren al i ovo je predobro. Godinama sam i ja radio sa, za naše uslove, slabim traktorom pa znam kakvo je olakšanje preći na jaču mašinu.
Samo nek koristi tegove sto je dobio iz nju a mislim da mogu i da se dokupe jos veci i nebi trbalo da bude problema za rad u brdovitom terenu.....

Topalovicu drago mi je da te Rakovica dobro služi, pogotovu sto se poslednjih godina mnogi zale na nju... Kum je imao R76 2003
godiste, i prodao je pre 2 godine... 4 puta je sjebala spojnicku.... A zet ima i R65 R76 obe 2004 godiste i 65 je mnogo ostrija, dok 76 ima snage ali je mnogo troma i lenja, tako da mislim a je bolji izbor R 65

Jednom kad sam bio na stočnoj pijaci u Bijeljini pričao mi je neki čovjek koji ima R76 (bila je tu na pijaci, lik prodavao svinje) da na njoj vrlo lako ode lamela u oranju al ne znam jel to istina ili pričam ti priču.

Topalovicu drago mi je da te Rakovica dobro služi, pogotovu sto se poslednjih godina mnogi zale na nju... Kum je imao R76 2003
godiste, i prodao je pre 2 godine... 4 puta je sjebala spojnicku.... A zet ima i R65 R76 obe 2004 godiste i 65 je mnogo ostrija, dok 76 ima snage ali je mnogo troma i lenja, tako da mislim a je bolji izbor R 65
kod mene 3 puta spojnicka i lamela a nije imala ni 1000 sati pa opravljena pa prodata

Nazad
Vrh