IMR - Rakovica

кадашња ли је ова фотографија :
17966942704edd0937bb424492963447_640x364.jpg

Ima R65 moj drugar kupio u septembru ove godine ali ne u fabrici nego od nekog dilera.

Citam ovaj ceovnik sto je Borko postavio i gledam oznake Rakovica , pa mi nije jasna sta je razlika iymedju tih modela... 65 standard K, 65 standard P, 65 super PHM i tako dalje... Jel zna neko u cemu je razlika ?

Ja imam Rakovicu 65 s, ali sa onom standardnom maskom i dobro sluzi :osmeh:, dok sam cuo da te Rakovice 65 sa kockastim maskama se dosta kvare . . . .

Komšija koji je nedavno kupio novu R65 (pisao sam o tome) ima problem, traktor je počeo solidno da baca ulje na auspuh a još ga razradjuje, nema ni 50 sati. Šta to može da bude?

Pa kad tako "daleko" baca ulje lako mogu da budu karike.Bez obzira što je to nov traktor ne retko se dešavalo da ovi što sklapaju motore ZABORAVE da ubace koji kariku::samo bes::

Toga sam se i bojao, sutra cu mu saopštiti loše vijesti. Najvjerovatnije je da je to pitanju. Zanimljivo je da je to počelo od kako je uzvukao dvije brazdem sa tim traktorom, nekih 100m uz osrednju uzbrdicu. NIje ništa drugo teško radio s njom (tako bar kaže) al za dvije brazde znam jer nije mogao da odore medju sa starim IMT 540 jer on ne može da vuče plug uzbrdo na tom mjestu. Imam neki osjećaj da je "gazio" traktor više nego što treba.

Ako je traktor u garanciji nek prijavi ''kvar'' ali neka ga ne rastavljaju! Zasto? Zato da bi vlasnik sebe obezbedio sa besplatnom popravkom kad mu istekne garancija i tu dobija na vremenu da ga jos pokusa koriscenjem razraditi. Ne znam dal sam bio jasan.... Evo napisacu kako je moj drugar prosao sa rusom 1025.... Nakon sto je prosao fazu razrade ~50h poceo je polako sa njim da radi ''teze'' poslove. Pod navodnicima teze jer dve brazde plug je smejurija za taj traktor ali drugi nije imao. Motocasovi su se relativno nanizali,sto je dobro doslo,jer je u medjuvremenu kupio omanji plug od tri brazde obrtac,vucnu tanjiracu MBV 28,setvospremac 3.70. Znaci i dalje nista preterano za taj traktor i nase uslove. Zasto sve ovo pisem.... Pa iz prostog razloga koji ce se uskoro ''pojaviti''. Traktor je konstantno pomalo trosio ulje i sto dalje sve vise i vise. Kad je vlasnik prijavio kvar,pred kraj garancije od 6meseci,serviseri su mu rekli da ga vozi jos malo (a vec je imao 150 i + sati)jer ce se mozda namestiti. Na to se vlasnik pobunio i lepo im rekao da se potrosnja ulja povecava a ne smanjuje nista. I onda su serviseri rekli da ce ga rastaviti kad otopli pa iako ce garancija isteci. I tako je i bilo. A kad su ga rastavili imaju sta i da vide! Karike-prstenovi nisu bili postavljeni kako treba i taj motor se nikad ne bi namestio tj uvek bi trosio ulje. Zato sam te tako i savetovao. Nek prijavi a oni (serviseri) ce verovatno istu pricu pricati kao i ovi za rusa ali ce i on znati kako da odreaguje. Takoreci u garantnom roku je kvar prijavljen,e sad sto se njima ne srafi..... To je njihov problem. I da, jos jedan savet. Nek komsija malo zazari rajku,nek joj da malo tezi posao da vidis kako se namesta motor ukoliko je samo do uleganja problem. Procitaj i ovo http://poljoinfo.com/showthread.php?4837-Da-li-posle-pune-generalne-traktor-izbacuje-ulje-na-auspuh-i-posle-30-moto-casova

Takve brljotine za Rakovice novije proizvodnje nisu nista cudno. Ja sam menjao karike na jednoj R 65 a imala je samo 750 radnih sati. Ne bi me cudilo da zaborave i neki klip da stave. :udri::udri::udri:

Nek prijavi a oni (serviseri) ce verovatno istu pricu pricati kao i ovi za rusa ali ce i on znati kako da odreaguje. Takoreci u garantnom roku je kvar prijavljen,e sad sto se njima ne srafi..... To je njihov problem. Procitaj i ovo

Ali obavezno da traži napismeno od tog ovlašćenog servisa da je kvar prijavljen jer može svašta da se desi ako ne bude tako odrađeno a oni počnu da odugovlače kao što je Siniša rekao.

Nazad
Vrh