IMR - Rakovica

Da,zanimljivo je to da je 60 ka nekako zilavija od 65 ice ali je i veci potrosac a i teze pali kad dodje zima. Do pre par godina sam bio protivnik rakovice... Da ne kazem da sam je mrzeo. Ali igrom slucaja smo naisli na ovu sa slike i za relativno male pare je kupili. Nije da sam je zavoleo ali sam navikao na nju. I za poslove koje ona obavlja kod nas je ko izmisljena! Jedino u ovim hladnim danima je vrlo nezgodna za vozaca (najcesce mene) ....

Znam da bi trebalo ali ponekad kabina smeta.... A da je stalno skidam i stavljam,ni to nije posao.... Zasad ostaje ovako. Kabrio r-60.

Drustvo, ovde sam negde citao u temi al preturi sve zivo i kad ti nesto treba nemoze da se nadje. Dali je neko mozda u skorije vreme radio generalnu na rakovici.
Ja cu morati ove zime da uradim pa sam hteo neki savet oko delova, posto sam negde citao da je neko ubacivao neke strane delove.

Naj verovatnije da ce i za to doci resenje jednog dana. Samo ne znam odakle da krenu , da li sa komosacijama i sredjivanjem puteva do njiva ili ?? U srbiji kombajni siri od 3m ne mogu stici do njiva. Dok se to ne resi mi smo primorani da vozimo 539 i ...

@Milos Bota koliko ima konja masina i koji je motor u njoj,koji ima menjac i koliko je placena ?
P.S. Jesi ti ono bese imao masejca nekog,jel on otisao ?

to je kolegina Rakovica, motor je s 46 105 ks,menjač, diferencijal,i prednja vuča su ZF jako masivan traktor izaće dok se prevede oko 9000 eur ima 6 brzi 6 spori i 4 super spore brzine
dsc00477.jpg
[/IMG]
dsc00478.jpg
[/IMG]

quote_icon.png
Citiram: IVAN ILIC

Molim za pomoc,danas cale iso da ore Rakovicom 65s i prvi put se desilo da mu se traktor dva puta gasio u radu.Pritom nije mogao da ga upali dok se nije motor malo ohladio,kaze posle priblizno pola sata.Napominjem da je rakovica 2000 godiste u ekstra stanju i dosad bez ozbiljnijih problema,gotovo nikakvih.
Ja sam imao slicnih problema pre 2 meseca u tarupiranju sa istim. Prvo sam mislio da je nestalo goriva, 2 puta ispustao vazduh,ali se ispostavilo da je sitance na AC pumpi zapusilo od trunja iz rezervoara.I to dok nisam ocistio nisam mogao nikud.

---------- Poruka napisana u 01:06 ---------- Prethodna poruka je at 00:50 ----------

Parcela nije orana 5 godina,ledina.Brazde mozda jesu uze ali su duboke 28-30 cm.
6ozfih.jpg

Na snimku je zadnja brazda,imalo je nekih zila od hrasta,a i vrzina nije dala da se uzore sire.
View My Video

Danas kad sam išao da orem vidim da je komšija (malo dalji) kupio Rakovica 65, nova novcata, sija se sva. Komplet tegova naprijed, hidr. volan, nema kabinu. Fino i lijepo izgleda.

Nazad
Vrh