Igrice koje igrate a nemaju veze sa poljoprivredom

VI.590.... ispao sam i V majku im za bod... ali dobro :osmeh:
Ti koja si liga?
A da tim Gringosi :ppozdrav:
igrao sam ali vise ne
igra li neko ikariam?
b23b0772280640459eef784.png

Slabo igram igrice u poslednjih 4-5 godina, ali poslednja zaraza, u ove zimske dane- Cossacks-Back to war. Umrezili smo 4 kompa, i vec desetak dana igramo svako vece po 3-4 sata

Evo jednog Pit Bull DD2 only mada se menjaju mape tu pikam cesto ,igram i po Surcinskom serveru tu klinci smaraju cim nema admina popale citove primaju se .

193.192.59.74 Stavi ti neki .

Za mene poljoprivreda nije igra i zato izbegavam igrice sa takvom tematikom. Potpuno drugi koncept je u igricama nego u mom konkretnom slučaju. Priznajem ipak da sam igrao Landwirtschafts Simulator i to sa ubačenim ruskim i poljskim modovima dvoosovinskih prikolica(tipa Zmajovke). Nisam igrao igricu kao igricu nego samo zakačim dvoosovinsku prikolicu na prednju poteznicu i vozikam se kojekuda da uvežbam osećaj za "guranje" dvoosovinske prikolice. Posle zakačim na zadnju pa vežbam vožnju u rikverc sa dvoosovinskom prikolicom. Naravno to sam radio sa volanom-simulatorom za trkačke igrice. To mi je zaista pomoglo da ovim tehnikama ovladam lako, bezrizično i jeftino i u realnom životu sa pravim traktorom i pravom dvoosovinskom prikolicom.
Da se vratim na temu, ovde se radi o igricama čija tematika nije poljoprivreda. Prošlo mi je kroz ruke svašta tokom zimskih meseci svih ovih godina od kako imam svoj PC računar(2001.) Ono šopanje automata po šatorima i Commodore 64 još osamdesetih godina ćemo da zanemarimo, drugo je to... Završio sam sve GTA varijante zaključno sa četvorkom izuzevši San Andreas gde mi je upravljanje avionom predstavljalo prepreku. Naigrao sam se i pucačina i simulacija vožnje šlepera i raznih pirata, ali od predprošle godine sam sve pirate pobacao i od tada moja deca i ja igramo ili onlajn dečje igrice na proverenim hostovima ili na originalnim diskovima. To se kupuje isključivo na akciji po megamarketima i benzinskim pumpama.

Poenta ovog mog izlaganja je moja nova fascinacija videoigricom posle godinu dana ne igranja. Pre nedelju dana mi je stariji sin u megamarketu kupio igricu Ports of Call deluxe za 99 dinara. Pročitao je omot i po tome zaključio da je to idealan izbor za mene. Nikad do tada ni čuo nisam od bilo koga za taj naslov. On je genije, toliko me dobro poznaje! Posle dobrih pet godina mene je ponovo uspela jedna video igrica da oduševi. Bravo, sine i hvala ti, a i mami naravno što je potegla iz novčanika!
U pitanju je simulacija brodovlasništva, pretežno ekonomska strategija gde su ti dnevni troškovi reda veličina par stotina hiljada dolara - nešto sa čim se u realnom životu ne susrećem niti ću ikada. Počinje se sa raspoloživih 4 000 000,00 dolara na računu s tim da moraš da kupiš poslovni prostor u izabranoj domicilnoj luci i ostaje ti za jedan low-cost(niži rang od polovnog polovnog) brod iz pedeset i neke u osrednjem stanju. U igri gde počinješ sa miliončetom, koliko ti ostaje kada kupiš sve neophodno i sa dnevnim troškovima reda veličina od par stotina hiljada dolara, kao što rekoh na početku i kreditnom sposobnošću na nuli, propada se u poslovanju kao kroz tanak led...
Osim cifara i puke ekonomske strategije ima tu i malo simulacije manevrisanja ogromnim prekookeanskim brodovima u tesnoj i prometnoj luci pri uplovljavanju, pristajanju uz dok i isplovljavanju. Za taj posao moguće je i angažovati loce ali i oni ponekada štrajkuju pa moraš sve sam često i u nepoznatoj luci sa sve prevodnicama ili ponekad se na pučini nasumično desi da kapetan mora lično da obavi manevrisanje kroz tesnace između plićaka, sprudova ledenih bregova ili izbegavanje kolizije sa drugim brodovima u gustoj magli koje se takođe nasumično dešavaju na pučini...
Prilično realistično i jaaako teško. Treba dosta mozgati, ali ipak napetost je u ovoj igrici ravna nuli. Ovo je jedina igra koju sam ikada igrao opušteno, duboko zavaljen u naslonjaču lagano se njišući kao sosa kad štrika. Zato je valjda ta igrica označena na svega 3+(uzrast) ali verujte mi, tu deca do uzrasta srednjoškolca nemaju šta da traže. Za moje ljude zašle u tridesete i četrdesete kojima više nije do adrenalinskih šokova tipa Vietcong, Stalin Subway, Call of Duty ili napetih trka poput Need for Speed... već su radije za opuštajuću mozgalicu, ovu igricu toplo preporučujem!
Dakle Ports of Call deluxe - puno zabave za svega 99 dinara, original!

- - - - - - - - - -

Zaboravih da reknem, igram to već nekoliko dana i evo, imam već tri low-cost broda i bruto vrednost kompanije 10 miliona. :cao:

Poslednja izmena:
@Krlemrle Moracu da probam tu igru. Obozavam biznis strategije.

Ne mogu nabrojati sve igre koje sam probao, ali mogu da preporucim jednu World of Tanks. Ukoliko zelite da se oprobate u borbama tenkova (kineskih, engleskih, ruskih, nemackih, francuskih i americkih), onda je ovo prava igra za vas. Potrebna je konstantna veza sa internetom i vas okrsaj sa hiljadama igraca moze da pocne. Igra je besplatna, kompletna se skida sa neta (4gb), preko njihovog klienta. Naravno da postoje opcije i za premijum, tj. da se placa, ali super se napreduje i kao besplatan nalog (free player). Igra ima interfejs na srpskom jeziku, sto me je prijatno iznenadilo. Vidimo se na bojnom polju.

Nazad
Vrh