Zoran0230, Izvini ako sam te i jednim delom mog posta ucinio ljutim. To mi nije bila namera.
Misljenja sam da nisi dobro shvatio pomenuti post.
Naprosto, ja i kazem da sam samo hoby poljoprivrednik. Daleko od toga da sam profesionalni poljoprivrednik ili farmer, iako zivim na selu..Ali, ne zato sto moram , nego sto je to stvar mog izbora ,naprosto tako volim!
A po nekim merilima, obradjujem i malo zemlje, ali moje (8 h).. I gajim malo stoke, taman kolko mi treba za sopstvene potrebe (Imam sve osim rogate stoke)
A platu , davno nemam, skoro deset godina.. Imam penziju, koja i nije velika..Ali je bitno koliko je dugo koristis.
U tu istu penziju su me poslali ovi iz ove garniture za koju Ti kazes da ih ja podrzavam.A daleko bilo da ih ja podrzavam, kao i razne Tajkune.. Budi Bog s` Tobom...
I ako nisi mozda upucen (uz svo duzno postovanje) , svi tajkuni su registrovani kao pravni subjekti, i kao takvi dobijaju subvencije od Drzave, te ih zbog toga treba ukinuti.
I naravno da onaj ko ne uplacuje u PIO ne moze da dobije subvencije. To se kosi sa zdravom logikom..
Naravno da je tesko u danasnje vreme skolovati dvoje dece, a uz to ziveti samo od poljoprivrede.Tesko je u toj situaciji i racionalno rasudjivati , a kamo li i delati. Bas zbog toga i mislim da treba da se ukinu subvencije Tajkunima, a da se sredstva ravnomerno podele Poljoprivrednicima, ali onim koji to i jesu..A dokazuje se na osnovu uplate PIO, a ne na osnovu dva svedoka. Kolika je sada osnovica za PIO, za zemljoradnike? I kako ostvarujes zdravstvenu zastitu porodice? Jel` Ti je zemljoradnja osnovni vid delatnosti, ili imas i neki dopunski, preko kojeg ostvarujes prava iz domena zdravstvene zastite?
Pozdrav sa Kosmaja