Hidraulicni cilindri,delovi i održavanje

Gde da odnesem(pošaljem) podizne cilindre od utovarivača na remont(zamenu gumica), imaju oznaku dia 55mm, jednosmerni. Honovana cev pod rukom deluje u redu, mislim da su samo gumice dotrajale.
U Kragujevcu kažu nema čestit hidrauličar, prijatelj mi preporučuje AMD produkt Trstenik.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka
 
A gde poruciti zaptivke? Zovem u ponedeljak AS Metal Novi Sad (zastupnike petoletke) dam mu broj cilindra kaze javice mi samo da proveri. Ne javi se 3 dana,zovem ga danas opet kaze javice u toku dana...nije se javio....katastrofa.
 
Mi imamo ovde u Kamenici, blizu Valjeva par firmi koje to rade, meni skoro reparirali neke cilindre od prednjeg utovarivaca.
Konkurencija ne dozvoljava da cene budu preterane.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Mis smo skoro menjali jednu gumicu od hidrulicno volana na 558.Pisalo mnogo ulja otac poneo cilindar i kupio gumicu 50din navukli i teraj dalje.
 
Hvala Maticu. Meni su riknule(na oba klipa) ove zaptivke, bukvalno se okrunile. Osim njih, idu dve gumice, jedna skroz sa spoljne strane a jedna ispod caure koja kliza uz klipnjacu.
531b2ac1680ceeddfc39a02c5ed3ca8b.jpg


Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka
 
Meni je jedan klip propišao toliko da ostavljam trag od ulja za sobom kao Ivica i Marica.Drugi flisuje pa je red da se oba prepakuju.Ja sam kriv za to jer sam ubacio prejaku pumpu a nisam preštelovao ventil na razvodniku pa kada čupam stajnjak iz gomile desi mi se da dižem zadnji kraj traktora što je preveliko opterećenje za klipove i morali su da popuste.Što bi rekli pametniji popušta.
 
Prije ce biti los cistac prsine i lose manzete pa proflisao. Ima sad boljih sistema od manzete ali tokar mora prepraviti malo lezista manzeta i cistaca i prakticno neunistivo za ove male zupcaste pumpe.
 
Nema veze velicina zupcaste pumpe , odnosno protok jer im je max 250,280 bara do 300 bara , i onda se raspadnu , klipne pumpe rade na nekoliko puta vecim pritiscima pa se brtve ne raspadaju u cilindrima.
 
Samo da pohvalim firmu Hapfluid, kod njih naručio manžetne i čistače, juče poručeno, danas stiglo, proizvodjač SKF. Online katalog i poručivanje a momak preko telefona profesionalan i više nego strpljiv. Cene ok, za dva jednosmerna cilindra 55mm klipnjača komplet manžetni i čistača 2800 sa poštarinom.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka
 
Gde nosite hidro klipove na remont ?,okolina Zrenjanina bi mi odgovarala da ne idem sad preko 100km bas.
Sandor u Temerinu dobar ?.
 
Ne znam koji kvalitet tražiš .

 
Kod Dereka je mogla da se nađe rexroth tandem pumpa za Masej.Ne znam da li ih još ima.
 
Nazad
Vrh