Hidraulicni cilindri,delovi i održavanje

Kolkoje kostala kadaste kupovali?
 
Kako ne vredi klip ti stoji u staro gvozdje i 5000 kocka i 3000-4000 creva.
Krajeve cu da povarim sa starog toplinga jer mi se veca do orudja vec lomila pa mora zamena, a ovu do traktora cu da zrtvujem a na starom toplingu ce doci oba kraja nova neka stoji u rezervi.
 
Ako nemaš otpada ne isplati se ,krajevi su još po 3-4 hiljadarke ,crevo 1000,brze spojke 2x1500,ako treba neka spojka,reducir,pertlovanje creva za kocku.....a možda i klip na remont.Imam ja tri klipa pa zam uzeo za sva tri da napravim tj da dopunim šta mi treba.Dužina mi ni jedna ne odgovara već se strugar raduje.jedan colovni drugi metrički treći kombinovan,uške tj krajevi jedan razlogan drugi ne odgovara treći nema.....Kada sam se presabrao najbolje da sam uzeo jedan kat 2 i jedan kat 3 i miran.
 
Ugradio bih na plug umjesto poluge za štelanje ovakav cilindar. Hoće li to biti ok, pošto nema kocku? Ne bi bilo dobro da se u radu pomjera...

 
I mislio sam tako... To sad komplicira i poskupljuje stvari. Htio bih samo da mogu širinu prednje brazde štimati iz traktora...
 
Jedna dilema, za cilindre izracunavanje sile uprosceno ide povrsina puta pritisak. Nisam hidraulicar, cak ni masinac ali tako su meni objasnjavali, e sad ako je cilindar teleskopski kako se onda racuna sila?Segmenti idu ako sam dobro izmerio 110/82/75/60. Da li silu definise najtanji segment ili svaki zasebno nosi svoju silu?
 
Računaj na najtanji segment.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока
 
Jesi li mislio možda protok pumpe 28l/min?
Pošto na motoru imaš lepo označeno 11 cm3 po obrtaju, odatle možeš da uradiš proračun kako da spregneš sa pumpom.
Treba da definišeš koliko ti obrtaja treba na izlazu hidromotora.
Ja neznam koliko ova tvoja sprava treba da ima obrtaja na izlazu ali evo ti prosta ilustracija: ako hidromotor treba da ima 2000 obrtaja u minutu, to znači da ti treba 2000x11cm3=22 l/min
Obrati pažnju da tvoja pumpa takođe ima protok po obrtaju, pa protok po minuti ti zavisi od broja obrtaja kojim je pogoniš.
Ako na pumpi imaš zaista ovih navedenih 28l/min imaćeš oko 2500 obrtaja u minutu kada spregneš sa tim hidromotorom.
To crevo sa 4mm ti je zaista malo za tu vrstu prenosa snage, i moja preporuka je bar dvostruko veća dimenzija, da nebi imao grejanje i gubitak snage.
 
Inace , stavio sam ranije u drugoj temi da je rijesen problemmpopustanja cilindra na bageru , hvala i mirostiu .

xBxbhX4.jpg
 
Nazad
Vrh