Hidraulicni cilindri,delovi i održavanje

Arkadije

Član
Učlanjen(a)
11 Jul 2010
Poruka
7.879
Naravno :),zato sam i spomenuo sajt zbog tvog misljenja,ovako mi deluje skroz jednostavno i uredno odradjeno,pa reko da vidim sta kazes.Ne mora sajt biti tacan nzm koliko,ali onako grubo da se zna opet znaci dosta.Ipak nema opcije da biras viskoznost ulja,temperaturu itd itd....
Jel znas mozda npr ako za neki system hidraulike potisni vod od pumpe do npr nekog hidromotora ne odaberemo odgovarajuci,tj instaliramo npr crevo/cev dosta veceg unutrasnjeg precnika nego sto je potrebno za postojecu litrazu pumpe ,jel ce biti tu nekih problema u gubljenu maks pritiska ulja do hidromotora ?.Meni licno nema logike da pravi bilo kakav problem,moze samo biti sigurnije za protok,valjda xd .....tj hocu reci nekako je sigurnije u tom pravcu ici,overkill ,nego staviti crevo,kao gore primer,manjeg potrebnog precnika i time ''daviti'' pumpu,tj ne iskoristiti njen maksimum.

mirosti

Član
Učlanjen(a)
15 Apr 2011
Poruka
5.792
U principu nemaš problema sa većim presekom.
Jedino što preterivanjem dobijaš nezgrapnu i tešku konstrukciju.
Tako da je ipak najbolje se držati preporuka.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Sicko1984

Član
Učlanjen(a)
18 Mar 2016
Poruka
743
Hvala puno, pretpostavio sam da je pretanko i da će se ver. zbog toga sporije okretati...
Moraću da iskopam koliko se okreće ova skalamerija što pravim fabrički 😁

CVEJA Po

Član
Učlanjen(a)
9 Dec 2010
Poruka
3.116
Inace , stavio sam ranije u drugoj temi da je rijesen problemmpopustanja cilindra na bageru , hvala i mirostiu .

Kakva ti je ovo redukcija na crevu?

mirosti

Član
Učlanjen(a)
15 Apr 2011
Poruka
5.792
Tako je. Polazni parametar ti je broj obrtaja rotora, i od toga ti zavisi dalja konstrukcija i proračun hidraulike.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

MOMOSARIC

Član
Učlanjen(a)
10 Dec 2010
Poruka
21.141
Kakva ti je ovo redukcija na crevu?
To je jednosmjerni blokirajuci ventil. Takav se nalazio u kocki do njega ali je pravio problem,nije radio , tj propustao , pa sam dodao drugi novi . Mirosti je to predlozio a i ja sam imao slican plan. Kada se cilindar izvuce do nekog polozaja , komanda za izvlacenje pusti , taj ventil blokira u tom polozaju dok ne damo kontra komandu , tada dodje ulje i na tanko crijevo , ono je paralelno spojene na dodnje debelo , i tad blokada otpusti . Postoji i blokirajuci ventil sa dva tanka ulaza , tj koji blokira u obe strane .

Vrh