Herbicidi u suncokretu

TBM će skinuti sve ako korov ne pobegne.Prskao sam u raznim fazama, neke parcele još dok je suncokret imao kotiledone i prvi par listova jer je trava patosala pa da se ne otme i kapituliralo je sve.Na jednoj parceli je propustio čičak, zakasnio sam jer je isti prešao 10 cm visine plus niče u etapama pa ako ga je i ubio postoji šansa da je nikao drugi.
 
Taj deo atara je zaražen štirom, nisam samo ja imao problem. Zemlja 4-5 klase, uglavno se samo pšenica i suncokret smenjuju.
 
Da li je neko primetio razliku u prinosu ukoliko je prskao express suncokret dubinski samo bez prskanja tribenuron metilom. Nekako imam utisak da mu tribenuron metil smanji prinos. Nikad nismo 2200kg po kj pregurali sa express hibridima.

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока
 
Kod mene prošle godine bilo ovako....
Clf najmanje dao, očigledno počeo da zaostaje posle prskanja pulsarom.
Sumo hibrid prskan posle setve na crno + korekcija protiv sirka najviše dao. Njiva bila perfektno čista.
Isti sumo hibrid rađen sa TBM na zeleno dao manje od prethodnog za nekih 400kg po kj. I njive bile prljave, sav čičak je ostao iako je rađeno sa dozom 35gr/kj.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
 
Ima lu neko iskustvo tretiranjem samo Terbisom posle setve a pre nicanja suncokreta a da pri tom zna kako deluje na vec izniklu repicu, odnosno da li je unisti?
Naime imam parcele gde je zatvorena brazda, sledi bacanje djubriva pa jos jedan tretman pouteskom drljacom koja nece sigurno unistiti vec izniklu divlju repicu, pa sam mislio raditi samo sa Terbisom ako je sposoban da je unisti?!
 
Nece je u potpunosti unistiti,oprljice je i ostace tako.
Ja godinama radim terbis u suncokretu,ali dodam i malo totala.
 
Imam na dve parcele dosta misovkinje. Spremio sam za setvu, ali je posle kise opet krenula. Da li posle setve smem da oprskam sa nekim expresom tako od gore? Sejem expres suncokret na te parcele.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока
 
Nazad
Vrh