Herbicidi u suncokretu

Pitanje .Da li presevati ili ostaviti.
Komšija je greškom oprskao Diamantis sa tribenuron metil.Suncokret je u fazi 6-8 listova .Prskan je pre 5-6 dana sa 25 g/kj.Za sada je samo požuteo .Da li je neko imao sličan problem ?
Komšija uradio dijamantis koji je greškom oprskan .Prinos 1200 kg /kj.Zemlja je šarena ima i slatina .Pored je imao Kondi ,malo bolja zemlja ,1800 kg /kj.

Реци ми да је "Дијамантис" краће ћут'о после прскања трибенуром-метилом него имазомоксом, па да га и ја убудуће њиме прскам. :)

Nisam video parcelu ,pa ne znam .Sve je pratila predstavnica SY ,možda negde objavi.

Da li je neko radio Listego pro u split aplikaciji i kako se pokazalo?
Kod nas ambrozija izlazi bukvalno mesec dana i tesko je uhvatiti u jednom tretmanu.

Da li je neko radio Listego pro u split aplikaciji i kako se pokazalo?
Kod nas ambrozija izlazi bukvalno mesec dana i tesko je uhvatiti u jednom tretmanu.
Radio sam ja 0,6 litra izmedju 1 i 2 para lista i kasnije izmedju 3 i 4 para lista jos 0,4 litra. Nisam imao problem sa ambrozijom. Da bi je imazomaks unistio mora biti bas mala...

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Mada sada prelazim na subary sve jer teofilmetil nema zemljisno delovanje zbog psenice to radim jer necu tanjirati nego direktna setva. Manje trpi suncokret gringo i njega sam gruvao i do 70 grama na hektar i nista.

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Pozdrav svima, malo sam vas čitao po ovoj temi , i mogu reći da se svašta može naučiti. Ali ipak imam par pitanja da utvrdimo gradivo.

1. Viballa -kako ste na kraju zadovoljni s njom?
2. Tribenuron 30gr/ha pa Viballa u korekciji?
3. Tribenuron 20gr +Focus ultra 1l , pa tako još jednom?

Ili možda neka druga kombinacija?

Imam njivu ekstra zaraženu širokolisnim korovima ,pretežito ambrozija, a od uskolisnih sirak iz rizoma.

Онда жито+тотал 2 год за редом, па кукуруз, па опет жито+тотал па тек, онда сунцокрет.

Jeftino prskanje, uvek bude domaćinski, čist.. A prinos, pa ima boljih.. Konkretno u inđiji kondi uvek bude broj jedan...
Al ne smem da, se usudim da posejem kondi, jer su mi njive krcate širokolisnim korovima, pogotovo gde sam učestalo đubrio stajnjakom, tako da sam opet uzeo pionir, i jedan deo subaru, da ih uporedim...

Prošle godine je Indijski TBM oduvao korove samo tako u dozi od 30 gr/ha.Štir, zelje i pepeljuga patosali, obrisani kao gumicom.Manja ambrozija takođe otišla, veća zaustavljena u razvoju.Ako ga bude u ponudi opet uzimam njega.

Nazad
Vrh