Herbicidi u suncokretu

Obećao sam fotografije sa "više" dana od tretmana, nažalost nemam sve lokacije od prošlog puta jer su neke ošpartane. Dodao sam jednu moju fotku iz Bačke Topole, doduše na toj parceli je samo bila ambrozija od korova. Ako neko nije zadovoljan, ja se izvinjavam. Cilj mi je da se svi što bolje upoznamo sa preparatom šta može, šta ne može. Nemojte očekivati da nosi poponac kada ni u samom uputstvu to ne piše.
bca5f5a151a837b0e739f7fc6ab0ba51.jpg
86e8d4ba3deac807e5c083a5a44f307b.jpg
ffd733fa8f505acc172c42fb71373068.jpg
4b357e6f08248627dbca4bffc55b6640.jpg
fa2fb9e5213e80784d20628bb3d4fc87.jpg

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

vibala posle 21 dan,nesto mi nedeluje da je unistila,jedino sto zaostaje ...mnogo para,efekat slab...videcemo kasnije

Ja sam totalno zbunjen sa herbicidima u suncokretu ove godine, na nekim njivama nema korova posle prskanja, na nekima korovi preživeli delimično, a recimo parcele blizu i prskane iz iste cisterne.. Ne bitno da li TM za širokolisne ili flupisor za sirak..

Meni Listego pro nije uradio nikako, a bolji tajming nisam mogao da potrefim, korovi 5cm visine (cicak, tatula, negde ambrozija, jos neki ne mogu da se setim, za konoplju bar ne pise da nosi).

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Dan kada je odradjen tretman, svezu sliku nemam al potrudicu se da obidjem narednih dana:
09d86e01d4337911869947f1f00e26e6.jpg

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Јбм ти попонац може ли га шта уништити у сунцокрету? Иначе експрес хибрид је у питању толико га има да не могу шпартати њиву.

Mozda dok je mali sa 50grama gringa na hektar

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Ишао сам са 30гр/ха ТБМ 75вг на једној њиви га је уштоповао и остао је закржљан,а на овој њиви као да сам га прихранио по целој њиви као тепих.

Mislim da si bezbedan do 6-8 pravih listova,mozda i 10 ,ali to vec neko drugi nek potvrdi,ja nisam imao iskustva sa tim dozama u tom uzrastu.Klasika je do 4-6 pravih listova kad se ide u splitu 2 x po 30 gr,posle kad je suncokret veci ni ne vredi prskati kad pola hemije ne zavrsi gde treba.

Mislim da si bezbedan do 6-8 pravih listova,mozda i 10 ,ali to vec neko drugi nek potvrdi,ja nisam imao iskustva sa tim dozama u tom uzrastu.Klasika je do 4-6 pravih listova kad se ide u splitu 2 x po 30 gr,posle kad je suncokret veci ni ne vredi prskati kad pola hemije ne zavrsi gde treba.
Moze komotno ali je smanjeno dejstov, veliki listovi budu i onda pola hemije ne padne na korov...

Sve dok se ne sklopi bez problema.Ponavljao sam tretman ove godine i ništa mu nije bilo, nikakva fitotoksičnost niti tome slično.

Nazad
Vrh