Herbicidi u suncokretu

Nakon koliko dana od prskanja za sirokolisne korove idete sa hemijom za uskolisne ?.

Obisao danas suncokret prskan vibalom pre 3 dana, znaci skinula je sirokolisne fenomenalno, ali i suncokret dobio po tamburi, pitanje da li bi manje patio sa manj9m dozom i koja bi to.doza bila, a da odradi sirokolisne.
I bolje kad je suncokret veci kad se prska, nego manji
Nije suncokret dobio po "tamburi", otidji za par dana. Što se tiče doze nemojte da se igrate sa manjom dozom. 1L/ha odjednom to je preporuka. Svakako jasnija je mnogo preporuka za dozu od one varijante od 1-3 litre kao kod nekih drugih preparata.

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Posle koliko dana se moze videti reakcija imazamoksa na korove a i na zutilo suncokreta ? Prskano u subotu da vidim da li ima svrhe obilaziti danas ili za par dana

Za kletodim,posto vidim danas kao neka moguca kisa u najavi...
Do not apply if rain is expected within 1 hour of application as control may be unsatisfactory. Do not apply a postemergence broadleaf herbicide within one day following application of CLETHODIM 2 EC HERBICIDE or reduced grass control may result.
Za skoro herbicide sa clethodim a.m pise da je potrebno oko sat vremena do kise.I ovo mesanje za sirokolisnom hemijom,kao sto je vec i ovde pisano na forumu,nije preporucljivo jer navodno posle hemija za uskolisne,tj kletodim ima smanjeno dejstvo,or it may happen.

Gledam i pratim neke parcele koje su rađene Viballom.Suncokret je došao sebi, po neki ima labudov vrat.Korovi su obešeni i stoje tako, ne mrdaju i ne suše se, koliko vremena treba da se dezintegrišu skroz i da li će se uopšte dezintegrisati ili će samo sačekati da suncokret naraste i sklopi redove pa će tugovati u hladovini?!

Na prethodnoj strani ja sam komentarisao te Draganove slike. Ne moze se napraviti kontrola nakon 4-5 dana a ocigledno se vidi da posle 10 dana skoro se nista nije osusilo nego stoji i zeleni se a to ne moze biti dobro.
Svakako podrazumeva se da ne mogu raditi herbicidi za siroko lisne korove u suncokretu isto kao i u kukuruzu, ali aj bas da vidimo da li je toliko uspesna ta Vibala i da li ce dokrajciti korove pa makar to bilo i posle 20 dana.

Na prethodnoj strani ja sam komentarisao te Draganove slike. Ne moze se napraviti kontrola nakon 4-5 dana a ocigledno se vidi da posle 10 dana skoro se nista nije osusilo nego stoji i zeleni se a to ne moze biti dobro.
Svakako podrazumeva se da ne mogu raditi herbicidi za siroko lisne korove u suncokretu isto kao i u kukuruzu, ali aj bas da vidimo da li je toliko uspesna ta Vibala i da li ce dokrajciti korove pa makar to bilo i posle 20 dana.
Bez panike, nije reč o aktivnoj materiji koja prži.

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Ja cu mozda morati na jednoj njivi da probam vibalu. Novi zakup i pojavila se ambrozija, kesice u kolicini 40g/ha joj nisu odradile prskano pre 12 dana.
Dragane koliko blizu sme da ide tretman vibale herbicida za uskolisne korove ?

Jbm li ga cale je prskao, kaze do nekih 10cm je bila. Sad deluje da je zaustavljena malo ali nema naznake da ce da se osusi.

Ja presejao dijamantis sa pioneerom , oprskao tibenuron metilom 20g/kj , evo posle nedelju dana dijamantis se zeleni fest , nista mu.

Em puknem na to smece od semena , nikne 60% , iz syngente ih zabole,presejem express hibridom oprskam i nista za sad efekta nema.( proslo 6 dana od prskanja)

13 jutara dijamantisa presejao (toliko sam ga i uzeo)

Hvalim ih na sva usta!!!!!!!!
Uvale seme sa losom klijavosti i prave se ludi!

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Nazad
Vrh