Herbicidi u suncokretu

TBM u dozi 30gr/ha+Magis odlično opaučio korove, pepeljuga, štir, zelje izvrnuti dok se ambrozija žuti, nadam se da neće podivljati.

Maticu koliko je prošlo dana od prskanja... Ja sam prskao pre 4 dana, neću još da obilazim...

Isto i kod mene, ambrozija na uvratinama slabo jenjava. uzeću vibalu i pici cu samo gde imam ambrozija. Par skladova par uvratina.

Sent from my S60 using Tapatalk

U prilogu su ovogodisnje fotke sa proizvodnih parcela 4. 5. i 10. Dan nakon tretmana. Inače @talianu je pitao kako radi pepeljugu, mislim da se vidi na prvoj slici . Kida i Chenopodium album i hibridum.
8764a86c673f974539793dbbc934b8f2.jpg
379144c10e7bf7a4d8b150a4f4bf497f.jpg
9497c6f93c8d51d868ea0dcce4e736d5.jpg
3fa94bbe84544bfa223f295bb51eb277.jpg

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Bilo bi jako dobro i korisno da rade kontrolu na istim lokacijama 15-20 dana nakon primene. Ne zelim reci da nista ne znaci ovakva kontrola nakon 4-5 dana od primene jer vidno moze se ustanoviti da se korovi uvijaju ali pitanje je koliko je to merodavno da se cini u tako kratkom roku i da li stvarno dovodi do susenja i nestanka tih korova. Ovakva kontrola za tako kratko vreme vise mi lici na dobru reklamu.
No, vreme ce pokazati. Ima dosta parcela i kod nas radjene sa Vibalom pa ce se videti.
Neke slike u temi Herbicidi u kukuruzu postavio sam juce nakon 6 dana tretiranja pa mozete napraviti razliku izmedju ovih savijenih korova od Vibale i onih 90% izgorelih i unistenih u kukuruzu.

Poslednja izmena:
Ali Peet drugo su kukuruzi i primena herbicida u njima i primena u suncokretu. Mislim da je kukuruz naj jednostavniji sa aspekta zaštite od korova.

A meni je sramota da postavim slike ucinka 20 gr/kj onih kesica u Sumiku.
Samonikla Neoma malo pozutela ali za 8 dana nakon prskanja slobodno moze se ustanoviti da je porasla. Juce sam isao sa jos 15 gr/kj ali mislim da moram sutra, prekosutra uci i spartati. Cicak skoro da nije ni primetio da je prskan.
Godinama sam u psenici koristio kesicu po lancu cak poslednjih par god dok sam sejao P suncokret isto tako ali sam na kraju izbacio i suncokret iz setvene strukture a i kesice u psenici,
Bez doza ne moze da se uniste korovi ali izgleda da utice malo na kukuruz ako se seje posle suncokreta ,najbolje ga izbaciti iz plodoreda na par godina dok se ne ociste njive od samoniklog ;)

Treci dan od tretiranja tribenuron-metilom 30gr/kj + okvasivac :

Bas sam se iznenadio kako radi galijum
cicak
poponac
samonikli suncokret

Tretman protiv uskolisnih korova tek sledi zajedno sa nekim insekticidom.
Ima puno suncokreta sa kovrdzavim listovima, a kada se bolje zagleda:
Vasi, puna tacka porasta.
Mada ova parcela na slikama i nije tako strasno napadnuta vasima kakvih ima po ataru.....

Obisao danas suncokret prskan vibalom pre 3 dana, znaci skinula je sirokolisne fenomenalno, ali i suncokret dobio po tamburi, pitanje da li bi manje patio sa manj9m dozom i koja bi to.doza bila, a da odradi sirokolisne.
I bolje kad je suncokret veci kad se prska, nego manji

Da nije to zova ili nešto iz njenog roda?Toga ima dosta po voćnjacima, vinogradima, zapuštenim kućnim placevima.

Nazad
Vrh