Herbicidi u suncokretu

A meni je sramota da postavim slike ucinka 20 gr/kj onih kesica u Sumiku.
Samonikla Neoma malo pozutela ali za 8 dana nakon prskanja slobodno moze se ustanoviti da je porasla. Juce sam isao sa jos 15 gr/kj ali mislim da moram sutra, prekosutra uci i spartati. Cicak skoro da nije ni primetio da je prskan.

Izgleda da je učinak kesica u ekspresu zavisan od proizvođača jer neki deluju kao čista voda a neki rade radnju odlično.

Ja sam prošle godine išao prvi put 20g/ha Stockstar-a i nije dobro odradio ambroziju koja nije bila veća od 2cm. Ove godine sam povećao dozu na 30g/ha (Gringo) i odradio je dobro. U oba slučaja dodavao sam okvašivač Inex u koncentraciji 0.1%

ee772faf357b09e30b0b9de37d05dcb4.jpg

Pre kise 25g/ ha TBM+ magis, posle kise, danas jos 25g/ha+ sticker. Sta je ovo konoplja ili ambrozija? I jel skida uopste to tribenuron-metil?
Sutra jos rafal da sirak suzbijem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

30gr/kj tribenuron-metil bilo koja kesica odradi posao ODLICNO, u jednom prohodu (isprobano par godina zaredom).
Neznam zasto dodavati skupu vibalu ako je vec express hibrid u pitanju?

Netko je spominjao da se može totalom i po kotiledonima, pa me zanima da li može i hemija za zemljišno?
Imam 1.5 ha nisam stigao uraditi i danas gledam po njivi izviruje po koji suncokret u redu.

Hvala
Ako tko bude u sličnoj situaciji bolje da ne prska.. Ni jedan koji je izašao nije preživio.

30gr/kj tribenuron-metil bilo koja kesica odradi posao ODLICNO, u jednom prohodu (isprobano par godina zaredom).
Neznam zasto dodavati skupu vibalu ako je vec express hibrid u pitanju?
30g na/ kj.... 50 grama na hektar odjednom..

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Prica se da i kod nas neki idu sa dozom od 30 gr/kj od jednom pa cak i korekcija nakon toga sa nesto manjom dozom.
Mozda i rade tom dozom a nije im bitan prinos vec samo korove unistiti, ne znam sta reci!
Ja sam radio sa 20 gr/kj + 15 gr/kj i ne cudim se sto nije skoro nikako dotaklo korove nego Neoma se malo zuti i porasla da se redovi vise ne vide.
Prvi put radim expres hibride i po svemu sudeci ili ja ne znam sta jos sve treba uraditi ili kojim dozama ici ili je ovo kerin k.rac od herbicida.
Da sam posejao Neomu cekao bi da nikne sav samonikli i negde krajem Aprila sledila bi setva i rokanje totalom. Ovako racunajuci da ce herbicid unistiti samoniklog, opeko sam se.
Danas sledi spartanje!
Ali sta reci, majmun kad nema sta da radi sece uvo i krpi **greška!

Pa nisam dzaba napisao 30gr odjednom. I ja kada sam radio split aplikaciju na....o ko zuti, sav cicak mi preziveo.
Inace preparat Gringo jedini u uputstvu ima napisane preporucene doze ZA SUNCOKRET, svi ostali samo za psenicu.
Pa tamo lepo pise 15g/ha za psenicu, a 30g/ha za suncokret, samo sto u praksi se pokazalo da treba preinaciti to Ha na Kj...

PRIMENA: Selektivni translokacioni herbicid koji se koristi za suzbijanje jednogodišnjih i višegodišnjih širokolisnih korova u usevu pšenice i suncokreta (tolerantan na tribenuron-metil).

• U usevu pšenice se primenjuje folijarno kada je pšenica u fenifazi do tri lista do pojave 2 kolenca (BBCH 13-32), a korovi od kotiledona do 6 listova u količini primene 15 g/ha (0,15 g/100m²) + 0,1% okvašivača, za suzbijanje palamide (Cirsium arvense), tretiranjem kada je korov u fazi 2-6 listova.
  • U usevu suncokreta se primenjuje folijarno kada je suncokret u fazi od 2-8 listova (BBCH 12-18) a korovi u fazi 2-4 lista, u količini primene 30 g/ha + 0,1% okvašivača.
Ove godine se pojavio neki FLAME herbicid koji je samo 50 WG, umesto 75.
Nesto sam prskao i sa njime 30gr/kj, videcemo kakvo ce tu biti dejstvo...

Nazad
Vrh