Herbicidi u suncokretu

Hmm,videcemo,nisam nikad pre koristio njixovu hemiju....600 i neki dinar je 30grama kesica,ima jeftinijih.

Jel prskao neko suncokret pre nicanja, kako ste zadovoljni učinkom? Kod mene lošije u odnosu na proslu godinu kada je bilo sušno proleće. Ove godine solidno padavina, ali izgleda da je hladno vreme uticalo na dejstvo hemije.

Ako kome treba listega ja imam viska, dacu ga u pola cene u prodavnici , dijamantis mi nije dobro nikao ,presejao ali sa express hibridom pa mi sad listego visak.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Kod nas je pun atar ambrozije,nikad ovako nije bilo. Suncokret ima 2 stalna lista,moracu u sredu da pocne sa prskanjem. 35gr/ha cerealisa
Pazi na velicinu ambrozije, ako je malo veca nece je odneti. Prskaj cim mozes a ako je ne odnese trazi Vibalu, sad sam cuo da moze da se nabavi kod nas.

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Ako kome treba listega ja imam viska, dacu ga u pola cene u prodavnici , dijamantis mi nije dobro nikao ,presejao ali sa express hibridom pa mi sad listego visak.

Isto kod mene Dijamantis lose nikao, nije ga cak ni jelo svasta nesto nego ga jednostavno nema iz zemlje u delovima. Mislio sam prvo da je razlog tu gde sam gazio tockom, posto sam prskao totalom posle setve, ali nije, takav je po celoj njivi....nisam presevao, nisam imao volje iskreno. Razocarao sam se, necu ga vise ni uzimati. Pioneer mi je bolje nikao. Inace trave uzas, kao da sam posejao onu travu od koje se prave metle, ne znam kako se zove :unsure: sa sirokim listovima...juce oprskao Listegom, pola doze, za nekih ned dana ide druga doza.
Dodao bih jos da ga vise i necu sejati na 24, neko je ovde napisao da je najbolje na 22, kad ovako ne nikne to mu dodje to.

Ja to nisam mogao gledati, presejao.
Jel zna ko dali tibenuronmetil skida clearfieled hibride da ne prskam sve totalim, koji je jezivo skup.

Sta mislite koja doza totala bi unistila suncokret, kontao sam 2l/kj na 100-110L/kj

Lako je presejati ali nista ne garantuje da ponovo ne bude loseg nicanja,sto zbog pokorice,semena,zicara,skakavaca,vrana,fazana,zeceva,slonova.,dinosaurusa i sta ga vec sve ne napada ....

Tako je, svestan rizika, ali bar sam seme promenio.Valnda ce pioneer nici kako treba.
Videcemo za koji dan.
Vlaga isto sarena, posejao sam na 3-4 cm dubine.Pa sta bude.

Imam jedan problematican novi zakup, vec je niklo dosta pirevine i sirka. Da li ici za uskolisne u splitu ili raditi sad jednom akt materijom pa kasnije ako izadje nova tura drugom akt materijom ?

Imt577 i mene isto muči, ja sam planirao sa 2 različte aktivne materije, prvi put Kletoks, drugi put Flojd, npr...

Nazad
Vrh