Herbicidi u suncokretu

Koliko po vama može da prodje od prskanja do kiše, a da se ne smanji delovanje?

Prskao sam suncokrete sa Telus(0,5l/ha)+ Zeazin(1l/ha)+Racer(1l/ha)

4 dana posle prskanja je pala kiša.

Nedelje su u pitanju,nzm tacno,2 ili tako nesto je granica neka.Sad po hladnijem vremenu ta 4 dana su nista.

Ako je vrućina i duva vetar, 7 dana je plafon bez kiše. Ako je hladno i bez neke vetrine, onda 10-14 dana bez problema, Arkadije je u pravu...

Prskali smo suncokret na "golo" sa 1,2l/ha Terbis (Terbutilazin) , 1,2l/ha Mont (S-metolahlor), 0,85l/ha Girasolin (Fluorohloridon) i 2,5l/ha totala, ali na delove gde je palamida, islo je oko 20-30% jača doza, srah me bilo da dupliram zbog kombinacije, pa da ne fasuje klica ukoliko se okiša. Nakon nedelju dana, palamida žuti ali napreduje I dalje, sad bi oprskali ponovo samo sa totalom, jel bi bilo dovoljno 3l/ha?

Poslednja izmena:
Nije dovoljno. Treba bar 5.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Ili neki 2,4d i nema više palamide mada bolje neki total da odnese sve ako ima još nečega.Je bez 3lit/kj ili 5,2lit/ha totala ne radim ništa.

2,4 d može u suncokretu pre nicanja?
Inace, izašlo je totala oko 9l/ha u dva puta, tako da trebalo bi da reši. Ovo neka bitanga od zemlje, nema cega nema pa treba I dovesti u red...
Total nekako izbegavam koliko je moguće, posle strnista ukoliko ima sirka, ide dobra doza, ovako retko. Jedino suncokret na golo dodajem zbog ponika...

Jeste sigurni da 2.4D sme na crno preko suncokreta?

Delom se usvaja i preko korena, ja se sa tim ne bih igrao.
X puta sam prskao suncokretiste na crno totalom,nikad nista suncokretu nije bilo.
Isao i dozama 5-6L /kj za palamidu , nista mu nije bilo.
6982ef6a98119790bfef74c6acccf98d.jpg

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Nije nikako za igranje sa 2.4 d u suncokretu ili soji. Probali ljudi i opekli se.
Totalom moze u sve kulture do momenta dok ne viri biljka vani iz zemlje. Cak sam tretirao jednom soju u kotiledonima i bilo je sve u redu.

Ja sam prskao bas palamidu u suncokretu sa 0,6lit/kj Matona. Proleće je bilo suvo bez mnogo padavina, nije bilo razlike na njivi izmedju oprskanog i neoprskanog dela jer sam prskao oaze sa palamidom, nisam radio celu parcelu. Ja sam to jedne godine uradio pa sam ovako prošao.

Ja cu morati da uzmem vibalu ove godine, greskom sam pomesao seme, obicno i imi, tek skoro sam uvideo gresku

Kod nas je pun atar ambrozije,nikad ovako nije bilo. Suncokret ima 2 stalna lista,moracu u sredu da pocne sa prskanjem. 35gr/ha cerealisa

Nazad
Vrh