Herbicidi u suncokretu

U utorak me je kisa isterala i ostalo mi je vise od pola prskalice. Od sredstava ima terbis+racer+total. Kako stvari stoje necu moci jos skoro da udjwm u njivu.
Razmisljam se da prospem taj sastav iz prskalice.
Da li je imao neko slicnu situaciju?

Meni se jedne god u prskanju pokvario traktor, stojala hemija u prskalici jedno par dana sigurno, kad sam popravio oprskao najnormalnije...jedino sto kaze kolega mesac jos kod kuce ukljucio ranije....i kad sam zavrsio prao sam je nesto duze za svaki slucaj

Meni je dve nedelje kombinacija za soju bila u prskalici pa se nista specijalno nije desilo. Jedino kad mi je bakar ostao e tu je bilo problema. Zalepio se za bure, jedva sam ga oprao.

Pa reko da ne izgubi dejstvo kad je dugo u vodi. A i bojim se da ne nagriza prskalicu
Sto kazu kolege samo sto duze mesaj kad resis da prskas. U nekim slucajevima koji zavise od vrste hemije i ph vrednosti vode moze da dodje do hemiske reakcije i gubitka efekta pesticida ali ti podatci nisu dostupni za sve cime prskamo. Oprskaj i prati efekte na njivi pa reaguj na vreme sa necim drugim ako efekat izostane.

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Jel nemas mogucnost na prskalici da isperes pumpu,razvodnik,grane sa cistom vodom iz onog rezervoara za pranje bureta ?.Ne diras glavno bure ,nek stoji hemija u njemu mesec dana,nece se istopiti,ali membrane u pumpi,gumice u elektroventilima,razvodniku,triplexima ,njih ne bi skodilo zastiti,tj isprati cistom vodom,pogotvo pumpu.

Nzm kako je na Agromehanici sa jednim buretom,ja sam isto na moju staru Moravu ispirao pumpu ako mi nekad ostane nesto hemije u rezervoaru na par dana,imala je ventil dole ispod bureta kod creva za usis u pumpu,taj ventil zatvorim ,skinem crevo usisa i u njega nabijem crevo od vode sa cesme,gore zatvorim ventil za glavni mesac mesac i pustim kroz crevo svega 5-10 litara vode,ima ona jos neko prelivno crevo tanje u rezervoar iz razvodnika ,ali tu je mala kolicina vode isla u rezervoar,za 10 sekundi isperem pumpu,razvodnik i grane,kod nje je to sve malo i jednostavno.

Nazad
Vrh