Herbicidi u suncokretu

Da li je neko koristio fokus ultra u suncokretu i kakva su mu iskustva?kakav je u odnosu na generike fuzilejda?

Da li je neko koristio fokus ultra u suncokretu i kakva su mu iskustva?kakav je u odnosu na generike fuzilejda?
Po mom skromnom misljenju trenutno ne postoji nista bolje za rizomski sirak od fokusa. Radio sam genericima fuzilejda i fokusom u soji i bio zadovoljniji fokusom. Od tad samo fokus ultra i u suncokretu pa i u kukuruzu (tolerantan na fokus ultra)

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

kolege jel neko cuo cenu vibale?od ove godine bi trebala da bude i kod nas?jel unistava samonikli suncokret?nemislim na ekspres tehnologiu,a ove sa listegom jos nisam koristio,ako bude samonikli,bice obican

Po mom skromnom misljenju trenutno ne postoji nista bolje za rizomski sirak od fokusa. Radio sam genericima fuzilejda i fokusom u soji i bio zadovoljniji fokusom. Od tad samo fokus ultra i u suncokretu pa i u kukuruzu (tolerantan na fokus ultra)

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
Jesi li ispratio rizom da li je unisten ceo koren sirka ???

Azil je za sirak broj jedan,tj za rizom

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

Zna li ko koja je cena listega ove god?
Ostalo mi 2l viska od prosle god, nisu ni nacete, a ove mi ne trebaju pa da vidim koja je cena i da spustim malo pa da postavim u oglase.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

kolege jel neko cuo cenu vibale?od ove godine bi trebala da bude i kod nas?jel unistava samonikli suncokret?nemislim na ekspres tehnologiu,a ove sa listegom jos nisam koristio,ako bude samonikli,bice obican
Ne rešava samonikli suncokret, onda ne bi mogao konvencionalni suncokret da tretiraš sa Vibalom, a između ostalog, zato je napravljen.
Svakako, mnogi će probati ovaj preparat ove godine, voleo bih da vidim kako se ponaša suncokret posle tretiranja.

Svidja mi se sto nije ograniceno prskanje velicinom suncokreta, mozda cu ga uzeti da oprskam krajnje vrste do komsija , gde i imam najvise problema

Piše do butonizacije.Ja se ne bih usudio da ga tada prskam a ne bi ni čekao da lišće zakloni korove.Biće tu svašta kada krene primena, kao kada čekaju 8 list kukuruza da prskaju jer piše da može ali ne piše da korovi tada uglavnom pobegnu pa džabe krečiš.

Generalno ja nisam primetio da suncokretu bilo šta fali u bilo kom uzrastu,veći je problem kad malo preraste pola hemije ne stigne gde treba.

Prosle godine radio sam sa Vitoriomoxom (rwa imazamox), malo sam zakasnio sa prskanjem, suncokret je bio velicine 10-15 cm i sigurno je imao 3 para listova mozda i vise.
U sredini gde sam preklapao par redova skoro ga unistio i na kraju ti redovi su nikakvi bili. Zaostao u rastu i skoro da je jalov bio.
Ostatak je bio sasvim ok. Nikad, od kad prskam Imazamoxom nije mi se desilo tako nesto. Prvi put sam prosle godine prskao sa ovim herbicidom.

Kako nije ograniceno?
Slusao sam zastitara jednog,kaze do drugog para listova

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Od 2 para ili još bolje 3 para lista pa do butonizacije se Vibala koristi, nemojte pre 2 para lista onda može doći do šoka suncokreta.
Vodite računa o tome. Inače je rešenje prvenstveno za 4 korovske vrste: ambrozija, čičak , abutilon i pepeljuga. I može se koristiti u svim sunvokretima( običan, imi i express)

Od 2 para ili još bolje 3 para lista pa do butonizacije se Vibala koristi, nemojte pre 2 para lista onda može doći do šoka suncokreta.
Vodite računa o tome. Inače je rešenje prvenstveno za 4 korovske vrste: ambrozija, čičak , abutilon i pepeljuga. I može se koristiti u svim sunvokretima( običan, imi i express)
a samonikli suncokret?jel ga unisti?poponac?

Da li imas znaš kako deluje na divlju konoplju?

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Drale i tebi je kanda do sprdnje, a Sale zašto bi konoplju uništavao, na njoj ćeš najviše zaraditi, a svi radimo da bi zaradili.

Aco, ova "ne vredi lule duvana", bukvalno
Sa express tehn. (koju sam izbacio prošle godine iz proizvodnje) je samo stopira na kratko, sa imi tehn. je stopira duže, ali ni to nije rešenje ako je parcela baš zaražena.

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Nazad
Vrh