Herbicidi u suncokretu

Ista situacija i kod mene sad sam kupio Rafal sutra udri mićo sirak po tamburi., 😏

Kanda ste malo požurili sa prvim tretmanom, dok još nije bio sav sirak iznikao. Ovaj zelen na slikama je nikao posle prskanja.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Meni nije bilo dobro kada sam video kako su neke parcele brucale od sirka i muhara, ono nije bilo normalno, ne vidi se suncokret.Kada krenem u obilazak nadam se pozitivnom uspehu, tretman je odrađen prekjuče sa Floydom, doza 0,8l/k.j.
Inače ništa novo da se sirak prska više puta u jednoj parceli, jednostavno mora tako.

Pozdrav. Da li moze Kondi da se prska sa Listegom pro? Da li je neko to radio, koja je razlika u CL i CL plus?

Послато са SM-A320FL помоћу Тапатока

Ovaj je dobio Viballu 11.maj u 2 para listova pola dana doze.
Danas je dobio nesto preko pola doze oko 0.45l/kj.
https://ibb.co/HXr0XFG]
IMG-20220524-105549.jpg
[/URL]
IMG-20220524-105546.jpg
[/URL][/url]

Ne bih rekao,ne sad kad vidim njegove slike.Imam 30-ak redi suncokreta na jednoj parceli gde sam pobacao u sejalicu sva semena sto su ostala,i tu ima neki obican hibrid ,zbog njega sam prskao viballom ,suncokret isto ovako pozuteo.Ja dosta detaljno perem prskalicu ,pustim sto litara kroz dizne i posle dodatno perem bure i filtere ,cisto sumnjam da je do neke druge hemije.I ja sam se iznenadio ,nisam znao sta je u pitanju sve do sad ,izgleda viballa voli veci suncokret,na manji ima vecu fitotoksicnost,a opet verovatno zavisi i od hibrida.Jos ja sam isao odma full dozu,kod mene je jos nesto jace pozuteo ...

Odradio neke parcele sa Viballom u punoj dozi, suncokret ima 4-5 pari listova.Najviše sam tretirao zbog ambrozije koja je patosala na nekim delovima parcela, u obilazak ne idem narednih 10 dana da ne bude ono čega se ciga najviše plaši u životu, d'umrem! 🤣

U 3 i 4 para listova nema takvih reakcija da pozuti, jedino se prvi par malo oklembesi i cela biljka malo nakrivi. Posle 4 do 5 dana nema vise reakcije.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh