Herbicidi u suncokretu

Ovaj je dobio Viballu 11.maj u 2 para listova pola dana doze.
Danas je dobio nesto preko pola doze oko 0.45l/kj.
https://ibb.co/HXr0XFG]
IMG-20220524-105549.jpg
[/URL]
IMG-20220524-105546.jpg
[/URL][/url]
Šta ti smatraš punom dozom ako ti je 0,45l/kj NEŠTO preko pola doze? Koliko ja znam puna doza je 1lit/ha=0,575lit/kj? Sa kojom dozom si ga opleo prvi put?

Završeno špartanje .Ove godine je solidno nicanje ,ima neki procenat oštećenja od zečeva.
Imazamoks nije delovao na samorast .Samorast na jednoj parceli je od Subara ili Sumika a na drugoj od Kupave.
Špartač je odradio veliki posao što se tiće samorasta.
Sirak . Ove godine ga je bilo mnogo gde je predusev kukuruz.Prošle godine u kukuruzu je kasno nikao ,kada više nije bilo ulaska u njivu .Kukuruz je bio mali pa se sirak normalno razvijao
Koristili smo punu dozu Flupizora ,dobro ga je uništio .

Poslednja izmena:
Nisam siguran ali mislim da se može primenjivati do početka butonizacije ili ti do početka stvaranja cvetne glavice. proverte molim vas.

Konkretno sa kletoxom nisam radio, al isto važi sa herbicide namenjene za uskolisne korove u suncokretu, apsolutno nemaju uticaja na usev... Fjuzilejdom sam išao na samoj granici da traktor može da uđe, i prinos je bio identičan onom gde je prskano "na vreme" što se kaže...

Suncokret je izgleda neka čudna biljka, trpi skoro sve hemije u svim dozama i svim vremenima, samo da se ne pogreši hibrid sa drugom hemijom.

Samo piči, ja sam prošle godine prskao pred samo sklapanje redova jer sam imao najezdu sirka na parceli i nije bio dovoljan jedan tretman već je moralo dva.

Posle koliko dana se primeti dejstvo fuzilejda na sirak u suncokretu, prskano sa 0,8l/kj

Ja prskao sa tom dozom i posle 5-6 dana se videlo solidno a posle desetog baš lepo. Samo što sam bio nestrpljiv i svaki čas išao da vidim kakva je situacija.

Pomalo sam razočaran Expresom tehnologijom, a sredstva vise nisu ni jeftina ide se sve većom dozom a ucinak na ambroziju gotovo nikakav. Popanac kilavi jedino palamida nastrada.
Mislim da ću se vratiti običnim hibridima i terbutilazin plus viballa daleko veći efekat.

Posle koliko dana se primeti dejstvo fuzilejda na sirak u suncokretu, prskano sa 0,8l/kj
7 дана. Ја сам јуче био на њиви кад је кренула слаба киша. Кад сам дошао кући онда је почела ситна али јача, надам се да није опрала хемију за 15 минута. Иначе, радио сам флуписором ( иста АМ као и фузилејд) у дози око 1.1 литар по хектару.

Nazad
Vrh