Herbicidi u soji

Mozda navijaju za neku stranku(mislim listovi):off_topic::haha:

Od specija na raspolaganju imam Pulsar, nesto Harmonija, nesto Promonija, Bentamark, 'lepak' Magis i Kletox. Koja doza cega od pomenutih hemija za siroki list pravi dar mar u njivi a da se ne radi u split aplikaciji posto su korovi manje-vise u poodmakloj fazi.

Pulsar 0,7l/kj+harmony 4,5g/kj + magis 0,1l/100l vode i rešen problem.

Moram samo da prokomentarišem, zašto pobogu fusilade forte 1,8l/ha? Baš preterano, dovoljno je litra i da te ne boli glava. A pulsar mora 1,2 na hektar.

Pulsar мање од 1л/ха и Promoni су уништили све корове, али и соја пати. Неких пар редова промашено, и соја игледа једно 30 % већа и једно 90% зеленија.

Nisam brojao, otici cu sutra da vidim ako proprnu lenije malo. Juce sam u prolazu stao posto imam jednu njivu na putu i tu je ambrozija mozda 10-ak cm visine. Problem je ispao posto na par prljavih arendi nisam uspeo da poprskam totalom jer se okisalo pa nisam hteo da desetkujem soju koja je vec posteno bila pustila klicu.

Ako ambrozija ima 10cm, najverovatnije ce raditi cupazon posle Pulsara.
A sa 0.7l/kj + promony ces inace soju uslogirati, medjutim nemas izbora.
Najbolje je raditi u splitu, kada je to moguce tj. kada ne pada kisa 2 nedelje.

Ja sam radio jedan deo soje sa ovom kombinacijom 0,4l pulsar 1l bentamark 5 g promoni po kj + lepak zavisi sa koliko vode prskaš

Rađeno je u dva puta po pola doze,drugi put je odrađen u ponedeljak utorak nesećamse sto posto,ali već posle prve polovine vide se efekti.Ali po mom mišljenju kombinacija 2l bentazon 4 dl sledor i 5 g promoni po kj da je neprevaziđena

Bubu ako su te visine biće čupavo ali bukvalno.Ambrozija i Pepeljuga bi trebale da se prskaju do 4-og 5-og lista da bi se suzbile uspešno.

@StrahinjaM

A da dodam ja i Bentamarka u tu kombinaciju?

Neće ti vredeti ako su korovi takvi ko što Matic kaže. Prskaj onako kao što smo napisali, a što propusti moraćeš čupati, nema ti druge.

- - - - - - - - - -

Ja sam prsko soju pre 15 dana i sad se opet javlja trava tek tek da se vidi malecka sta sada..

Čim se malo prosuši, špartanje. Mi redovno 2 puta špartamo. Špartanje + tretman širokolisnih + špartanje i eventualno + tretman uskolisnih ako je potrebno. Ne košta mnogo, a vredi.

Nazad
Vrh