kanalas robert
Član
Neznam kako rade drugi ali ja dok se moze uci u soju najmanje 3-4 puta spartam
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Vodis li racuna da ne pokidas bocno korenje kod soje kad je velika ?Neznam kako rade drugi ali ja dok se moze uci u soju najmanje 3-4 puta spartam
Prilicno jaka doza ponajvise za Harmony,no nisam ja zastitar,ali nemoj jedno vreme ici na njivu
- - - - - - - - - -
ja sam prvo odradio protiv rizomskog sirka 1l kj Kletox od nedelje cu ici 0,3l Pulsar+40gr Monam+4gr Promony +0,2% okvasivac na kj
Posto sam sejao soju na kukuruziste, imao sam dosta problema sa sirkom iz rizoma. Sirak je preovladavao, pa sam prvo odradio uskolisne sa "Suncem" 1,5l/ha.Nakon 10-tak dana kada su korovi klonuli poprskam kombinaciju "Monam" 80g/ha+"promoni" 8g/ha i okvasivac Atplus 0,5 l/ha. Uspeo sam da oprskam samo pola njive, nestalo mi vode, a i kisa pocela da pada. To je bilo pre jedno 6-7 dana, evo tek danas sam uspeo da se probijem do njive. Dakle ona polovina koja je prskana korovi su klonuli ali soja je veoma pozutela i pati, ostala je mala kao kad je prskana, a ova druga polovina je za 50% porasla, boja zelenija intenzivnija, ali su i korovi prerasli. Pomagajte šta činiti?
Ova neoprskana soja je 4-5 trolistak
Ma spartanje je u redu ali sta ce se desavati stom jedva vidljivom travom danas sam opet obiso njive i di god stanem pogledam ima je i na mojim i na tudim njivama oce li nju soja ugusiti posto je stvarno mala..Neznam kako rade drugi ali ja dok se moze uci u soju najmanje 3-4 puta spartam
Misliš u kombinaciji bentazon 3-4 l/ha +promoni 8 gr/ha?slobodno ubaci ceo promoni
Kakav bi bio efekat da oprskam soju samo sa bentazonom? Imam malu parcelu od 1/3 hektara, pa da ne kupujem hektarsku dozu monama i promonija, da ne ostaje za sledecu godinu, jer ne znam ni da li će otvoreni do sl godine izgubiti dejstvo.
0,4l Pulsara+40gr Dynox+4gr Promony+ 0.1% Trenda po kj oprskano pre pet dana. soja bila u fazi 1,5 troliske.danas obisao i bas se ne svidja soji ova kombinacija. sva se ocmoljila a gde je doslo do preklapanja ima skvrcenog i ozarenog lisca.morao sam ici sa tim dozama jel je bilo zakorovljeno svim i svacim ,nisam se odlucio za split zbog vremena.mislim da je pulsar definitivno najbiolji za split a za ove mikseve i doze samo ako se mora,mada je i vreme doprinelo da soja vise pati
- - - - - - - - - -
prosle godine sam imao ambroziju u soji na jedno 2kj u parceli od 18kj .prskano je sa pirat +savazon+okvir i ambrozija mi sva ponovo krene posle spartanja sto je ostalo izmedju same soje . kad je bila u fazi 8-9 troliske oprskam sa pulsar +dynox ali ambrozija je bila 20-25 cm Na prskalicu koja je 440l sipao sam 300l vode i stavio 0.6l Pulsara i 60g Dynox da bi je malo zaustavio kako bi imao vremena da je okopam.tri nedelje je ambrozija stagnirala sva je bila pozutela onu manju sam i sprzio a soja je bila uveliko u cvetu i nikakvih promena na njoj nije bilo,ni u bolji listova cak i donji spratovi cveta su bili na svom mestu netaknuti.to sam na kraju ovro posto sam te otkose ostavio da upalim i imao 2200kg soje na ta 2jutra a takav je bio prinos i na celoj parceli oko 1150kg/kj sto je za proslu godinu bilo ok. ako pitas za sirokolisne prskaj sa dynoxom on je najselektivniji herbicid u soji provereno
Evo šta odradi 1 litra Pulsara po ha, sa rizomskim sirkom, nekako se slabo oporavlja/QUOTE]
Bez obzira kako sad izgleda, oporavice se. Kasnije ces ipak morati da ga prskas.