Herbicidi u soji

Koja je cena za Galant super? Verujem da je odlican cim je Dow proizvodnje.

Ja sam išao 0,9l/kj Gallanta na jednoj njivi. Bilo dosta sirka, a posle nedelju dana nije ostao ni jedan jedini. Spržio ga gallant 100%. Ostalo mi od 2009. u podrumu, pa da iskoristim.

Cale je ranije radio sa Targom i rekli su da je bio fenomenalan. Prvi herbicid koji sam ja koristio u soji i suncokretu je bio Furore super pocetkom 90-tih, od tad sam koristio skoro sve herbicide za uskolisne korove u ove dve kulture i mogu reci da su svi dobri u svom smislu osim jednog koji sam koristio u propisanoj kolicini od 1.2 l/ha a to je Kletox i mogu vam reci da losiji i bedniji nisam sreo u svojih vise od 20 god. bavljenja poljoprivredom. Zato to ..... vise ne koristim ni za djabe. Moji favoriti su Fuzilade forte i Agil.

O kakvoj kvaliteti.Poredite Koka Kolu i Pepsi.I ja imam blizu 20 godina iskustva u proizvodnji soje.Na pocetku sam koristio Focus ultra ali vec odavno koristim Panteru i sve sto sam poprskao to je i unisteno tako da o kvalitetu nema reci.

Posle 15 komada pijan si i od jednog i od drugog(jest da boli glava od mb ali pijan si) :) Druze po meni to je isto kao da poredis Mercedes i Hundai.Nemacko je Nemacko ali i sa Hjundaijem stizes do cilja a ti fazoni kvalitet,ime i ne znam sta jos su proizvod potrosackog drustva :ppozdrav:

Što se mene tiče, kletox odradi posao baš kako treba. A koristio sam takođe sve ove gore navedene. Ako je sirak velik, možeš prskati i sa jačom dozom fusilade-a i ništa mu neće uraditi. Bitno je prskati u pravoj veličini korova. Naravno, švajcarac je švajcarac, al smatram da je kletox super. Barem me nije do sada izneverio.

Danas sam išao da obiđem soju i oduševio sam se kada sam video kako su svi korovi sprženi a njiva je baš bila zakorovljena.
Išao sa pre nekih nedelju i po dana kada nije padala kiša i prvi put sa kombinacijom bentamark+harmony a sutradan za uskolisne sa Roninom.
Šteta što sam zaboravio da slikam... U njivi se crveni i žuti a samo lišće soje je zeleno. :bravo:

Što se mene tiče, kletox odradi posao baš kako treba. A koristio sam takođe sve ove gore navedene. Ako je sirak velik, možeš prskati i sa jačom dozom fusilade-a i ništa mu neće uraditi. Bitno je prskati u pravoj veličini korova. Naravno, švajcarac je švajcarac, al smatram da je kletox super. Barem me nije do sada izneverio.

Ne bih se baš složio sa ovom konstatacijom.... Fusilade i gallant će ubiti sirak na mrtvo ime ma koliki oni bili.....

hteo bi da pitam dali je neko imao iskustva ,loseg,sa ledom .soja je prskana od sirka i bentamark+promony od sirokoliscara .posle par dana je udario led .soja je bila velicine tri troliska .i i posle leda jedno 40% listova je otreseno .posle 10 dana od leda poceo je da isterava sledeci trolist ,ali soja je malo dobila zuto braon boju,valda od prskanja ,mala je velicine .....da li da je poprskam sa slavolom ,a trebao bi jos jednom od sirka agilom ...da li se soja oporavlja od leda uopste, da li je neko imao slicnu muku .....

hteo bi da pitam dali je neko imao iskustva ,loseg,sa ledom .soja je prskana od sirka i bentamark+promony od sirokoliscara .posle par dana je udario led .soja je bila velicine tri troliska .i i posle leda jedno 40% listova je otreseno .posle 10 dana od leda poceo je da isterava sledeci trolist ,ali soja je malo dobila zuto braon boju,valda od prskanja ,mala je velicine .....da li da je poprskam sa slavolom ,a trebao bi jos jednom od sirka agilom ...da li se soja oporavlja od leda uopste, da li je neko imao slicnu muku .....
evo ovdje imaš slike od moje soje koju je prošle godine tukao led 13.06 2012,,poslije toga samo je špartana jedanput,, a tu su i slike kako je ta soja kasnije izgledala i koliki je prinos dala,,,
http://poljoinfo.com/showthread.php?5296-Soja-2012-g&p=529110#post529110
http://poljoinfo.com/showthread.php?5296-Soja-2012-g&p=539756#post539756
http://poljoinfo.com/showthread.php?5296-Soja-2012-g&p=571788#post571788

Tretirao sam soju juče sa Monam + Promoni, i sad vidim da na uputstvu za Monam piše da ukoliko se žele primeniti preparati za suzbijanje travnih korova mora se uraditi dan pre ili sedam dana kasnije. Da li je neko radio obrnuto, npr. prvo sa ovom kombinacijom pa sledećeg dana sa Kletoxom ili nekim drugim pošto se bojim da ne preraste sirak?

Kolko praktično idete dozom bentazona i pulsarom ? Kakva su iskustva sa smanjenjem ili povećanjem doze ? Skupi su ko djavo pa razmišljam kolko ići?

Tretirao sam soju juče sa Monam + Promoni, i sad vidim da na uputstvu za Monam piše da ukoliko se žele primeniti preparati za suzbijanje travnih korova mora se uraditi dan pre ili sedam dana kasnije. Da li je neko radio obrnuto, npr. prvo sa ovom kombinacijom pa sledećeg dana sa Kletoxom ili nekim drugim pošto se bojim da ne preraste sirak?
Bolje da si prvo radio Kletox-om, ako imaš puno sirka i ako je ''rasan'', al' sad šta je, tu je. Moj drug je radio, kako ti kažeš obrnuto, i dobro je uspelo. Razmak između dva tretmana je bio 3 dana. A pošto pada kiša, i kod tebe će biti slično.

Kolko praktično idete dozom bentazona i pulsarom ? Kakva su iskustva sa smanjenjem ili povećanjem doze ? Skupi su ko djavo pa razmišljam kolko ići?
Моја главна идеја огледа ове године са Пулсаром ће бити, како да га укинем следеће. Чекам да видим принос, а за сада је очигледно да битно утиче на раст биљака, и соје и сунцокрета.
Изнервирао ме ове године, тако да нисам чак ни потрошио купљено. Намерно ће бити рађено само шпартање, па да видимо разлике.

Nazad
Vrh