Herbicidi u soji

Nesko, ja sam prskao Nikas-om, (Hemovetova varijanta Kletox-a), i ako imas dosta rizomskog sirka bolje da ides kao kolega Kristal, sa dozom od 1l/kj, da te ne boli glava. Nije to tako skupa specija, a bices siguran u uspeh.:cao:
Hvala na savetu al već kasno beše. Danas oprskao. Dan pre toga sam prskao protiv širokolisnih kombinacijom bentamark + harmony jer ima dosta gorušice i čička. Šta bude biće...

Treća trolist sejana 20.04. prskana je već protiv širokolisnih korova,pre ovih obilnih kiša.Prvu turu je odneo lepo kombinacija 0,3 Pulsar+0,8 Bentamark+ 4 g Harmony po kj.,a sad imam samo tog čička u dva lista što je niklo sa ovim kišama.

Ja prskam pred cvetanje.(ubacim odma i prehranu po listu)Jedne godine bile kise i nije se moglo prskati.Odradio sam kad su se pojavili prvi doljni cvetovi(tada se moglo uci u njivu)Posmatrao sam cvetove, donji koji su procvetali su se osusili i otpali,ovi sto su posle prskanja cvetali-sve bez problema..

Možda je već pisano u temi ali slabo pratim,
koliko dana treba da je minimalni razmak prskanja soje između tretmana od divljeg sirka i od širokog lista?
Konkretno juče sam prskao od sirka i sutra bi hteo već da radim sa Pulsarom i Promonijem, žuri mi se jer u Subotu ponovo veća količina padavina a korovi već su odmakli iho ho. Bolje da sam prvo odradio Plsarom jer sirak može da sačeka ali onda se javlja drugi problem da Pulsar zaustavi i sirak i onda traba neko vreme da ponovo počne sa rastom

Možda je već pisano u temi ali slabo pratim,
koliko dana treba da je minimalni razmak prskanja soje između tretmana od divljeg sirka i od širokog lista?
Konkretno juče sam prskao od sirka i sutra bi hteo već da radim sa Pulsarom i Promonijem, žuri mi se jer u Subotu ponovo veća količina padavina a korovi već su odmakli iho ho. Bolje da sam prvo odradio Plsarom jer sirak može da sačeka ali onda se javlja drugi problem da Pulsar zaustavi i sirak i onda traba neko vreme da ponovo počne sa rastom
Minimum cetiri dana.

Tako je. Herbicidi za uskolisno hoce da uspore i smanje (delimicno poniste) delovanje herbicida za sirokolisno u slucaju kada se primenjuju zajedno. Koliko treba sacekati svaki zastitar ima svoje misljenje. U soji mislim da treba vise dana (tipa 5-7) jer Pulsar deluje na uskolisne biljke (sirak iz semena i zabuni rizom), pa nije lose kada se malo oporavi delovati na nekim kletodimom ili slicnim praparatom. Ako se oprska odmah pitanje je kako ce se odraziti na uspesnost? U repi je daleko lakse jer su preparati izrazito selektivni prema uskolisnim i sirokolisnim biljakama, pa sam pravi razliku od samo 1 dan i uspelo je odlicno.

ove i prosle godine sam soju prskao sa pulsarom + promony , izadje oko 4000din po jutru ali pulsar je tata mata za sve korove u soji, posle sam prskao jos divlji sirak iz rizoma sa focus ultra kad je soja bila pred cvetanjem,i rezultat je bio odlican, a nije ni skupa ova kombinacija, pulsar + prmoni i jos focus ultra izadje oko 6000din po jutru

Da,da, ta kombinacija nije skupa...., ona je najskuplja (ili barem jedna od najskupljih). Može to dosta jeftinije, a isto, ili barem približno dobro da se odradi (pisano na prethodnom stranicama). Svakako će na vagi uzeti svoje. Mislim što se tiče nečistoće.

Nazad
Vrh