Herbicidi u soji

Mislim da nece biti dobro sto je stavio i Agil. Placa prskanje pa gleda ako moze u jednom prsknaju da ubaci sve zivo. Mislim da ce soja biti slogirana neko vreme, a za prinos ces nam javiti.

Agil koristiti vec kad soja cveta,to je pravo vreme primene sve ranije je prevremeno.

Pujol treba joj sunca i toplote, od tog zavisi oporavak a svaka kiša i zahlađenje će je mučiti dok otrov neizgubi dejstvo, kažem ti treba imati živce pa izdržati to mučenje, kod nas su njih par radili to dubinsko prskanje i odustali su baš zbog tog negativnog delovanja na soju.

Mislim da nece biti dobro sto je stavio i Agil. Placa prskanje pa gleda ako moze u jednom prsknaju da ubaci sve zivo. Mislim da ce soja biti slogirana neko vreme, a za prinos ces nam javiti.
Normalno pratićemo, dva put ga pitam jer sve zajedno, kaže tako mu rekli u apoteci, litra Agil, 8 grama 1 kesica Promoni i 3 litre Basagran (deltazon) i 2 male flašice Frenda, na 1 jutru sirka skoro da ga nije ni bilo, a na drugoj bilo najviše muhara ambrozije i čička, što iz iskustva znam da ova kompinacija baš nedeluje najbolje,

Da pitam nešto korisno za mene, soja prskana sa Pulsarom, 1 lit, Ha, rozomski sirak malo kao da vene, šta sad raditi? Hoće li da prihvati nešto za divlji sirak ili da sačekam da oživi još malo? Prošle godine smo ošpartali i prskao sam u punom cvetanju sa Fuzilatem, sirka je u vršidbi ipak bilo, (nije sav iznikao, špartač ga uništio) ali ipak je bila sušna godina,

Pulsar daje pravi efekat kada se primenjuje u dva navrata po pola doze u intervalu od 10-15 dana od prvog do drugog tretmana.Ali korovi nesmeju prerasti 2cm.Ova kombinacija plus promony je veoma efikasna.

Nijedan herbicid iz grupe ariloksifenoksi propionata (sve za sirak u soji: Gallant, Fusilade, Kletox, Select, Globus, Pantera, Agil...) nipošto ne sme da se meša sa herbicidima koji služe za suzbijanje širokolisnih korova. To svi govore, na svim tim herbicidima što sam naveo to i piše, a šta će se desiti, ne znam. AL ako se ispolje nekakvi simptomi, zovi da pogledam, molim te, u komšiluku sam. Ja hteo da oprskam dva reda Pulsar+neki za uskolisne da vidim šta će se desiti da znam.

A što se tiče vremena korišćenja ovih za sirak, obavezno PRE cvetanja. I ranije. Dok dođe cvetanje, ima sirak da se vine u nebesa, pa onda možeš kukati da je hemija loša. Do 6. lista sirka se prska sirak u soji.

Specifican spektar korova na jednoj parceli kod druga. Ima samo tatule i sirka. Za sirak je uzeo Rafal (Galenikin kletodim), a za tatulu mu se ne daje 5500-6000din za Pulsar pa bi da prodje jeftinije. Da li moze da ide samo bentazonom 2l/kj i evetualno harmoni (i kopije)?

Danas poceo sa prskanjem soje. Po preporuci zastitarke za sirokolisne + uskolisne jednogodisnje korove :
monam 60gr
promony 8gr
galbenon 0.5l
lepak 1dcl/100l vode
ovo je za jedno kj. Sve zajedno izadje 2810din/kj.

Kod nas isto tako oko 5600-5700din/l. 0.7l/kj - izadje 4000din/kj + harmony (promoni, simponi) nek je samo 300din/kj + Kletoks, rafal, Globus itd jos oko 1000din/kj. Preko 5000din/kj sve ukupno. Lepa cifrica....

Nazad
Vrh