Herbicidi u soji

Dobro pitanje, naročito za nas početnike. I ja bih voleo to da znam. Ako ima neka tabela sa fenofazama, ja na googlu nisam mogao da nađem, a da se dobro vidi. Mogu da pretpostavim šta znači prva troliska, ali ne i da znam sigurno.

Фазе развоја када се формирају гранчице са три листа. Ницање...котиледон...дволист...први...други... трећи тролист...
Рачуна се од оног момента када се листови раздвоје.

Sinoć sam oprskao sirak (rizomski) u soji (aktivna materija Kletodim, količina 1,7l/kj), a posle 3h počela kiša :sta:. Čekam sledeću nedelju da vidim šta sam uradio. Spremio sam Dynox za širokolisne, i ako dozvoli vreme sutra prskanje. Inače soja je u fazi razvijene jedne i početka druge troliske, s tim da imam nejednako nicanje na određenim mestima.

U pitanju je Hemovet-ov Nikas, aktivna materija 120g/l Kletodima. Pisao sam već da nisam bio zadovoljan preporučenom dozom od 1,2l/ha, što se tiče dejstva na rizomski sirak, a samo njega i imam. Inače u uputstvu piše od 0,8l/ha do 2,0l/ha. Ove 2 litre preporučuju za zubaču. Nego, šta misliš o kiši koja je pala posle tretmana, ima l' razloga za brigu.

Jeste, to je prva troliska.

Iskustvo sa sirkom u soji. Imam neku arendu, zlo i naopako. Prošle godine se borio sa sirkom u kukuruzu (uspešno), ove godine opet sirak, al u soji. Radio dubinski acetohlorom, i nema nijedne širokolisne travke. Sirka bilo baš puno i semenskog i rizomskog, al ne ko prošle godine. Prskao gallantom prošli četvrtak, našao neki u podrumu iz 2009. i večeras bio na njivi. Tako je suzbio sirak, da se ne vidi nigde gde se nalazio! Spržio ga je 100%. Ma fenomenalno.

Sale, kazi mi sta mislis o split aplikaciji Dynox-om za sirokolisne? Ili da tucem odjedanput punom dozom? Sirokolisne tek izbijaju, a sirka je bilo ihaj i to dobrog, ko da je rasadjivan, zato sam i prskao prvo njega.

Dinoks ti neće odneti tatulu koje ima svugde pa nebi bilo loše da ga mešaš sa nečim, što se tiče splita može ako je trava mala kao što kažeš (u nicanju to jest kotiledonima) a u toj fazi će možda i tatulu odneti, dodaj bar malo harmonija ili simfonija radi pepeljuge.

I mislio sam da dodam hramoni, samo sto to nisam napisao. Da li bi bilo dobro dodati malo Bentazona i koliko po tebi,za tatulu?

Ja sam ove godine koristio Bentazon i symphoni(1.5+6gr sve po kj) i pre koji dan vidim da je soja malo pozutela,ne znam dal od symphonija ili od hladnog vremena

Drugari prskao sam soju acetohlor zemljistno(znam da nije dobar,al kod mene druge hemije za soju nema) i lepo je nikla,ali je sad pocela da se susi,sigurno je od one velike padavine i onda je acetohlor delovao na nju,sta da radim,da li ce da se regenirise ili da presejavam?

Švajger bentazor nebi trebalo mešati sa dinoksom ali ljudi to rade, trebalo bi litra bar na kj ali onda možeš smanjiti dinoks.

Pujol regenerisaće se samo treba imati živce gledati to.

Nazad
Vrh