Herbicidi u soji

Ja sam juce oprskao i onda je malo paduckao led. Osisao je onako po propisu tako da cu morati malo sacekati da vidim dejstvo preparata.

Malo paduckao led... Blago vama.
photo.php

Valjda sam dobro sliku stavio.

Trava di koja,takoreci i nema(videcemo ove nedelje) ....Hteo sam da radim split aplikaciju sa pulsarom 0,6 l po hektaru prvi put i kada bude treca troliska 0,6 l pulsara + 0,8 g harmonija +okvasivac +prehrana.Pulsar deluje i kontaktno i zemljisno tako da nemoze da izlapi.Neki strucnjaci mi kazu da odma u prvoj turi ubacim pola doze (0,4 g) harmonija,ali nevidim zasto,kada je on samo kontaktni...

Poslednja izmena:
Da li neko možda zna koliko ide lit/ha Kletox-a . Imam zapisano da ide do 2l tako se i sećam da sam prskao , a na sajtu sad čitam da je 1.2 (dok je Galenikin sa istom aktivnom materijom 2l/ha) .:sta:

Malo je i za sirak iz rizoma.Treba ga 1.8l po ha da bi suzbio sirak kako treba.Sa dozom od 1.2 sirak se samo ošamuti pa kasnije krene opet.

Složio bih se sa Matićem. Prošle godine sam prskao 1l/kj (1,75l/ha) i bilo je dobro. Tu mi je sad kukuruz i nema sirka.

Ja imam zubaču u soji . Kad bi valjalo da prskam da soja ne nastrada ili je bolje split . Kad i kako se split odrađuje ?

Prosle godine smo zakljucili da split sa akt materijom kletodim (Kletoks, Rafal, Selekt super) ne moze da se radi. Odmah idi punu dozu (1.8-2l/ha). Split moze sa Fusilade i Agilom. Cak na sajtu Agila su objasnili kako da se odradi.

Kada bi bilo najmanje štetno za soju da prskam ? Ovo mi je prvi put da sam je sejao .

Za uskolisne kad god hoćeš (ali sačekaj da se razviju barem dve troliske), a za širokolisne preko treće troliske nemoj.

Poslednja izmena:
posto fusilade forte nemoze da se mesa sa pulsarom,sta mislite dal bi bilo lose u istom danu da poprskam soju sa oba preparata,naravno razdvojeno u dve prskalice

- - - - - - - - - -

posto fusilade forte nemoze da se mesa sa pulsarom,sta mislite dal bi bilo lose u istom danu da poprskam soju sa oba preparata,naravno razdvojeno u dve prskalice

Možeš slobodno, ali bolje sačekaj da odradi Pulsar svoje, pošto tuče sirak iz semena, a posle udariš sa Fusilade-om. Ako je kritična situacija sa rizomskim sirkom, onda udri kako si namerio.

Mačvanin prvo fuzilej pa pulsar pošto će pulsar ako ide prvi depresirati sirak i neće usvojiti fuzilej, neko moje iskustvo a ti kako hoćeš.

- - - - - - - - - -

Mačvanin prvo fuzilej pa pulsar pošto će pulsar ako ide prvi depresirati sirak i neće usvojiti fuzilej, neko moje iskustvo a ti kako hoćeš, napravi pauzu dan dva između tretmana.

Koji herbicid u soji stvara ožegotine na listu? Trebao bih ovih dana da je tretiram protiv korova, a gledam komšijina je fino spržena.

Meni preparat na bazi Bentazona napravi malo ožegotine. Ove godine koristim Lider i ne svidja mi se . Ožegotina nema a i na korov slabo deluje. Prskao sam sa Lider(bentazon) 2 l/kj i Promoni 8 gr/kj.

Kad se broje troliske soje vezano za primenu herbicida, jel se misli na potpuno razvijenu trolisku ili samo na začetak veličine 1 cm ili 2 cm?

Ja to brojim kao pola troliske. Dakle kad ima 1 razvijenu i druga krece to je 1.5 troliski i idealan momenat za prskanje sto se tice useva. Medjutim slozili smo se da je bitnije voditi racuna o uzrastima korova. Nije to kukuruz pa da moze sa Calistom ili Laudisom sprziti korove velicine 20-30cm.

Nazad
Vrh