Herbicidi u soji

Poprskam juce soju oxonom a zaboravim u prskalicu da stavim okvasivac, hoce li skoditi, msm nece delovati, zna li ko ?

Ove godine je u planu sledeci koktel:
Oxon 60 g/ha + Harmony 8 g/ha + Pivot 0,2 l/ha + Basagran 0,8 l/ha.
Vidim da u upuststvu za okson pise da se nesme mesati sa basagranom, ali ja sam pitao na 100 strana i svi su ga mesali i nije bilo nista soji, cak sam preporuku dobio i od strucnjaka jedne jako ugledne strane kompanije.
Sta vi kazete?

Neće ništa biti soji garantovano, provereno.

A što se tiče prskanja u cvetanju, neće se na soji pokazati neki efekti tipa sušenja ili hloroze, ali će definitivno biti negativnog delovanja. Ne piše džabe da ne sme posle cvetanja, pisali bi oni da može cele godine da bi imali koristi, al ne sme. Smanjuje se broj zrna u mahuni, a one koje su već formirane budu manje. Dakle, smanjuje prinos, samo se ne vidi golim okom.

Pitanje i pomoć. Jutros sam bio kod druga koji je iz podruma izvadio dve litre Pulsara. Nema nigde godina proizvodnje, ali na etiketi piše da je dozvola Ministarstva od 2005.. Pita mene, a ja vas da li da prska sa tim ili da ih baci? Hvala.

Ma prskaj,biće to sve dobro.
Ja sam prošle godine našao pola litre monosana,stajao najmanje 15 godina i prospem ga na jednom delu iza čardaka gde ima trave.Izgorelo sve živo.

Kod mene ima samo čička, nešto malo pepeljuge i divljeg sirka, pa mislim da ću izostaviti dynox, pošto sve što nađem skidaju bentazon i harmony... i naravno fusilade...

ja nastavljam kao i svake godine.......0.25 na KJ pivot, 1.2lit na kj galbenon , i promoni 8g na h,nemenjam kombinaciju dok traju zalihe pivota

ja sam prosle godine koristio Galbenon 2L/kj+promony 4gr/kj,i posle protiv sirka fusilade,dobro se pokazalo i ove godine cu istu kombinaciju koristiti.

Ne bi pakovanje bez veze bilo 80gr.Nisam siguran ali 100gr možda mogu da naprave problem za naredni usev. :sta: Ljuši treba neka vagica za praškaste materije.

Nece napraviti problem sledecem usevu. Ja preklapam prskalicom 2-3 reda useva (kako mi spadne na kraju) i nisam primetio da tu nesto bude losiji sledeci usev. Napominjem koristim samo herbicide na zeleno.

Bilo je naučnih radova sa tom temom, pa možeš probati. 20g te neće tako skupo koštati. Svako može izmeriti 20g, pa ljudi postoje male vagice, a postoje i male menzhure za merenje u gramima. Uz actaru i cordus se recimo dobijaju i male menzure. Sigurno znate nekoga ko to koristi, pa pozajmite.

Ne znam zašto ljudi hoće da koriste bentazon umesto dynoxa, em ne suzbija ambroziju ni kad je mala, em je skuplji. Bentazona ide 2l/kj, što izađe oko 2000 din, a dynoxa 45g/kj što izađe oko 1500din. Al ko nema ambrozije, ja sam pre za bentazon.

Nazad
Vrh