Herbicidi u soji

Bikinac kao što reče Spajki a palamidu probaj da mešaš pulsar i savazon tojest na bazi bentazora preparati, u toj kombinaciji sam dobio najbolje delovanje protiv palamide.Ja sve uvratine isprskam sa trećinom doze a nekad i sa pola doze pulsara dok je soja tek iznikla ili u prva dva lista pošto se tu najviše ostvaruje zaraza sa ambrozijom i čičkom i posle redovno prskam kad je vreme za prskanje.Pulsar je spor što se tiče uništavanja korova a to nas mloge nervira, treba mu dati vremena (10-14 dana), probajte da idete sa 0,7lit po kj čistog pulsara i onda će te videti pravo dejstvo.

Savetuju mi kombinaciju
bentamark (akt. materija Bentazon 480 g/l) 1l/kj
pulsar 0.2 l/kj
harmoni i okvasivac za soju. Ima li neko iskustva sa ovakvim koktelom?

Prosle godine sam prskao neke njive samo bentamark 1l/kj i okvasivac. Kod prskanja nisam dobro preklopio redove i
rezultat je bio sledeci:
Gde je oprskano, cista njiva
redovi gde sam preskocio, od pocetka do kraja njive, dzungla od cicka i tatule, tako da mi se cini da taj bentamark
(moze i galbenon galenikin) deluje odlicno, jedino sto nema produzeno dejstvo (pulsar deluje i preko zemljista, valjda je zato tako skup?)

Sorin 1l po kj bentamarka je mala doza jedino ako si prskao kad su korovi u kotiledonima a plus još nenosi uskolisne iz semena, pazi se preparata na bazi bentazora pošto kad zahladi slabo deluje pošto se slabo kreće kroz biljku, on više voli kada su temperature veće i zato ga treba mešati sa nečim. Ova tvoja kombinacija što ti je preporučena je dobra samo bi ja povećao pulsar na 0,4l po kj da ti odnese i uskolisne iz semena.

pulsar 5100 din/l
bentamark 900 din/l
promoni 300 din/8 gr (hektarska doza)
frend 700 din/litra

dinox 2632 din/ha doza ....
Ubise sa cenema ove godine, doduse ovo su cene sa racunom, a ne na crno ali opet, skupooooooo

ja sam danas prskao soju sa Fusilade Forte 0.9L/kj. Tek sto je krenuo drugi trolist na soji...

Spajki zašto misliš da u soji imaš samo jednu šansu ?
Prskali smo predprošle godine jednu malu parcelu 40 ari kada je soja bila 30 cm visine.
Pulsar 0,5l 1 kesica harmonija i 1,5 l deltazona. Verovali ili ne soja nije ni osetila ni po njoj ni po prinosu se nije razlikovala.
Korova bilo svega i svačega samo ambrozije nije bilo. Doduše bilo i dosta kišovito vreme te godine.

Sorine meni se čini da su to male doze.

Jednu šansu dok korovi ne prerastu jer je posle kasno za sve.Imao sam taj slučaj 2011 godine.3 prskanja nisu ništa rešila,korov kao da je bio prihranjen herbicidima a ne suzbijen.

Ove godine je u planu sledeci koktel:
Oxon 60 g/ha + Harmony 8 g/ha + Pivot 0,2 l/ha + Basagran 0,8 l/ha.
Vidim da u upuststvu za okson pise da se nesme mesati sa basagranom, ali ja sam pitao na 100 strana i svi su ga mesali i nije bilo nista soji, cak sam preporuku dobio i od strucnjaka jedne jako ugledne strane kompanije.
Sta vi kazete?

Jednu šansu dok korovi ne prerastu jer je posle kasno za sve.Imao sam taj slučaj 2011 godine.3 prskanja nisu ništa rešila,korov kao da je bio prihranjen herbicidima a ne suzbijen.
Što bi reko moj prijatelj,nije kriva rakija nego količina.
Verovatno ti slaba doza bila.No i ja sam se patio ranije.
Sada prvenstveno ide u žito i kukuruz,acetohlor i total na crno. Pa dalje po potrebi (pulsar,harmoni i galbenon) naravno nikako ne dozvoliti da korov preraste a ne brojati troliske.

Ove godine je u planu sledeci koktel:
Oxon 60 g/ha + Harmony 8 g/ha + Pivot 0,2 l/ha + Basagran 0,8 l/ha.
Vidim da u upuststvu za okson pise da se nesme mesati sa basagranom, ali ja sam pitao na 100 strana i svi su ga mesali i nije bilo nista soji, cak sam preporuku dobio i od strucnjaka jedne jako ugledne strane kompanije.
Sta vi kazete?
Odakle izvlacis pivot....:osmeh:

Nazad
Vrh