Herbicidi u soji

Ja sam imao divlje grahorice (ima jos jako malo) i resio sam pomalo u soji pomalo a u kukuruzu sa Laudisom jako dobro. Sada na istoj njivi nice gde koja, sto je smesno kad se setim koliko je bilo 2011 i 2010.

Dali neko mesao Dynox sa Bentazonom?
Ovo pitanje je postavljeno i s moje strane unazad par stranica medjutim pravi odgovor nisam dobio a dobro bi dosao od negog ko je mixovao to.
Inace u uputstvu za Oxon (Dynox) pise da se ne mesa sa Bentazonom. To me nesto i ne uznemirava jer pre vise godina pisali su da se ne mixuje Pivot i Dynam (Oxon) a posle kad su culi da ljudi mixuju na veliko te herbicide poceli su i oni da prepuruce.

Naravno bojcetic, nisam ni planirao da štedim. Hteo sam da uradim kako valja, ali jbg. Zašto jbg. Pa zato što sam danas posejao(nisam imao ploče,pa dok su stigle), ali mi je pukla jedna čivija na menjaču i malo nisam sejao. Sva sreća pa sam odmah primetio, pa sam presejao tih 10tak metara. Posle sam video da mi na jednu bateriju nije redovno izbacivala seme, a i tako sejem na 70cm. Znači jedna od baterija je preskakala, sejala je ali ne ........ nego ... . . . .. . .... . . .. ., I tako da sam se samo mučio danas ::jako_besan:: I jedino od korova imam sirak. Znači gledao sam po celoj parceli, sirak mi je jedini problem. Setvospremirao poslednji put pre 10tak dana i nisam više hteo da diram da ne bih vadio vlagu. Imam i sliku gde se može videti sirak, rolao sam sa jednom roljom od pre 100 god. Šta mi je raditi sa sirkom? Sutra ne mogu da radim, Veliki Petak je, tek u subotu, AKO treba nešto dirati.
Sirak, ono desno do traktora:
DSC_0164_zpsc135c5bf.jpg
[/URL][/IMG]
I najviše me muči taj sklop, baš sam se razočarao..

Oprskaj to u subotu sa 2 litra totala a posle kada izađe isprskaj opet sa pola doze ali nemoj da sirak preraste.Jel verovatno je situacija kao kod mene na jednoj parceli kgde se sticajem okolnosti zapatilo u kukuruzu brdo sirka pa je njiva puna semena.
Total pre nicanja a posle fuzilejd i fokus kada je sirak do 10 cm

Hvala vam na savetima forum
Upravo sam to i mislio da uradim Talianu, i to ću i uraditi. Valjda neće biti kasno, soja je posejana na 5-6cm gde je bilo vlage. Kukuruz je ovde bio dosta godina, međutim bilo je dosta čisto. Jedino sam imao dva ogromna kruga poleglog kukuruza letos. Možda je tu pojačano jer je odmah nakon tih poleglih kukuruza pala kiša pa je i sirak ponovo nikao.

Hitno , jel neko dodavao 2.4d u kombinaciju prije nicanja soje ili sam ? Ima neke trave (ljutić) preživjele i iznikle jer je duže stajalo spremljeno , ići ću senkor i mont , pa razmišljam da dodam 2.4d umjesto totala jer je dosta jeftiniji ? Dali može imati posledice ? Radilo bi se odma nakon sjetve.

Ovo pitanje je postavljeno i s moje strane unazad par stranica medjutim pravi odgovor nisam dobio a dobro bi dosao od negog ko je mixovao to.
Inace u uputstvu za Oxon (Dynox) pise da se ne mesa sa Bentazonom. To me nesto i ne uznemirava jer pre vise godina pisali su da se ne mixuje Pivot i Dynam (Oxon) a posle kad su culi da ljudi mixuju na veliko te herbicide poceli su i oni da prepuruce.
Moze se mesati cak sta vise preporucljivo je ,jer daturu i solanum neunistava u potpunosti. Agromarket isto preporucuje.

- - - - - - - - - -

http://www.agromarket.rs/index.php?/ser/Zastita-bilja/Programi-zastite/Soja

Ja ga ne bi dodavao.

Bogami ne bih ni ja.... nema tu tolike cenovne razlike, da se vredi sigrati......

- - - - - - - - - -

Ovo je moja soja, slikano u nedelju. To levo je sirak koji nisam lane oprskao jer je tu bio suncokret pa nisam mogao od njega da oprskam korov..... Planiram da mu dadem u dva navrata selekt super, prvo čim bude moglo u njivu posle ovih kiša, i posle 2 nedelje drugi prolaz da pokupi zaostalo nicanje.....
zvbhqh.jpg

Moze se mesati cak sta vise preporucljivo je ,jer daturu i solanum neunistava u potpunosti. Agromarket isto preporucuje.

- - - - - - - - - -

http://www.agromarket.rs/index.php?/ser/Zastita-bilja/Programi-zastite/Soja
Probali su ljudi prosle godine to kod nas i odradilo je posao a i soja je prezivela.Ja cu to probati na jednoj maloj njivi pa kako bude a inace danas mi je stigao Pulsar za soju.Dobio sam preporuku da uz Pulsar 0,6 lit/kj i Harmony(okvir)dodam i 1 lit/kj galbenona zbog boljeg dejstva na cicak i palamidu,sta kazete na to?

Spajki možeš smanji pulsar na 0,5l po kj pošto je to jaka kombinacija.

Bikinac pulsar je jedan od najkompletnijih herbicida što se tiče suzbijanja uskolisnih i širokolisnih korova a pritom i deluje zemljišno.

Spajki možeš smanji pulsar na 0,5l po kj pošto je to jaka kombinacija.

Bikinac pulsar je jedan od najkompletnijih herbicida što se tiče suzbijanja uskolisnih i širokolisnih korova a pritom i deluje zemljišno.
Moguce je, mada bas nisam zadovoljan delovanjem na palamidu ambroziju i cicak. Te korove bolje ubija Savazon.

A reci te mi dinox i harmony u kombinaciji sta ostaje sto nije pokriveno u soji od korova....
Ostaje kerece grozdje koje bi inace odneo Pivot ili Pulsar.Njive su mi dosta ciste medjutim po ovakvom vremenu raste i ono cega nije bilo proteklih 5 godina.Inace imam jednu vecu parcelu u kojoj ne smem rizikovati jer soja raste kao besna.Jednu sansu ako propustis u soji... motika i ljudi su druga sansa,a to mi uopste nije potrebno u zivotu.
Ambroziju i cicak dobro nosi kada su u fazi u kojoj niko od nas ne prska soju,a to je pri samom nicanju kad su i korovi najmanji.

Nazad
Vrh