Herbicidi u soji

Ja sam koristio ove godine tri herbicida Selekt od prosle godine Fuzilejd i na kraju jos dokupio Leopard razliku u ucinku nevidim osim u ceni koja je drasticna(Leopard)1500rsd a Fuzilejd 3500rsd ucinak je isti

@zoran bns i @grunt
Da li ste koristili kletox prosle godine? Ako jeste zanima me kakvo je stanje sa sirkom iz rizoma ove godine na tim parcelama?

I AKO ima i ove godine pokoji iz rizoma,to može da znači da se nije ispoštovao rok za špartanje,ili u prskanju da nije svaki sirak isterao i bio dovoljno razvijen
Ja posle lanskog Kletoxa IMAM sirka iz rizoma,KAD tražiš,MOŽEŠ naći za mustru

PS KLETOX kupljen pre 15dana za 1080 din/l sa PDV

Ovde je prošle nedelje bio ispod 1.000 dinara i zeznuo sam se što ga nisam onda kupio.Na moje pitanje zašto je toliko skočila cena radnica u apoteci u kojoj uzimam hemiju reče da su joj tako rekli.

Je...eš radnicu,ja radim samo sa gazdaricama :osmeh:

---------- Poruka napisana u 21:07 ---------- Prethodna poruka je at 21:05 ----------

Bio danas u obilasku,suši se i grahorina,a soja sve zelenija,ali pošto sam slike obećao za sutra- BIĆE SUTRA

Za Kletox pitam jer drug ga je koristio u soji prosle godine. Ove godine je kukuruz na toj parceli a sirka iz rizoma koliko ti dusa hoce. Inace nije spartao soju nakon tretmana kletoksom, bas iz razloga da ne bi uticao i pomogao rizomu da prezivi. Povrsinski je sav sirak bio otrovan, ali je poprilicno rizoma prezivelo.
Jos jednom se potvrdio moj stav da SVI herbicidi ove namena rade posao na nadzemnom delu korova, ali na korenu je jako diskutabilno.

Jako puno zavisi od korištene količine herbicida, kao i od ostalih faktora koji mogu da utiču na efikasnost tretiranja...

Baš tako.Koristiti maksimalnu preporučenu dozu i po mogućstvu sirak i ostale uskolisne korove prskati ako je moguće odmah nakon kiše.

Moje lično iskustvo je pokazalo da sirak voli da bude oprskan rano ujutro po rosi, da mu rosa pomaže da upije veću dozu herbicida, jer se otrov ne osuši na listu, već duže ostane vlažan... Naravno za prskanje po rosi treba ići sa donjom granicom vode....

Nisam napisao, mislio sam da se podrazumeva da je koriscena puna doza herbicida jer je protivnik (sirak) nezgodan.
Znate sta je problem. Sto ja (svi mi)dok sve isprobam treba mi x godina gde ce biti x/2 za mene nezadovoljavajucih delovanja herbicida. Bog sa nama!

Ako sa kletoxom, rafalom ili bilo kojom drugom kopijom super selecta prskate rizomski sirak koristite onu dozu od 2 lit/ha koja je preporucena za pirevinu i ne morate uopste da idete na njivu da proveravate da li je uspelo prskanje i garantovano sledece godine nece biti nijednog rizoma

Ako treba 2 l/ha kletoxa za sirak iz rizoma, koliko onda tek treba za zubacu? 2,5-3 l/ha ?

Pledge 7.dan

Picture056.jpg
[/IMG]
Picture059.jpg
[/IMG]
poponac kapitulirao zapravo
Picture058.jpg
[/IMG]
ja navijam da i grahorina se predaje
Picture057.jpg
[/IMG]

E ako ne bude razlike u prinosu sledeće godine će se pleddža koristiti na veliko.
Palika svaka čast što iznosiš zapažanja sa "ogleda" ,trebalo je imati hrabrosti za ovo a još mi je više drago što neko želi da podeli znanje sa svima!

Nazad
Vrh