Herbicidi u soji

Poneki put Mindjusar zeli jednostavno da tera svoje i to je to. Nemam nista protiv, ali stekne se utisak da on misli da mnogi od nas nemamo pojma gajiti soju. Neces me nikad ubediti da ono sto si uradio onoj soji nece doprineti smanjenju prinosa.
@Cicimoric Mislim da znam za koju parcelu pricas.Ta parcela je do moje a nalazi se pri izlasku iz Jermenovca prema Causu, prva linija desno pre onog vocnjaka?!

Još se učimo oko soje i toga šta ona voli a šta ne voli a i ne sejemo je dugo.Tek nekih 15+godina pa nemamo mnogo iskustva oko tih stvari.

Ima pored drugarove soje, sa istim izgledom soja kao kod Mindjusara. Ta soja je bila naprednija od drugarove prilicno. Sada je situacija obrnuta. Videcemo do kraja koja ce da pobedi.

Poneki put Mindjusar zeli jednostavno da tera svoje i to je to. Nemam nista protiv, ali stekne se utisak da on misli da mnogi od nas nemamo pojma gajiti soju. Neces me nikad ubediti da ono sto si uradio onoj soji nece doprineti smanjenju prinosa.
@Cicimoric Mislim da znam za koju parcelu pricas.Ta parcela je do moje a nalazi se pri izlasku iz Jermenovca prema Causu, prva linija desno pre onog vocnjaka?!

U kukuruzu se NESME koristiti postemergentno,a u soji NESME bez 4 troliske,a je sam UBEĐEN da je ta soja kod vas prskana kao mala
Taman posla,svi mi znamo to što znamo,ni na kraj pameti da nečije znanje dovodim u pitanje!

13eura + PDV je 80g ,a ja sam ono sa slike prskao sa 65g/ha,a juče smo uradili još 5ha sa 50g/ha

---------- Poruka napisana u 10:14 ---------- Prethodna poruka je at 10:06 ----------

U tome i jeste fazon što je jeftino,a kako bi znao zasigurno dok neprobam, kod sebe,na deo njive,da mogu da se uverim dali će smanjiti prinos, i to iskustvo delim sa vama,i šta tu ima loše,pa da neko kao kolega peet misli da omalovažavam nečije znanje,onda bi i ja za komentar kolege mityoo mogao da kažem da omalovažava moje znanje i moj rad,ali NISAM,svako ima pravo na svoje mišljenje

Ne ja mislim da je to ok i ja sam kombinovao svasta na manjim parcelama,npr 5 6 redova,i tacno vidim efekat a drugacije se i ne moze znati,nisi ni ti bas mutav da oprskas npr 10ha necim sto nije bas provereno

Da li je neko prskao soju posle 3-4 trolistke sa preparatima slicnim savazon,galbenon...interesuje me zato sto se pepeljuga ne predaje!I da li ce biti posledica po soju a ako ne u kojoj dozi da primenim?

Za pepeljugu je Harmony zakon, jedino će on odneti čak i veću pepeljugu (kod nas kažu zelje).

@ mindjusar jel imas mozda uputstvo od tog preparata? da ga citamo malo svi. Iskreno ja sam malo skeptican, ali s druge strane niko nije lud da unistava svoju soju, pa cu samo nemo posmatrati, i verujem da ce se oporaviti, a prinos cemo videti, o tome je jos rano i za ovu zelenu soju pricati, a kamoli za ovu sto boluje.

mozda nepratim temu,ili je bilo vec o tome rec, dakle soju sam prskao pulsarom i odradio je posao fenomenalno, sad za 3-4 nedelje cu opet prskati jos jednim preparatom za divlji sirak iz rizoma i muhariku, dvoumim se izmedju focus ultra i fusilade, koji bolji i da, umalo da za boravim, kakav je kletox? cuo sam da je jeftin ,kako on deluje na divlji sirak u soji?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh